Rejseforsikring Marokko

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Marokko

Europæiske ERV

Fra 246,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 307,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Europæiske
Fra 246,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 307,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

*Priserne er baseret på 14 dages rejse for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Info om rejseforsikring og coronavirus

Opdateret: 12. maj 2023

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.

Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.

Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger

Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus


Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, hos den danske ambassade i Marokko: marokko.um.dk/coronavirus

Om rejseforsikringer til Marokko

Det er vigtigt at du køber en rejseforsikring når du rejser til Marokko. Du er nemlig ikke dækket af hverken det gule- eller blå sygesikringskort. Denne guide gennemgår hvilken type rejseforsikring du bør vælge, samt specifikke vilkår som du bør være opmærksom på.

Genveje

Sådan er du dækket med en rejseforsikring til Marokko

En af de vigtigste årsager til at have en rejseforsikring når du rejser til Marokko, er for at sikre dig hvis du bliver syg eller kommer til skade. Det er eksempelvis hvis du skulle blive involveret i et af Marokkos mange trafikuheld.

Rejseforsikringen dækker omkostninger for lægebehandling hos alment praktiserende læger, samt behandling på hospitalet hvis du kommer rigtig galt afsted. Vurderes det samtidigt at du skal sendes hjem til Danmark på grund af din tilstand så klarer rejseforsikringen også den.

Din personlige sikkerhed er også dækket med rejseforsikringen

Ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning til Marokko, så er der generel risiko for terror i Marokko, og PET’s terroranalyse viser desværre at man som dansker er i en øget risikogruppe.

En rejseforsikring kan hjælpe dig på mange måder hvis du bliver involveret i en terroraktion. Du bliver tilbudt krisehjælp på stedet og hvis Udenrigsministeriet anbefaler evakuering så er det dækket af rejseforsikringen. Når du kommer tilbage til Danmark vil rejseforsikringen også inkludere psykologbehandling til dig.

Du kan forsikre dine ejendele på forskellige måder

Som standard er dine ejendele altid dækket hvis du bliver udsat for tyveri eller røveri. Du skal blot være opmærksom på at der er fastsat grænser for hvor meget dine ejendele er forsikret for. Du kan kun modtage erstatning op til det fastsatte beløb. Udover det bør du altid nærlæse policen for at se hvilke typer ejendele der er dækket og ikke dækket.

Som ekstra tilkøb kan du også vælge at forsikre dine ejendele mod bagageforsinkelse. Der dækker rejseforsikringen eksempelvis hvis flyselskabet sender din bagage til Singapore i stedet for Marokko. Du kan købe nye ejendele på rejseforsikringsselskabets regning, til at dække dine behov inden for rimelighedens grænser.

Hvilken type rejseforsikring skal du vælge til Marokko?

Når du køber en rejseforsikring til Marokko, skal du vælge om det skal være en årsrejseforsikring eller en enkeltrejseforsikring. Dit valg afhænger ikke kun af rejsen til Marokko, men også af dine andre rejseplaner i år.

Årsrejseforsikringer anbefales til personer som rejser meget. Hvis du har planer om at rejse flere gange i år, så kan det svare sig at købe en årsrejseforsikring. Du kan nemlig rejse lige så mange gange du har lyst til med en årsrejseforsikring. Prisen er den samme uanset om du rejser to eller ti gange. Du skal blot være opmærksom på at hver rejse kun må vare 30 dage (60 dage hos nogle rejseforsikringsselskaber).

Enkeltrejseforsikringen henvender sig til to typer rejsende. Hvis dine eneste rejseplaner i år er turen til Marokko, så kan det sagtens svare sig at købe en enkeltrejseforsikring. Som navnet angiver så bruges enkeltrejseforsikring til én enkelt rejse. Du kan vælge enkeltrejseforsikringen med en enkelt dags varighed og helt op til 24 måneders varighed hos nogle rejseforsikringsselskaber.

Hvis du skal på en meget lang rejse, så er det kun enkeltrejseforsikringen der er interessant for dig. Det er nemlig den eneste type rejseforsikring der kan vælges med mange måneders varighed. Det er eksempelvis til dig som skal på rundrejse med rygsæk, hvor turen går gennem Marokko. Husk også på, at den rigtige geografiske dækning kan spare dig mange penge når du er på rygsækrejse.

Vælg den rigtige geografiske dækning til Marokko og spar penge

Når du køber en rejseforsikring vælger du altid den geografiske dækning hvor rejseforsikringen skal gælde. Går turen til Marokko kan der være penge at spare ved at undersøge markedet lidt nærmere. Forklaring følger.

Hvis du vælger at købe en årsrejseforsikring er der ikke nogen fidus. Der er nemlig kun to geografiske dækningsmuligheder at vælge imellem. Det er årsrejseforsikringer med dækning i Europa og årsrejseforsikringer med dækning i hele verden. Du skal vælge dækning i hele verden når du skal til Marokko.

Enkeltrejseforsikringer er derimod lidt anderledes, fordi de fleste rejseforsikringsselskaber tilbyder fire forskellige geografiske valgmuligheder. De fire muligheder er dækning i Europa, dækning i udvidet Europa, dækning i hele verden eksklusiv USA, og dækning i hele verden inklusiv USA. Det er relevant for dig, fordi at Marokko som regel er inkluderet i dækningen udvidet Europa.

Den generelle regel hos rejseforsikringsselskaber er at de lande som har kyststrækning ud til middelhavet er inkluderet i udvidet Europa-dækningen. Det er interessant fordi at dækningen udvidet Europa er billigere end dækningen i hele verden. Så vælg et rejseforsikringsselskab der tilbyder dækning i udvidet Europa hvis du ønsker at spare penge.

Det er vigtigt at understrege at den geografiske dækning har meget stor betydning. Hvis du har valgt for lidt dækning står du med en rejseforsikring som er ugyldig. Derfor skal du altid dobbelttjekke at Marokko er inkluderet i den geografiske dækning du har valgt.

Visumregler til Marokko

Marokko er visumfrit i op til 90 dage for danske turister. Det kræver blot at dit pas er gyldigt i minimum tre måneder udover dit planlagte ophold i landet.

Anbefalede vaccinationer til Marokko

Alle rejsende til Marokko anbefales som minimum vaccinationer mod Difteri, Stivkrampe og Hepatitis A. Sidstnævnte skal gives senest to uger inden afrejse. Skal du opholde dig i landet længere end en måned bør du ligeledes blive vaccineret mod Hepatitis B. Søg læge senest seks uger inden du skal afsted hvis du mangler denne vaccination. Ved længere rejser på over et halvt års varighed anbefales også vaccinationer mod Tyfus og Hundegalskab.