RFG Rejselegat

RFG Rejselegat (tidligere kendt som ‘Bermann & Rosenbergs Rejselegat’) uddeles én gang årligt til enkeltpersoner, foreninger eller skoler, som støtte til dygtiggørelse på kortere eller længere udlandsophold.

Kort om legatet

Hvert år den 1. januar uddeles RFG Rejselegat som støtte til dygtiggørelse på en udlandsrejse eller et udlandsophold, der har et konkret uddannelsesformål inden for forskning, sprog, kunst, kultur eller almen dannelse. Der ydes herunder også støtte til studierejser, studieophold og udvekslingsophold i udlandet. Legatet uddeles til enkeltpersoner.

Formål

Legatuddeler Adlab ApS (ejer af RejseforsikringsGuiden.dk), ønsker at støtte uddannelse af danskere ved rejser til udlandet, enten med specifikke uddannelsesformål inden for forskning, sprog, kunst og kultur, eller ved almen dannelse. Vi yder støtte til enkeltpersoner med konkrete rejseformål, som er tidsmæssigt fastsat.

Hvem kan ansøge?

RFG Rejselegat kan ansøges af:

 • Studerende (alle studieretninger og niveauer)
 • Kunstnere
 • Forfattere
 • Skuespillere
 • Journalister

Bemærk: Ansøgere skal være danske statsborgere med fast bopæl i Danmark.

Legatbeløb

Hvert år den 1. januar uddeles kr. 5.000,00.

Ansøgningsfrist

Ansøgningsperioden er hvert år fra 1. januar til og med 1. december, med ansøgningsfrist den 1. december kl. 12.00. Ansøgninger modtaget uden for ansøgningsperioden vil ikke komme i betragtning. Alle ansøgere modtager svar senest den 20. december.

Sådan ansøger du

Ansøgninger kan kun indsendes via formularen på denne side. Du modtager inden for tre hverdage bekræftelse på at vi har modtaget din ansøgning.

Alle oplysninger i ansøgningen skal udfyldes fyldestgørende og der skal vedhæftes dokumentation for rejsen.

Sådan vurderes din ansøgning

Ansøgninger med specifikke og motiverede rejseformål, som er tidsmæssigt fastlagt og som har faglige formål prioriteres.

Beskatning af legat

Alle udbetalinger af legater indberettes til SKAT. Læs mere om skatteregler ved studierejselegater på skat.dk her: C.A.6.5.3 Studierejselegater og legater til videnskabeligt arbejde

Legatuddeler

Adlab ApS
Vestergade 48H, 2.
8000 Aarhus C
CVR: 38429604

Vigtigt: Alle henvendelser vedrørende legatet stilles til legat@rejseforsikringsguiden.dk, der kan ikke besvares spørgsmål på telefon.

Tidligere modtagere

2023: Josephine Christensen
2022: Benjamin Pim Wagenvoort
2021: Caroline Garred
2020: Benjamin Aleksander Rossen
2019: Helle Østergaard Madsen
2018: Karina Galindo

  Ansøgning

  Dine kontaktoplysninger

  Din rejse


  Din ansøgning

  Vedhæft dokumentation for din rejse
  Upload venligst minimum én fil.


  Filstørrelse max. 2 MB (pdf, png, jpg)

  Ved ansøgning erklærer du på tro og love, at alle oplysninger er korrekte.