Rejseforsikring Bulgarien

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Bulgarien

Europæiske ERV
erv logo
Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-

Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
erv logo
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Info om rejseforsikring og coronavirus

Opdateret: 12. maj 2023

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.

Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.

Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger

Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus


Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, hos Danmarks Ambassade i Bulgarien: bulgarien.um.dk/coronavirus

Om rejseforsikringer til Bulgarien

Bulgarien har de senere år været en populær feriedestination for unge danskere. Statistikken viser desværre at mange unge glemmer rejseforsikringen når de tager på ferie. Det er uheldigt fordi det som oftest er dem der ikke har den fornødne kapital, til selv at dække skadesomkostninger i forbindelse med uheld eller sygdom.

Bulgarien har dog meget mere at tilbyde turister end fest og farver. Her finder du både palmestrande ud til sortehavet, gamle historiske byer, og fantastiske bjerglandskaber der inviterer til trekking om sommeren og skiferie om vinteren. Der er ferie for alle typer i Bulgarien.

Denne guide giver derfor en grundig gennemgang af alt hvad der er værd at vide om rejseforsikring til Bulgarien.

Genveje

Sådan dækker det blå sygesikring i Bulgarien

Bulgarien er medlem af EU. Det betyder at du som dansk turist har ret til at modtage behandling fra det offentlige sundhedsvæsen i Bulgarien. Du skal huske dit blå sygesikringskort på ferien. Det er dit bevis for at du har ret til at modtage behandling på lige vilkår med de bulgarske borgere. Men hvordan er vilkårene for borgerne i Bulgarien? Det får du svar på her.

Bulgarien har delvis egenbetaling for lægebehandling og hospitalsindlæggelse

Du har ret til at modtage behandling fra læger og tandlæger tilknyttet den offentlige sygesikring, som i Bulgarien hedder “National Health Insurance Fund (NHIF)”. Hvis du har brug for speciallæge skal du først have en henvisning fra alment praktiserende læge. Du betaler en skat på hvad der svarer til en procent af den bulgarske mindsteløn, når du modtager behandling hos lægen eller tandlægen.

Hospitalsindlæggelse sker normalt også efter henvisning fra en alment praktiserende læge. Du kan dog selv kontakte hospitalet i nødstilfælde. Egenbetalingen for hospitalsindlæggelse svarer til to procent af den bulgarske mindsteløn per indlæggelsesdag i de første ti dage. Efter ti dage skal du ikke betale nogen skat. Der er varierende tilskud på receptpligtig medicin i Bulgarien.

Der er nogle væsentlige begrænsninger ved sygesikringen i Bulgarien. For det første så er hjemtransport aldrig dækket af det blå sygesikringskort. Det er udelukkende gennem en privat rejseforsikring at du er dækket for hjemtransport i Europa. Udover det, så gælder der nogle specielle regler for visse områder af Bulgarien.

Hvis du rejser rundt i bjergområder i Bulgarien, så skal du være opmærksom på at det blå sygesikring ikke dækker for førstehjælp eller transport. Her skal du altså sørge for at være dækket gennem din private rejseforsikring. Du kan læse mere i næste afsnit om hvad en rejseforsikring dækker i Bulgarien.

Fordele ved en privat rejseforsikring til Bulgarien

En rejseforsikring beskytter først og fremmest dit personlige helbred. Du er dækket på forskellige måder gennem en rejseforsikring, hvis du bliver syg eller kommer til skade på din ferie. Rejseforsikringen dækker nemlig udgifter til ambulancetransport, lægebehandling, hospitalsindlæggelse, medicin og hjemtransport, uanset hvilken type skade du har været udsat for.

Det er heller ikke nogen begrænsninger på rejseforsikringen, i forhold til hvor den dækker. Hele Bulgarien er inkluderet. Det betyder eksempelvis at du kan sagtens tage på vandretur i de Bulgarske bjergområder og stadig være dækket gennem din private rejseforsikring.

Du behøver heller ikke spekulere på om du selv skal betale for en del af behandlingen i forbindelse med din skade. I modsætning til det blå sygesikring er der ingen delvis egenbetaling på private rejseforsikringer. Det kan dog være en selvrisiko, men det kan du som regel fravælge når du køber rejseforsikringen. Så betaler du naturligvis blot en lidt højere forsikringspræmie.

Rejseforsikringen har altid 24-timer dansk alarmcentral

En af de helt store fordele ved en privat rejseforsikring er, at de altid inkluderer en 24-timers dansk alarmcentral. Her sidder der medarbejdere klar til at assistere dig med alle typer problemer. De kan blandt andet hjælpe med at finde nærmeste læge eller hospital. De kan stå for kontakten til det lokale sundhedsvæsen og snakker som regel det lokale sprog. Nogle gange kan de sågar sende en læge ud til din adresse. Der er som regel også danske læger tilknyttet alarmcentralen som kan være med til at vurdere din skade. Sammen kan I træffe den bedste beslutning for dig.

Sådan dækker rejseforsikringen i Bulgarien

En rejseforsikring indeholder mange forskellige dækninger. Som beskrevet er dækning i forbindelse med sygdom og tilskadekomst altid inkluderet . Udover det så er der stor variation i hvad de enkelte rejseforsikringer indeholder.

For at finde den helt rigtige rejseforsikring til din rejse, er du nødt til at gennemgå hvad rejseforsikringen indeholder. Du kan også vælge forskellige tillæg til rejseforsikringen, hvis du har ekstra behov. Se eksempelvis sidste afsnit omkring skirejser i den forbindelse.

Du får her en liste over de mest almindelige dækninger som en rejseforsikring til Bulgarien kan indeholde. Det er blandt andet dækning mod:

  • Tyveri og røveri af ejendele
  • Bagageforsinkelse
  • Ferieboligsikring (hvis ferieboligen er ubeboelig)
  • Eftersøgning og redning (eksempelvis i forbindelse med trekking eller skiferier)
  • Personansvar (hvis du kommer til at forvolde på andre personer)
  • Krisehjælp (ved ulykker, terror, katastrofer med mere)

Dækningsniveau

Rejseforsikringsselskaberne sælger rejseforsikringer med forskellige niveauer af dækninger. Det kan virke uoverskueligt med de mange forskellige valgmuligheder og tilvalg som du kan købe til din rejseforsikring. Men de mange muligheder gør faktisk at du kan vælge en rejseforsikring der passer til lige præcis din type rejse. Med en lille smule forarbejde kan du vælge den helt rigtige rejseforsikring der passer til din rejse, så du slipper for at betale for meget for en rejseforsikring der indeholder en masse dækninger du ikke har brug for.

Forskellen på de forskellige niveauer af dækning bunder i hvor høje forsikringssummerne er fastsat til. Forsikringssummen er det beløb som rejseforsikringsselskabet har pligt til at udbetale i forbindelse med din skadeanmeldelse. Hvis omkostninger i forbindelse med skaden er højere end forsikringssummen, så er det dig selv der skal betale for resten af regningen. Der er fastsat forskellige beløb for alle de forskellige dækninger som rejseforsikringen indeholder. Når du vælger rejseforsikringsselskabets fulde dækning så er der ubegrænset forsikringssum på alle de vigtigste kategorier som lægebehandling, hospitalsindlæggelse, medicin og så videre.

Det anbefales altid at vælge den fulde dækning når du skal på en aktiv rejse. Det er fordi du øger din risiko for at komme til skade når du er mere aktiv. Du skal også tage din egen personlige karakter med i overvejelsen. Hvor villig er du til at løbe risici? Du risikerer som sagt at ende med en del af regningen, hvis ikke du køber den bedste dækning.

Husk at købe særlig skirejseforsikring til skiferien

De fleste danske rejseforsikringsselskaber kræver at du du tegner en særlig skirejseforsikring når du skal på en ren skiferie. Det er ikke nok kun at være dækket for farlig sport. Du kan enten købe en særlig skirejseforsikring, eller også skal du vælge skirejse som tillæg til den almindelige rejseforsikring. Det afhænger af hvilket rejseforsikringsselskab du vælger.

Det er vigtigt at huske denne ekstra rejseforsikring. Skiferier er uden sammenligning den rejseform hvor flest danskere kommer til skade og bliver sendt til Danmark med hjemtransport. Uden en rejseforsikring kan det blive en dyr affære.

Vaccination til Bulgarien

Alle rejsende til Bulgarien anbefales af blive vaccineret mod Difteri, Stivkrampe og Hepatitis A. Hvis du skal opholde dig i landet i over en måned, bør du ligeledes blive vaccineret mod Hepatitis B og Central europæisk hjernebetændelse. Ved ophold over et halvt år anbefales også vaccine mod Rabies og Turberkulose.