Rejseforsikring Tyskland

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Tyskland

Europæiske ERV
erv logo
Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-

Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
erv logo
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Info om rejseforsikring og coronavirus

Opdateret: 12. maj 2023

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.

Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.

Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger

Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus


Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, hos den danske ambassade i Berlin: tyskland.um.dk/coronavirus

Om rejseforsikringer til Tyskland

Du er dækket af den offentlige sygesikring når du rejser til Tyskland, men du skal huske at bestille det blå sygesikringskort inden du rejser. Det giver dig nemlig ret til behandling på lige vilkår med de tyske statsborgere.

Du får her en udførlig guide til de specifikke vilkår som det blå sygesikringskort dækker i Tyskland. Du kan også læse om hvilke fordele en privat rejseforsikring til Tyskland kan give dig.

Sådan er du dækket af det blå sygesikring i Tyskland

Det blå sygesikring giver dig ret til behandling på offentlige hospitaler og hos læger tilknyttet den offentlige sygesikring. I Tyskland er det normalt at læger skilter med at de arbejde for det offentlige. Du skal se efter et skilt hvor der enten står “kassenartz” eller “alle kassen”. Det koster dig ingenting at modtage behandling hos offentlige læger så længe du har det blå sygesikring med. Der er dog flere eksempler på folk der har fået store regninger de selv skulle betale fordi de har glemt det blå sygesikringskort.

Skal du på hospitalet i Tyskland skal det normalt ske gennem en henvisning fra lægen, ganske som i Danmark. Du kan dog i nødstilfælde selv tage kontakt til hospitalet. Alt behandling uden indlæggelse er gratis, men skal du indlægges så koster det dig 10 euro per dag. Du kan maksimalt blive opkrævet for 28 dage. Ambulancetransport (inklusiv flyvning) er gratis i nødstilfælde. I alle andre tilfælde skal du selv betale for 10 procent af omkostningerne (dog minimum fem euro og maksimalt 10 euro).

Får du brug for medicin i forbindelse med behandlingen skal du selv betale for 10 procent af medicinens pris. Du bliver dog som minimum opkrævet fem euro og maksimalt 10 euro. Der er ingen egenbetaling på hverken medicin eller behandling for personer under 18 år.

Ligesom i Danmark, så er du ikke dækket ved behandling hos private læger eller på privathospitaler. Du skal derfor sikre dig at den behandling du modtager foregår gennem det offentlige, ellers skal du selv betale.

Alle udgifter til behandling og medicin er dækket af en rejseforsikring

Rejseforsikringen dækker alle omkostninger i forbindelse med sygdom eller tilskadekomst. Både behandlingen hos lægen eller på hospitalet, samt den medicin som du eventuelt måtte få brug for. Det vil sige at du ikke skal betale de 10 procent af medicinens pris. Du skal ikke betale noget per dag for indlæggelse på hospitalet, og du skal ikke betale for eventuel ambulancetransport. Alt sammen vil blive betalt af dit rejseforsikringsselskab.

Hjemtransport er kun dækket med en rejseforsikring

Hvis det vurderes at du skal sendes hjem til Danmark med lægeassistance, så er det kun med en rejseforsikring at du får dækket omkostningerne. Der er intet sygesikringskort, hverken det gule eller det blå, som dækker udgifterne til hjemtransport. Særligt folk der skal på skiferie, eller har planer om andre aktive ferier i Tyskland, bør tage dette med i deres overvejelser.

En rejseforsikring giver et ekstra serviceniveau

Når du køber en rejseforsikring gennem et dansk rejseforsikringsselskab giver du dig selv et ekstra service- og sikkerhedsniveau. Alle rejseforsikringer har en dansk alarmcentral du kan ringe til 24 timer i døgnet. Der sidder dansktalende personale klar til at hjælpe dig med alle tænkelige situationer du kan blive udsat for.

De har prøvet at håndtere rigtig mange menneskers krisesituationer, hvilket betyder de er særdeles kvalificerede til at klare pressede situationer. De kan hjælpe dig med at træffe den helt rigtige beslutning uanset om du er blevet syg, kommet til skade, blevet røvet, eller har været udsat for en anden ubehagelig oplevelse. Der er også danske læger tilknyttet alarmcentralen. De kan være med til at stille din diagnose og foreslå den bedst mulige behandling.

Udover det, så vil du i mange tilfælde blive tilbudt muligheden for at der bliver sendt en læge ud til hvor du befinder dig. Så slipper du selv for at skulle ud af sygesengen når du er blevet dårlig. Det er nemlig ikke det sjoveste at skulle ud og lede efter læge eller sygehus, når man er ramt af virus eller infektion. I alle tilfælde kan medarbejderne på alarmcentralen hjælpe dig med at finde den nærmeste læge du kan tage til. Du har betalt for deres service, så kommer du galt afsted på ferien, så kontakt dit rejseforsikringsselskab som noget af det første. Det vil med garanti lette hele din behandlingsprocess, i stedet for du selv skal ordne alt.

Hvilken type rejseforsikring skal du vælge?

De to mest almindelige former for rejseforsikring du kan vælge imellem er årsrejseforsikringer og enkeltrejseforsikringer. Det første du skal overveje, hvis du har besluttet dig for at købe en rejseforsikring, er om du skal rejse flere gange i år. Er svaret ja, så kan det med stor sandsynlighed svare sig for dig at købe en årsrejseforsikring.

Årsrejseforsikringen kan du bruge lige så mange gange du ønsker inden for en 12 måneders periode. Der er kun begrænsning på hvor lang tid hver enkelt rejse må vare, hvilket for de fleste rejseforsikringer er enten 30 eller 60 dage per rejse. Til gengæld er der ingen forskel i pris, uanset om du rejser to, ti eller tyve gange om året.

Husk blot på, at du ikke må inkludere dine forretningsrejser. Rejseforsikringen gælder kun ferier og rejser der afholdes i din fritid. Hvis du skal lave forretning på rejsen skal du have en særlig erhvervsrejseforsikring. Det gælder også selvom det kun drejer som et enkelt forretningsmøde som du afholder mens du er på familieferien.

Enkeltrejseforsikringen er til dig som ikke har flere planer om at rejse uden for Danmarks grænser i år. Fordelen ved enkeltrejseforsikringen er, at du kun betaler for de præcise dage du er væk. Når du køber enkeltrejseforsikringen vælger du nemlig de eksakte datoer for din afrejse og hjemkomst. Og fordi du kun betaler for det præcise antal dage du er væk, er der mere værdi for dig, hvis du ønsker at købe den fulde dækning.

Vælg et dækningsnivaeu, der passer til dine behov

Uanset om du vælger at købe en årsrejseforsikring eller en enkeltrejseforsikring, så skal du vælge hvor meget du ønsker at være forsikret for. På de fleste standard dækninger er der fastsat beløbsgrænser inden for de forskellige kategorier som rejseforsikringen dækker. De kategorier er eksempelvis sygdom og tilskadekomst, ansvarsdækning, tyveri og røveri, og så videre.

Beløbsgrænsen, som bliver fastsat af rejseforsikringsselskabet, er det maksimale erstatningsbeløb som rejseforsikringsselskabet har krav på at udbetale. Hvis de samlede udgifter for din skade overstiger dette beløb er det dig selv der skal betale differencen. Hvis du vælger den fulde dækning når du køber rejseforsikringen, så er der som regel ubegrænset dækning på de fleste og vigtigste kategorier. Det fremgår altid af forsikringspolicen hvad beløbsgrænserne er.

Du er nødt til at gøre op med dig selv hvor stor en risici du ønsker at løbe. Prisen for rejseforsikringen stiger naturligvis i takt med du vælger den fulde dækning. Til gengæld så sikrer du også, at du ikke selv kan ende med en ekstraregning.