Rejseforsikring Slovenien

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Slovenien

Europæiske ERV
erv logo
Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-

Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
erv logo
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Info om rejseforsikring og coronavirus

Opdateret: 12. maj 2023

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.

Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.

Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger

Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus


Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, hos den danske ambassade i Budapest: ungarn.um.dk/coronavirus-slovenien

Om rejseforsikringer til Slovenien

Slovenien er en del af EU, og derfor kan du i landet gøre brug af dit blå sygesikringskort for at gøre brug af den offentlige sygesikring. Det betyder, at du er dækket af den sygesikring, som forsikrede indbyggere i Slovenien også er dækket af. Sygesikringen er ikke helt den samme, som du er vant til fra Danmark, men der er alligevel mange ligheder. Overordnet set er du altså godt dækket, hvis du bliver syg eller kommer til skade.

Du bør dog altid supplere dit blå sygesikringskort med en privat rejseforsikring, når du rejser til Slovenien. Det skyldes, at det blå sygesikringskort udelukkende dækker lægehjælp og hospitalsbehandling- og indlæggelse i forbindelse med sygdom eller tilskadekomst. Øvrige nødvendige og uforudsete udgifter er ikke omfattet af det blå sygesikringskort. Det betyder blandt andet, at selv skal betale din hjemrejse, hvis du er indlagt og ikke er i stand til at rejse hjem til planlagt tid. Det betyder også, at du selv skal betale din hjemrejse, hvis du er nød til at rejse hjem før tid i forbindelse med et dødsfald i familien.

Udover hjemtransport dækker rejseforsikringen også en lang række øvrige potentielle udgifter i forbindelse med dit ophold. Udgifter der til sammen kan løbe op i rigtig mange penge, og som du derfor kan have stor glæde af at være forsikret imod.

Det skal du være opmærksom på i Slovenien

Kriminalitet og sikkerhed

Den generelle risiko for kriminalitet i Slovenien er lav. Mindre alvorlig kriminalitet som for eksempel lomme- og tasketyveri sker dog alle steder; især i storbyer og i turistede områder. Sørg for at begrænse mængden af værdier, du har på dig, og efterlad aldrig din taske eller pung uden opsyn.

Som i alle øvrige lande bør du være ekstra opmærksom omkring hæveautomater, du bør undgå brug af offentlige netværk for at forebygge hackingangreb, og du bør selv købe mad og drikke samt efterfølgende holde opsyn med disse – især i nattelivet – for at undgå bedøvende stoffer.

Terrorrisiko

Der har ikke tidligere være terrorangreb i Slovenien. Alligevel bør du være opmærksom på den øgede risiko for terrorangreb i hele Europa; særligt i befærdede og turistede områder som storcentre, gågader, koncertsteder, hoteller og restauranter. Du bør altid være almindeligt opmærksom i disse områder, uanset destinationen.

Naturkatastrofer

Der er risiko for jordskælv og mindre rystelser i stort set hele Slovenien. Hold dig informeret om den aktuelle situation via de lokale myndigheder.

Sundhed

Slovenien har et godt sundhedssystem. De lokale skal betale til den offentlige sundhedssikring for at være dækket, men som EU-borger med blåt sygesikringskort er du dækket på samme vilkår som en forsikret slovener. Lægehjælp, indlæggelse på hospital og behandling ved indlæggelse er dækket af sygesikringen, ligesom du kender det fra Danmark.

Lokal opførsel og skikke

Det anbefales altid at bære en kopi af dit pas på dig som identifikation.

Det er lovpligtigt at lade sig registrere i landet inden for 3 dage. Rejser du via rejsebureau eller bor på hotel, står de typisk for registreringen. Bor du privat, skal du selv registrere dig på nærmeste politistation. Der er risiko for bøder ved at undlade registrering.

I Slovenien er det udelukkende tilladt at krydse vejen ved fodgængerfelter. Krydser du vejen andre steder, risikerer du en stor bøde.

Rejser du til Slovenien med bil, skal du være opmærksom på at købe en vignette, som er en tilladelse til at køre på de slovenske veje. Det er desuden lovpligtigt at have refleksjakker, advarselstrekant og et førstehjælpskit i bilen. Det er almindeligt, at bøder i forbindelse med blandt andet for høj fart eller brug af mobiltelefon under kørsel skal betales på stedet.

Slovenerne har nogle – for andre – lidt sære traditioner, som dog giver anledning til smil på vejen. For eksempel velsigner de deres motorcykler i foråret, og i efteråret fejres køernes tilbagevenden fra bjergene.

Hvilken rejseforsikring i Slovenien?

Når du planlægger at rejse til Slovenien, bør du i samme ombæring købe en privat rejseforsikring, der kan dække eventuelle uforudsete udgifter på din rejse. Der findes mange forskellige typer af rejseforsikringer, der hver især har forskellige dækninger, så det er vigtigt at finde den rejseforsikring, der passer bedst til din rejse.

Nogle af de dækninger, du kan have inkluderet i din rejseforsikring, er:

  • Hjemtransport i forbindelse med sygdom eller tilskadekomst
  • Hjemkaldelse i forbindelse med dødsfald hos nærtstående familiemedlem
  • Retshjælp
  • Bagageforsinkelse
  • Flyforsinkelse
  • Selvrisiko ved leje af motorkøretøj
  • Ødelagte feriedage
  • Afbestillingsforsikring

Årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikring til Slovenien?

Ved køb af rejseforsikring til Slovenien, kan du vælge mellem en årsrejseforsikring og en enkeltrejseforsikring. Forskellen er, at årsrejseforsikringen både dækker denne og fremtidige rejser, mens enkeltrejseforsikringen kun dækker denne ene rejse.
Hvad, du bør vælge, afhænger dels af dine sædvanlige rejsevaner samt af denne rejse til Slovenien.

En enkeltrejseforsikring kan betale sig, hvis du ikke skal på flere rejser inden for det næste år. Generelt set er to enkeltrejseforsikringer nemlig dyrere end én årsrejseforsikring. En årsrejseforsikring kræver dog, at de kommende rejser behøver samme dækninger, og at de er af kortere varighed. ”Kortere varighed” er dog et lidt misvisende begreb, da det typisk er en maksimal længde på enten 30 eller 60 dage, mens enkelte rejseforsikringsselskaber tilbyder årsrejseforsikringer med dækning af endnu længere rejser.

Vælger du en årsrejseforsikring, skal du vælge en geografisk dækning for denne. Typisk kan du vælge enten Europa eller Verden, men nogle rejseforsikringsselskaber tilbyder også ”Udvidet Europa” eller mere specifikke destinationer som USA. Jo smallere dækning, des lavere pris. Medmindre du allerede nu har planer om en rejse uden for Europa inden for den nærmeste fremtid, bør du vælge dækningen Europa til denne rejse, hvis du ønsker en årsrejseforsikring.

Det er altid muligt at supplere din årsrejseforsikring med en enkeltrejseforsikring, hvis du i fremtiden skal på en rejse af længere varighed eller med øgede risikoer, der kræver særlige dækninger.

Visumregler til Slovenien

Du kan rejse visumfrit til Slovenien i op til 90 dage. Herefter skal du registreres på ny i landet. Dit pas skal være gyldigt under hele opholdets varighed.

Danske provisoriske pas og danske forlængede pas anerkendes både ved ind- og udrejse. EU-nødpas anerkendes kun ved udrejse til Danmark.

Er du i besiddelse af et flygtninge- eller fremmedpas, bør du kontakte Sloveniens ambassade for at forhøre dig om dine muligheder for ind- og udrejse af landet.

Anbefalede vaccinationer til Slovenien

Ved rejser til Slovenien anbefaler Statens Serum Institut følgende vaccinationer:

Alle rejser: Stivkrampe og Difteri
Rejser over 1 uge: Stivkrampe, Difteri og Hepatitis A
Rejser 1 – 6 måneder: Stivkrampe, Difteri og Hepatitis A
Rejser over 6 måneder: Stivkrampe, Difteri, Hepatitis A og Hepatitis B

OBS: Ved familiebesøg i private hjem i Slovenien, anbefales det at blive vaccineret som anbefalet ved rejser over 6 måneder – uanset rejsens længde. Det skyldes, at risikoen for blandt andet tyfus, tuberkulose og bakteriemeningitis er bevist større i private hjem.

Vær desuden opmærksom på, at der i visse områder af Slovenien er TBE (Centraleuropæisk hjernebetændelse). Ved rejser til disse områder, typisk trekking-områder, bør du derfor også få en TBE-vaccine.

Læs mere om rejsevaccinationer til Slovenien her:
rejse.ssi.dk/rejsevaccinationslande/slovenien