Rejseforsikring Portugal

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Portugal

Europæiske ERV
erv logo
Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-

Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
erv logo
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Info om rejseforsikring og coronavirus

Opdateret: 12. maj 2023

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.

Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.

Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger

Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus


Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, hos den danske ambassade i Lissabon: portugal.um.dk/coronavirus

Om rejseforsikringer til Portugal

Når du rejser til Portugal skal du huske at bestille det blå sygesikring. Det sikrer at du kan komme til lægen eller på hospitalet, hvis du bliver syg eller kommer til skade på ferien. Denne guide gennemgår de specifikke regler for sygesikring i Portugal. Du kan også læse om hvorfor det kan være en god idé at supplere dit blå sygesikring med en privat rejseforsikring.

Reglerne for det blå sygesikring i Portugal

Det blå sygesikring giver dig ret til behandling på lige vilkår med borgerne i Portugal. Du har kun ret til at modtage behandling fra offentlige læger og hospitaler. Der ydes intet tilskud til behandling hos private læger eller på privathospitaler.

I Portugal hedder en offentlig sundhedsklinik “Centro de Saúde”. Der finder du læger tilknyttet det offentlige sundhedssystem. Hvis du skal på hospitalet skal du som regel have en henvisning fra lægen. I nødstilfælde kan du dog selv kontakte skadestuen.

Du skal være opmærksom på, at du betaler et standardgebyr for at gå til lægen, eller for at komme på hospitalet. Udover gebyret er behandlingen dog gratis begge steder.

Der ydes forskelligt tilskud til receptpligtig medicin i Portugal, alt efter hvilken slags medicin du skal have. Du kan forvente at betale mellem 10 og 90 procent af medicinens pris.

Uden for storbyerne kan det være svært at finde offentlige læger. Endnu sværere at finde nogen der snakker engelsk og forvent ikke at de foretager hjemmebesøg.

Hvad kan en rejseforsikring til Portugal tilbyde dig

En rejseforsikring dækker altid behandling for akut opstået sygdom eller tilskadekomst. Modsat den offentlige sygesikring i Portugal, så skal du ikke betale noget gebyr for din behandling når du har købt en rejseforsikring. Du skal dog være opmærksom på, at nogle standard rejseforsikringer har selvrisiko.

Udover at rejseforsikringen dækker for behandling af sygdom og skader, så betaler den også for receptpligtig medicin, som du måtte få brug for i forbindelse med din behandling.

Hjemtransport er altid inkluderet i rejseforsikringen

Hjemtransport er aldrig dækket med det blå sygesikring. Hvis det vurderes at du skal sendes fra Portugal til Danmark med lægeassistance, så er det udelukkende dig selv der kommer til at betale. Det kan blive en meget dyr affære. Med en rejseforsikring i bagagen sørger du for at sende regningen videre til rejseforsikringsselskabet. Men det er ikke den eneste fordel som en rejseforsikring kan tilbyde dig. Den kan også give dig et ekstra serviceniveau, hvilket kan være en stor fordel når først du er kommet galt afsted.

Alle rejseforsikringer har 24-timers alarmcentral med dansk personale

Det kan være svært at finde en læge der snakker engelsk i Portugal, specielt hvis man befinder sig på landet. Det er intet problem hvis du er en ørn til portugisisk, men hvis det ikke er tilfældet, så kan miskommunikation hurtigt forværre en allerede anspændt situation. Når man er syg og dårlig vil man helst bare have at tingene går hurtigt og let.

Har du købe en rejseforsikring kan du altid kontakte deres danske alarmcentral. Der sidder dansktalende personale klar til at hjælpe dig og der som regel danske læger tilknyttet. De kan være med at vurdere din situation og anbefale den bedst mulige behandling for dig. Det giver en enorm tryghedsfølelse at have kontakt til fagpersonale som du forstår 100 procent.

Rejseforsikringen kan tilbyde hjemmebesøg af lægen

Udover at alarmcentralen kan være med at vurdere din situation, så kan den også tilbyde ekstra service. Først og fremmest kan de altid hjælpe dig med at finde den nærmeste læge. De kan også hjælpe med kommunikationen til lægepersonalet. Udover det, så tilbyder de mange gange at sende en læge ud til dig i stedet. Er du blevet rigtig syg og ligger med mavekramper i sengen, så er det befriende ikke at skulle hele byen rundt for at finde læge.

Andre dækninger som er inkluderet i rejseforsikringen til Portugal

Det blå sygesikring dækker kun mod sygdom eller tilskadekomst. En rejseforsikring dækker meget mere end det. Den dækker blandt andet dine personlige ejendele når du er ude at rejse. Hvis du bliver udsat for tyveri eller røveri, så vil rejseforsikringen erstatte de stjålne ejendele op til et vist beløb. Beløbsgrænsen er afhængig af hvilken dækning du køber (læs mere om det i næste afsnit).

Dækningen privatansvar beskytter dig hvis du kommer til at forvolde skade på andre mennesker eller deres ejendele. Det kan ske du cykler ind i en person, som kommer alvorligt til skade og får varige mén. I det tilfælde kan du blive kendt erstatningsansvarlig, hvilket betyder du skal betale for behandling, erstatning og eventuel retsomkostning. Rejseforsikringen dækker de krav du bliver pålagt og kan samtidig yde juridisk assistance til dig i udlandet.

Vælg et dækningsniveau der passer til din rejsetype

Alle rejser er ikke ens. Nogle kan bedst lide at ligge ved poolen eller stranden og slappe af, andre er mere til action og adventure. Derfor tilbyder rejseforsikringsselskaberne også forskellige niveauer af dækning. Det anbefales normalt at købe mere dækning, når man skal foretage sig mange forskellige ting på ferien.

Eksempelvis så er surfing meget populært i Portugal. Hvis du har planer om at prøve kræfter med det, så bør du overveje at købe den bedste dækning. Husk også på at din rejseforsikring skal inkludere farlig sport, ellers risikerer du ikke at være dækket når du surfer.

Enkeltrejseforsikring eller årsrejseforsikring: Hvornår skal man vælge hvad?

Du bør vælge en årsrejseforsikring hvis du rejser ofte. Årsrejseforsikringen gælder i 12 måneder og du kan rejse lige så mange gang du har lyst til uden det koster dig ekstra. Du skal blot være opmærksom på, at hver rejse kun må vare en eller to måneder, alt efter hvilken årsrejseforsikring du vælger. Skal du på længere rejser er du nødt til at købe en enkeltrejseforsikring.

Enkeltrejseforsikringen henvender sig blandt andet til dem som skal på længere rejser. Hvis du eksempelvis skal et halvt år til Portugal for at studere, så er det en enkeltrejseforsikring du skal købe. Mange rejseforsikringsselskaber sælger særlige ungdomsrejseforsikringer til unge mennesker. De indeholder nogle fordelagtige vilkår til billige penge.