Rejseforsikring Frankrig

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Frankrig

Europæiske ERV
erv logo
Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-

Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
erv logo
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Info om rejseforsikring og coronavirus

Opdateret: 12. maj 2023

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.

Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.

Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger

Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus


Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, hos Danmarks Ambassade i Paris: frankrig.um.dk/coronavirus

Om rejseforsikringer til Frankrig

Hvert år tager tusindvis af danskere til Frankrig for at holde ferie. Nogle for at nyde den dejlige sommervarme og andre for at stå på ski i de flotte franske alper. Der er naturligvis mange andre gode grunde til at rejse til Frankrig, men uanset om du skal på kærestetur til Paris eller være vovet i Val D’Isère, så skal du have rejseforsikringen i orden inden du tager afsted.

I denne guide kan du læse om hvordan du er dækket gennem den offentlige sygesikring i Frankrig. Det vil sige hvilke dækninger det blå sygesikringskort giver dig. Du kan også læse om fordelene ved at købe en privat rejseforsikring som supplement til dit sygesikringskort.

Bemærk at der gælder nogle helt særlige vilkår for dig som skal stå på ski i Frankrig. Det kan have stor betydning for dig og din pengepung hvis du ikke har sat dig ind reglerne. Så gør dig selv en tjeneste og læs vilkårene i denne guide. Så slipper du for at ende med en kæmpe ekstraregning.

Genveje

Hvad dækker det blå sygesikringskort i Frankrig?

Det blå sygesikringskort giver dig ret til behandling hos læger og på hospitaler der er tilknyttet den offentlige sygesikring. I Frankrig bliver den offentlige sygesikring kaldt “conventionné”, så uanset om du har brug for en læge eller et hospital, så skal du sikre dig at de er en del af denne sygesikring. Det gives nemlig ikke tilskud til behandling hos private læger eller på privathospitaler.

Sådan er du dækket hos lægen i Frankrig

Den offentlige sygesikring i Frankrig er væsentlig anderledes end i Danmark. Der er brugerbetaling både når du skal til lægen og indlægges på hospitalet. Skal du til lægen er der ydermere to forskellige kategorier af læger under den offentlige sygesikring:

Conventionné (Secteur 1): Lægen følger overenskomstaftalen mellem de praktiserende læger og den offentlige franske sygesikring, inklusiv de fastsatte takster.

Conventionné (Secteur 2): Lægen følger overenskomstaftalen mellem de praktiserende læger og den offentlige franske sygesikring, med undtagelse af de faste takster. Lægen kan derfor frit fastsætte sit eget gebyr.

De overenskomstmæssige takster for konsultationer er 23 euro for en alment praktiserende læge, 25 euro for en speciallæge, og 28 euro for en tandlæge. Det siger sig selv, at hvis du vælger en læge der hører til kategori 2, så risikerer du at skulle betale et højere gebyr.

Uanset hvilken kategori du vælger, skal du selv betale hele taksten til at starte med. Efterfølgende søger du så refusion hos sygekassen, som tilbagebetaler 70 procent af den overenskomstmæssige takst. Husk at gem behandlingsbevis (“feuille de soins”), recepter, henvisninger til hospitalet med mere. Dem skal du nemlig bruge når du søger om refusion.

Sådan søger du refusion

Du skal henvende dig til den offentlige franske sygekasse for at søge refusion for både lægekonsultation, hospitalsindlæggelse og behandling, samt for eventuel medicin som du måtte få tildelt på recept. Den offentlige franske sygekasse hedder “Caisse Primaire D’Assurance Maladie (CPAM)”. Du skal som sagt medbringe alle originale dokumenter du har modtaget og selve behandlingsbeviset skal være underskrevet af dig selv.

Du bør dog være opmærksom på, at der kan gå meget langt tid før refusionen udbetales.

Sådan dækker det blå sygesikring på hospitalet

Bliver du indlagt på et hospital i Frankrig skal du betale minimum 18 euro per dag for hospitalsindlæggelse. Udover det risikerer du at skulle betale for en del af behandlingen selv. Den franske sygekasse refunderer mellem 80 og 100 procent af behandlingsudgifterne. Den resterende del skal du selv betale. Er hospitalet ikke tilknyttet den offentlige sygesikring (“conventionné”), risikerer du at betale et endnu højere beløb.

I nødstilfælde er ambulancetransport og ambulanceflyvning til hospitalet gratis for dig. I alle andre tilfælde dækker sygekassen kun 65 procent af transportomkostningerne. Du skal betale et fast gebyr på mellem 51 og 64 euro for ambulancetransport. Udover det, betaler du også et gebyr per kilometer.

Der ydes ikke tilskud til transport og redning ved skiulykker

Dette er særdeles vigtigt for dig som skal på skiferie i Frankrig. Det gælder nemlig både hvis du skal flyves væk fra pisten med helikopter, eller hvis du bliver spændt i den gule banan og kørt ned af pisten. Eksempelvis hvis du styrter og brækker benet. Der er eksempler på folk som har modtaget regninger på over 100.000 kroner i sådanne tilfælde.

Der er ingen offentlig sygekasse der refunderer noget som helst i den situation. Det er udelukkende dig selv der skal betale regningen. Ved mindre du har en privat rejseforsikring.

Rejseforsikringen dækker alle udgifter ved sygdom eller tilskadekomst

Du slår et forkert sving på pisten, kører galt og slår hovedet. Helikopteren lander og tager dig med til hospitalet. Du modtager behandling og det besluttes af du skal sendes hjem til Danmark med lægetransport. Hvor meget skal du selv betale? Ingenting. Fordi du huskede at købe en rejseforsikring inden du tog afsted.

Når du køber en rejseforsikring er du altid dækket i tilfælde af akut opstået sygdom eller tilskadekomst på ferien. Det gælder både behandling hos læger, på hospitaler, ambulancetransport og eventuel medicin i forbindelse med behandling. Alt vil være dækket gennem din rejseforsikring. Det vil sige at du slipper for at betale en procentdel af behandlingen. Du vil heller ikke blive opkrævet gebyrer og takster, hverken overenskomstmæssige eller nogle andre former.

Du skal dog være opmærksom på, at alle rejseforsikringsselskaberne kræver at du tegner en særlig skirejseforsikring når du skal på skiferie. Nogle rejseforsikringsselskaber sælger specifikke skirejseforsikringer mens andre sælger skitillæg til deres almindelige rejseforsikringer. Begge løsninger er lige gode, men fælles for dem begge er, at de er nødvendige hvis ferien primært skal foregå på pisterne. Rejseforsikringsselskabet dækker nemlig ikke dine krav, hvis ikke du har købt en særlig skirejseforsikring til din skiferie.

Kortere ventetid på refusion eller direkte betaling af rejseforsikringsselskabet

Som nævnt kan der være lang ventetid når du søger refusion fra den offentlige sygesikring i Frankrig. Hvis du har en rejseforsikring kan du helt undgå den ventetid. Rejseforsikringsselskaberne har talrige internationale samarbejdspartnere, hvilket gør at regningen ofte kan blive sendt til dem direkte. Under alle omstændigheder, så er behandlingsprocessen for refusion som regel betydelig kortere end gennem det offentlige system.

Dansk callcenter til rådighed 24 timer i døgnet

En rejseforsikring til Frankrig er ekstra værdifuld hvis dit franske ikke er særlig godt. Det er nemlig ikke alle steder du finder engelsktalende læger. Er du først kommet til skade så bliver situationen kun mere besværlig hvis kommunikationen ligeledes brister.

Alle danske rejseforsikringer inkluderer 24-timers alarmcentral. Der sidder dansktalende personal klar til at hjælpe dig uanset hvilken krisesituation du kommer ud for. Der er danske læger tilknyttet alarmcentralen som sammen med medarbejderen og dig kan træffe den bedste beslutning for behandling.

De kan også hjælpe med at finde nærmeste læge eller hospital, og mange gange kan de sende en læge ud til dig. Så slipper du for at skulle bevæge dig, hvis du har spist nogle dårlige moules frites i Nice og meget gerne vil vide hvor slemt det står til med maven.

Hvad kan du ellers bruge en rejseforsikring til i Frankrig?

Der mange andre dækninger som kan være gode at have med i bagagen når man rejser til Frankrig. De inkluderer blandt andet:

  • Ferieboligsikring: Dækker ekstra udgifter og hjælper med at finde ny bolig, hvis den lejede feriebolig er ødelagt, eksempelvis i tilfælde af tyveri, røveri, vandskade, stormskade, jordskælv, lavine eller anden naturkatastrofe.
  • Forsinkelse af bagage: Dækker anskaffelse af nye ejendele hvis din bagage bliver forsinket. Eksempelvis hvis flyselskabet har sendt bagagen til New York og dig til Paris.
  • Krisesituationer: Du kan modtage akut krisehjælp hvis du ender midt i en terrorsituation, og du vil ligeledes blive tilbudt psykologhjælp når du kommer tilbage til Danmark. Dækningen inkluderer også evakuering og redningssituationer.
  • Ansvarsdækning: Dækker hvis du kommer til at forvolde skade på andre personer og bliver kendt erstatningsansvarlig.
  • Ødelagt ferie: Hvis du bliver syg eller forhindret i at tage på ferie, vil du kunne modtage kompensation eller ny ferie.

Hvilken type rejseforsikring skal du vælge?

Der er to almindelige typer rejseforsikring at vælge imellem når turen går til Frankrig, årsrejseforsikring og enkeltrejseforsikring.

Du skal vælge en årsrejseforsikring hvis du rejser flere gange om året. Så er du forsikret både på din rejse til Frankrig men også på alle de andre ferier du skal holde resten af året. Med årsrejseforsikringen kan du rejse lige så mange gange du har lyst til. Der er ingen forskel i pris uanset hvor mange gange du rejser. Du skal blot være opmærksom på at du maksimalt må være afsted i en eller to måneder ad gangen.

Enkeltrejseforsikring er til dig som kun har planer om den ene rejse til Frankrig i år. Det kan være du kun skal være afsted i en weekend eller måske du skal et halvt år til Frankrig for at studere. I begge tilfælde skal du købe en enkeltrejseforsikring. Du vælger de helt specifikke datoer for hvornår du rejser til Frankrig, samt hvornår du vender tilbage til Danmark. På den måde er du dækket på den fulde rejse og du betaler kun for de antal dage du er væk.