Rejseforsikring Bosnien-Hercegovina

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Bosnien-Hercegovina

Europæiske ERV

Fra 246,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 307,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Europæiske
Fra 246,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 307,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

*Priserne er baseret på 14 dages rejse for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Info om rejseforsikring og coronavirus

Opdateret: 12. maj 2023

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.

Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.

Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger

Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus


Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, hos Danmarks Ambassade i Serbien: serbien.um.dk/coronavirus-bosnien-hercegovina

Om rejseforsikringer til Bosnien-Hercegovina

Du er ikke dækket af hverken det gule- eller blå sygesikringskort når du rejser til Bosnien-Hercegovina. Det er derfor udelukkende dig selv der er ansvarlig for at du er ordentligt forsikret, hvis du skulle blive syg eller komme til skade på din ferie.

I denne guide kan du læse om alt hvad der er værd at vide om rejseforsikringer til Bosnien-Hercegovina.

Genveje

Sådan dækker rejseforsikringen i Bosnien-Hercegovina

Rejseforsikringen til Bosnien-Hercegovina dækker først og fremmest hvis du skulle blive syg eller kommer til skade på din ferie. Det er eksempelvis hvis du har fået en maveforgiftning, fordi du er blevet udsat for dårlig hygiejne. I det tilfælde dækker rejseforsikringen omkostninger til lægebehandling og medicin. Er din skade mere alvorlig, så dækker rejseforsikringen også hospitalsindlæggelse og eventuel hjemtransport til Danmark.

Dette er de helt grundlæggende omkostninger som alle danske rejseforsikringer dækker. Derudover kan rejseforsikringen indeholde en lang række andre dækninger, som du kan være med til at tilpasse så det passer til din type rejse. Du får her nogle eksempler på dækninger som din rejseforsikring til Bosnien-Hercegovina bør indeholde.

Din bagage og personlige ejendele kan forsikres på flere måder

Først og fremmest, så kan du sikre dine ejendele mod tyveri eller røveri gennem din rejseforsikring. Denne dækning indebærer at du kan få erstatning for ejendele som bliver stjålet fra dig. Du skal dog være opmærksom på at der er fastsat grænser for hvor meget rejseforsikringsselskabet dækker per tyveri/røveri.

Du kan også vælge dækningen bagageforsinkelse til dine ejendele. Denne løsning sikrer dig eksempelvis hvis flyselskabet kommer til at sende din bagage til den forkerte lufthavn. Så kan du købe nye ejendele på rejseforsikringsselskabets regning. Du skal blot huske på at dine køb skal være inden for rimelighedens grænser. De skal passe dine behov.

Ansvarsforsikring beskytter mod skader som du selv forvolder

Det er ikke kun dig selv du forsikrer med en rejseforsikring. Det er en rigtig god idé at have en ansvarsforsikring, der dækker hvis du kommer til at forvolde skade på andre mennesker eller deres ejendele. Uden en ansvarsforsikring kan du ende med en enorm regning, hvis du bliver erklæret erstatningsansvarlig for en ulykke.

Du risikerer at skulle betale for tabt arbejdsfortjeneste, svie og smerte, varige mén og retsomkostninger. Alle disse omkostninger er dækket med en rejseforsikring, og du kan samtidig modtage retshjælp i udlandet hos flere rejseforsikringsselskaber. Det eneste som rejseforsikringen ikke dækker, er eventuelle bøder som du måtte få i forbindelse med din ulykke. De er altid på egen regning.

Årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikring – Hvad skal du vælge?

Der er ikke den store forskel på hvordan man er dækket, om du vælger en årsrejseforsikring eller en enkeltrejseforsikring. Der er dog forskel på vilkårene for de to typer rejseforsikring, hvilket gør at de henvender sig til to forskellige typer rejsende.

Du skal vælge årsrejseforsikringen hvis du rejser meget. Årsrejseforsikringen gælder for 12 måneder ad gangen og du kan rejse lige så mange gange du har lyst til. Der er ingen begrænsninger på antallet af rejser du kan holde inden for et år, men hver rejse må kun vare 30 dage (kan variere hos nogle selskaber). Jo flere rejseplaner du har i år, jo mere kan du altså spare ved at vælge en årsrejseforsikring.

Du skal vælge enkeltrejseforsikringen hvis rejsen til Bosnien-Hercegovina er dine eneste rejseplaner i år. Du bør også vælge enkeltrejseforsikringen hvis du skal på en meget lang rejse der varer flere måneder. Det kunne eksempelvis være hvis Bosnien-Hercegovina indgik i din backpacker rejseplaner. Enkeltrejseforsikringen tilbyder stor fleksibilitet. Den kan nemlig vælges fra en dags varighed og helt op til 24 måneders varighed hos nogle selskaber.

Vælg et dækningsniveau der passer til din type rejse

Bosnien-Hercegovina lokker mange forskellige typer rejsende til. De billige priser gør at landet er en yndet destination blandt backpackere og andre budget rejsende. Samtidig er der også mange bosniske flygtninge i Europa (heriblandt Danmark), som hvert år besøger venner og familie i hjemlandet. De mange forskellige typer rejsende har hvert deres dækningsbehov. Skal du blot besøge familie i et par uger, så har du ikke behov for samme brede dækning, som den rygsækrejsende der rejser tre måneder rundt på Balkan.

Jo højere niveau man vælger, jo mere er man forsikret for. Når man vælger det højeste dækningsniveau, så er der ubegrænsede forsikringssummer på de vigtigste dækninger som sygdom og tilskadekomst, hjemtransport og så videre.

Alt efter hvad du skal foretage dig på rejsen, så kan der også være særlige dækninger eller tillæg som er relevante for dig. Hvis du eksempelvis skulle få lyst til at springe ud fra den legendariske Stari Most bro i Mostar (læs mere om hvordan senere i guiden), så dobbelttjek at din rejseforsikring inkluderer farlig sport. Der er ingen grund til at komme i klemme med rejseforsikringsselskabet, bare fordi du er en uheldig vovehals. Er du i tvivl om dine aktiviteter på ferien er dækket af din rejseforsikring, så kontakt altid dit rejseforsikringsselskab og forhør dig inden du foretager dig noget.

Geografisk dækningsområde

Det er meget vigtigt at du vælger det korrekte geografiske dækningsområde når du køber din rejseforsikring. Det er altafgørende for om din rejseforsikring dækker i det land du befinder dig i. Man kan som regel vælge imellem fire forskellige dækninger. Det er dækning i Europa, udvidet Europa, hele verden uden USA, og hele verden med USA.

Bosnien-Hercegovina er ikke med i dækningen Europa. Du skal derfor vælge udvidet Europa dækningen hvis det er muligt. Hvis rejseforsikringselskabet ikke opererer med denne dækning, så skal du vælge dækning i hele verden uden USA.

Husk ‘det grønne kort’ hvis du kører i bil til Bosnien-Hercegovina

Hvis du har tænkt dig at køre i din egen bil til Bosnien-Hercegovina, så husk at du skal medbringe ‘det grønne kort’. Du kan bestille kortet hos dit bilforsikringsselskab. Kortet er et bevis for at din bil er ansvarsforsikret, og det er et krav for at du kan køre ind i landet. Du risikerer at blive afvist ved grænsen hvis du ikke har kortet med.

Visum til Bosnien-Hercegovina

Bosnien-Hercegovina er visumfrit i op til 90 dage for danske statsborgere. Du skal kunne fremvise et pas, som er gyldigt i minimum tre måneder udover dit planlagte ophold i landet.

Vaccination til Bosnien-Hercegovina

Alle rejsende til Bosnien-Hercegovina anbefales vaccination mod Difteri, Stivkrampe og Hepatitis A. Ved rejser over en måneds varighed bør du ligeledes blive vaccineret mod Hepatitis B. Ved familiebesøg og tæt kontakt til lokalbefolkning anbefales samme vacciner som ved længere rejser. Dette er fordi man udsætte for større smitterisici.