Rejseforsikring Rusland

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Rusland

Europæiske ERV

Fra 246,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 307,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Europæiske
Fra 246,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 307,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

*Priserne er baseret på 14 dages rejse for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Krig i Ukraine

Opdateret: 6. april 2022

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Rusland på grund af krigen i Ukraine. Læs mere på: um.dk/rejsevejledninger/rusland

Om rejseforsikringer til Rusland

Det er lovpligtigt at have en rejseforsikring når man rejser til Rusland. Du er hverken er dækket af dit gule- eller blå sygesikring, og de russiske myndigheder kræver at du kan fremvise police for din rejseforsikring, når du ansøger om visum til Rusland.

Denne guide gennemgår alle krav du skal være opmærksom på omkring rejseforsikringen til Rusland. Du kan samtidig læse om hvordan du søger visum til Rusland og hvilke vaccinationer der kræves inden afrejse.

Der er krav om rejseforsikring når du rejser til Rusland

Når du rejser til Rusland skal du ansøge om visum inden du rejser. Du finder mere information omkring visum senere i denne guide. For at få godkendt din visumansøgning skal du bevise at du har købt en gyldigt rejseforsikring til rejsen. Dette gøres ved at fremvise et engelsk kopi af din forsikringspolice. Du skal have dit rejseforsikringsselskab til at lave dig et godkendt engelsk eksemplar af din rejseforsikring, som du kan bruge til din visumansøgning. Nogle rejseforsikringsselskaber kalder det et rejsecertifikat. Husk på at du selv skal bede rejseforsikringsselskabet om at udstede dig beviset. Den skal som minimum indeholde:

 • Dato for underskrivelse
 • Policenummer
 • Fulde navn på forsikrede
 • Oplysninger om rejseforsikringsselskabet
 • Policen skal dække hele opholdsperioden på russisk territorium
 • Omfanget af lægeassistance og medicinsk transportydelser
 • Dækningsområde (læs mere om geografisk dækning i næste afsnit)
 • Rejseforsikringsselskabets underskrift

Udover det, så kræves det at selve rejseforsikringen indeholder nogle forskellige specifikke dækninger. Alle dækninger som nævnes skal være forsikret for mindst 30.000 euro. Rejseforsikringen skal dække følgende:

 • Lægehjælp i tilfælde af akut opstået sygdom eller ulykke
 • Medicinsk transport fra ulykkessted til hospital, samt til anden medicinsk facilitet
 • Hjemtransport (også i tilfælde af dødsfald)
 • Medicinsk bistand fra behandlingssteder og ambulancer

Geografisk dækning når du skal til Rusland

Når du køber en rejseforsikring til Rusland skal du være meget opmærksom på den geografiske dækning som du vælger. Der kan nemlig være forskel alt efter hvor i Rusland du rejser til. De fleste rejseforsikringsselskaber har valgt at opdele Rusland øst og vest for Uralbjergene. Både Moskva og Sankt Petersborg, som er to af de mest besøgte turistmål for danske turister, ligger øst for Uralbjergene. Det kan du nøjes med den geografiske dækning der hedder udvidet Europa. Skal du derimod rejse vest for Ural, så kræves det at du vælger den dækning der hedder rejseforsikring verden.

Bemærk at der kan være forskel alt efter hvilken rejseforsikring du køber. Sørg derfor altid for at tjekke hos rejseforsikringsselskabet hvis du er i tvivl om hvilken geografisk dækning du skal vælge.

Andre dækninger som du bør overveje i din rejseforsikring til Rusland

Tyveri og røver er desværre ikke ualmindeligt i Rusland. Særligt de store turistbyer Moskva og Sankt Petersborg er udsatte på grund af det store antal turister som hvert år besøger byerne. Du bør sikre dig at dine personlige ejendele er forsikret når du rejser til Rusland.

Udover at forsikre din bagage mod tyveri eller røveri, så kan du også vælge at købe en ekstra dækning der forsikrer din ejendele mod forsinkelse. Det er eksempelvis hvis flyselskabet har sendt din bagage til den forkerte lufthavn og der går en længere periode før du kan få dine ejendele igen. Der vil rejseforsikringsselskabet gå ind og tilbyde at du kan købe nye ejendele, for deres regning, inden for en rimelig grænse.

Terror og evakuering

I starten af 2017 blev Rusland ramt af et terrorangreb i metroen i Sankt Petersborg. Angrebet viser at man bør være opmærksom på den forhøjede sikkerhedsrisiko når man rejser til Rusland. For dit vedkommende kan du forberede dig bedst muligt ved at sikre, at din rejseforsikring sørger for din personlige sikkerhed under kriser. Det er eksempelvis ved at have dækning for evakuering i tilfælde af terrorsituationer. Det kan også være krisehjælp på stedet og psykologhjælp når man kommer tilbage til Danmark. Alt sammen noget som hurtigt kan blive uvurderligt hvis man skulle være så uheldig at ende midt i en terrorhandling.

Skal du vælge en årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikring til Rusland?

Valget afhænger primært at hvor meget du forventer at rejse mere i år. Det er sådan, at en årsrejseforsikring gælder for et ubegrænset antal rejser inden for en 12 måneders periode. Har du derfor planer om at rejse flere gange i år, så kan du helt sikkert spare nogle penge ved at købe en årsrejseforsikring.

Hvis du kun skal den ene gang til Rusland og eller ikke mener du får brug for en rejseforsikring, så kan det formentlig svare dig for dig, rent økonomisk, at nøjes med en enkeltrejseforsikring.

Enkeltrejseforsikringen henvedner sig også til de personer som skal på længere rejser. Hvor en årsrejseforsikring kun dækker for rejser op til en eller to måneder varighed, så kan en enkeltrejseforsikring nemlig købes helt op til 12 eller 24 måneder. Det kan være for dig som skal have en rygsæk på ryggen og ud og opleve den russiske republiks mangfoldigheder.

Visumregler til Rusland

Der er visumpligt for danske statsborgere der skal rejse til Rusland uanset rejsen formål. Du ansøger om visum gennem det russiske visumcenter i Danmark. De assisterer den russiske ambassade med alt det praktiske omkring ansøgningen, men det er ambassaden der træffer beslutningen om dit visum skal godkendes.

Et almindeligt turistvisum til Rusland udstedes til maksimalt 30 dages ophold med enten enkelt eller dobbelt indrejse. Prisen for et turistvisum med én eller to indrejser er 560 kroner i konsulært gebyr (inden for fire arbejdsdage) + 210 kroner i servicegebyr. Du kan også vælge inden syv kalenderdage. Så er prisen kun 280 kroner i konsulært gebyr + 210 kroner i servicegebyr.

For at ansøge om visum til Rusland skal du bruge fem dokumenter:

 1. En turistvoucher samt bekræftelse for modtagelse af turist (enten fra russisk rejsebureau eller hotel i Rusland som er autoriseret af det russiske udenrigsministerium)
 2. Ansøgningskema (udfyldt, printet, og underskrevet)
 3. Dit pas (skal være gyldigt i minimum seks måneder og have to blanke sider til visum)
 4. Et pasfoto størrelse 3.5 x 4.5 cm
 5. Rejseforsikringsbevis (som beskrevet længere oppe)

Når du har alle de ting klar skal du booke en aftale på det russiske visumcenter eller det russiske konsulat. Der skal du aflevere alle dokumenterne og have taget biometrisk fingeraftryk.

Særlige risici du bør være opmærksom på

Det danske udenrigsministerium fraråder alle rejser til de russiske republikker Dagestan, Tjetjenien, Ingusjetien og Nordossetien. Du skal være opmærksom på at denne vejledning kan have indvirkning på dækningen af din rejseforsikring. Hvis du skal rejse til et af disse steder bør du kontakte dit rejseforsikringsselskab, for at høre om din rejseforsikring dækker. Du kan læse mere om den sikkerhedsmæssige situation i Rusland på udenrigsministeriets rejsevejledning.

Vaccinationer til Rusland

Uanset rejsens længde anbefales det at du bliver vaccineret mod difteri, stivkrampe og hepatitis A. Hvis rejsen til Rusland varer længere end en måned anbefales det yderligere at blive vaccineret mod hepatitis B og japansk hjernebetændelse. Dette afhænger både af tidspunkt for rejsen og hvor i landet du skal hen. Japansk hjernebetændelse gives primært ved rejser til landområder. Skal du opholde dig i skovområder, eksempelvis på trekking tur, så bør du også overveje at blive vaccineret mod centraleuropæisk hjernebetændelse.