Rejseforsikring Grækenland

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Grækenland

Europæiske ERV
erv logo
Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-

Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
erv logo
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Info om rejseforsikring og coronavirus

Opdateret: 12. maj 2023

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.

Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.

Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger

Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus


Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, hos Danmarks Ambassade i Athen: graekenland.um.dk/coronavirus

Om rejseforsikringer til Grækenland

Når du rejser til Grækenland er det en rigtig god idé at købe en privat rejseforsikring. Selvom du er dækket af det blå sygesikringskort på rejsen, så er der flere situationer der gør at en privat rejseforsikring er særdeles anbefalelsesværdig når turen går til Grækenland.

Der er blandt andet eksempler på hospitaler i Grækenland som ikke har accepteret det blå sygesikringskort. Udover det, så kan det på nogle af de mindre græske øer være særdeles svært at finde læger eller hospitaler tilknyttet den offentlige sygesikringsordning.

I denne guide finder du information omkring hvordan det blå sygesikringskort dækker i Grækenland. Du kan også læse om hvorfor både Udenrigsministeriet og de danske rejseforsikringsselskaber anbefaler at du køber en rejseforsikring til Grækenland. Sidst men ikke mindst har vi også samlet nogle gode rejseråd til Grækenland som du bør læse.

Sådan dækker det blå sygesikringskort i Grækenland

I Grækenland er der tre forskellige typer sundhedsvæsen inden for det offentlige. Du har mulighed for at modtage lægebehandling fra dem alle tre. Du kan behandles af:

  • Læger tilknyttet EOPYY (den national organisation for sundhedsydelser). Behandlingen er enten gratis eller til en reduceret pris.
  • Ambulant lægebehandling på ESY-hospital eller ESY-sunhedscenter. ESY er den græske forkortelse for “National Health System (NHS)”.
  • Sidst men ikke mindst kan du modtage lægebehandling fra de nyoprettede PEDY-sundhedscentre (national primary health care network). Behandlingen er gratis.

Indlæggelse på et offentligt ESY-hospital sker efter henvisning fra en læge tilknyttet EOPYY. Det er gratis at modtage behandling på offentlige hospitaler. Ambulancetransport til det offentlige hospital er ligeledes gratis.

Der findes private klinikker i Grækenland som også er tilknyttet det offentlige sundhedsvæsen. Her skal du være opmærksom på at der er egenbetaling på behandlingen.

Recept til medicin udskrives af læger tilknyttet enten EOPYY, ESY eller PEDY. Du skal betale et gebyr per præparat, som varierer alt efter hvilken medicin du skal have. Husk at køb medicinen senest fem dage efter receptens udstedelse.

Derfor bør du tegne en rejseforsikring til Grækenland

En af de største forskelle mellem det blå sygesikringskort og en privat rejseforsikring er, at hjemtransport aldrig er dækket med det blå sygesikring. Køber du en rejseforsikring er det altid en del af pakken. Men en rejseforsikring dækker meget mere end det.

Det danske Udenrigsministerium anbefaler også på det kraftigste at man tegner en rejseforsikring til Grækenland, da det blå sygesikring ikke dækker alle de udgifter man kan komme ud for. Du får derfor en gennemgang af de vigtigste dækninger som er inkluderet i rejseforsikringer til Grækenland.

Sådan dækker rejseforsikringen til Grækenland

En rejseforsikrings primære formål er at sikre dig hvis du bliver akut syg eller kommer til skade på din ferie. Rejseforsikringen dækker alle omkostninger til behandling, medicin og hjemtransport i forbindelse med din skade eller sygdom. Modsat det blå sygesikring, så risikerer du ikke at der er egenbetaling på behandlingen gennem din rejseforsikring. Du skal dog være opmærksom på at der kan være selvrisiko på din rejseforsikring.

Udover det, så er der også fastsat beløbsgrænser for hvor meget du er forsikret når du køber en rejseforsikring. Beløbsgrænserne, eller forsikringssummerne som de bliver kaldt, er det maksimale beløb som rejseforsikringsselskaberne har pligt til at udbetale i forbindelse med din skadeanmeldelse. Hvis omkostningerne ender med at være højere end det beløb, er det dig selv der skal betale resten af regningen. Du kan fjerne den risiko ved at købe den fulde dækning fra start. Så er der ubegrænset forsikringssum på alle de væsentligste dækninger.

Rejseforsikringen dækker din bagage mod tyveri, røveri og forsinkelse

Det er ikke kun dit helbred der er dækket med en rejseforsikring. En af de største årsager til folk får brug for deres rejseforsikring er på grund af tyveri eller røveri af ejendele. Særligt Athen er meget udsat i den henseende. Skal du bruge noget tid i hovedstaden, så råder vi dig derfor til at være særdeles agtpågivende når du bevæger dig i det offentlige rum.

Skulle du være så uheldig at få stjålet dine ejendele på ferien, så kan du modtage erstatning fra din rejseforsikring op til et vist beløb. Det beløb er også fastsat alt efter hvilken dækning du har valgt fra start. Jo bedre dækning du vælger, jo højere et beløb er dine ejendele forsikret for.

Du kan også vælge at tilkøbe dækning mod bagageforsinkelse. Det dækker eksempelvis hvis flyselskabet har sendt din bagage til den forkerte lufthavn, og de første kan levere den til dit hotel et par dage senere. Så har du ret til at købe nye ejendele på rejseforsikringsselskabets regning. Husk blot på at de kræver at din shopping er inden for rimelighedens grænser. Det vil sige kun tøj og andre artikler som du måtte have brug for de næste par dage.

Andre fordele ved en privat rejseforsikring

Når du køber en dansk rejseforsikring så inkluderer det altid 24-timer dansk alarmcentral. Sidder du i Grækenland og er kommet slemt til skade, så kan den alarmcentral være guld værd. Ikke nok med der sidder danske medarbejdere klar til at assistere dig, så er der som oftest også danske læger tilknyttet alarmcentralen. De kan være med til at vurdere din skadessituation og foreslå den bedst mulige behandling.

Medarbejderne på alarmcentralen kan hjælpe med at finde nærmeste læge og bedste behandlingssted. De kan stå for kommunikationen med de lokale sundhedsmyndigheder, og i mange tilfælde kan de sågar sende en læge ud til din adresse. De er vant til at håndtere krisesituationer hver eneste dag, så læn dig op af deres ekspertise når du kommer galt afsted.

Rejseråd til Grækenland

Grækenland er set med europæiske standarder et af de mere ustabile lande i regionen. Det danske Udenrigsministerium giver derfor en del rejseråd til ferien i Grækenland. De inkluderer blandt andet hvordan man bør holde øje med den økonomiske udvikling i landet.

Det anbefales også at man tager flere kontanter med på rejsen til Grækenland, end man normalt ville gøre på en lignende ferie i Europa. Det er fordi mange steder i Grækenland kun accepterer kontanter. Dette øger naturligvis din risiko for at få stjålet kontanter. Som nævnt gælder det særligt hvis du skal opholde dig en periode i Athen. Sørg for at din rejseforsikring dækker hvis du får stjålet dine kontanter. Der kan være stor forskel på hvor mange kontanter rejseforsikringen dækker i forbindelse med tyveri eller røveri.