Rejseforsikring Italien

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Italien

Europæiske ERV
erv logo
Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-

Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
erv logo
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Info om rejseforsikring og coronavirus

Opdateret: 12. maj 2023

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.

Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.

Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger

Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus


Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, hos den danske ambassade i Rom: italien.um.dk/coronavirus

Om rejseforsikringer til Italien

Italien er det mest populære feriemål for danske turister. Næsten hver femte dansker som pakker kufferten og rejser udenlands om sommeren vælger støvelandet. Det kan man godt forstå. Italien er lig med garanteret godt sommervejr. De der har prøvet selv at køre til Italien på sommerferie, kan ofte berette om hvordan vejret er alarmerende dårligt ned gennem Tyskland og Schweiz, men så snart man har krydset Alperne står den pludselig på blå himmel, 30 graders varme og afslapning i verdensklasse.

Når du rejser til Italien skal du bestille et blåt sygesikring, hvis du vil være dækket af det offentlige sundhedssystem. Det blå sygesikring giver dig ret til at modtage behandling på offentlige hospitaler, og hos læger og tandlæger der er dækket af den offentlige sygesikring i Italien.

Du er dækket på samme vilkår som borgerne i Italien, hvilket betyder at der ikke gælder samme regler, som når du går til lægen herhjemme. I denne guide kan du læse hvad reglerne for det blå sygesikring indebærer i Italien, samt hvorfor det kan være en god idé at supplere med en privat rejseforsikring når turen går til Italien.

Hvad dækker det blå sygesikring i Italien?

I Italien koster det penge hvis du skal til lægen. Det betyder at det også koster penge for dig, hvis du får brug for lægen på din ferie. Det blå sygesikring giver dig ret til behandling hos læger og tandlæger tilknyttet den offentlige sygesikring. I Italien hedder den offentlige sygesikring “Servizio Sanitario Nazionale (SSN)”.

Prisen for et lægebesøg i Italien er minimum 20 euro per besøg. Du skal være opmærksom på at prisen kan variere fra region til region, da det er regionerne selv der regulerer deres sundhedsvæsen. Det kan desværre knibe med at finde engelsktalende lægepersonale i Italien. Hvis ikke du kan få nogen til at hjælpe dig med oversættelse, så kan du lede efter de læger som hedder “guardia medica turistica” på italiensk. Det er lægepraksisser som har engelsksproget personale der kan assistere dig. De findes som regel kun i større turistområder. Du bør dog forberede dig på, at gebyret for disse turistlæger er betydelig højere end normal læger.

Hvis du bliver så alvorlig syg at det kræver indlæggelse på hospital, skal du også forberede dig på at du kan blive opkrævet et gebyr per indlæggelse. Igen så afhænger gebyret størrelse af hvilken en region i Italien du befinder dig i. Akut behandling på hospitalet er gratis, men eksempelvis så opkræves der cirka 100 euro for ambulancetransport til hospitalet.

Fordele ved en privat rejseforsikring til Italien

Alle rejseforsikringer til Italien som du kan købe på det danske marked, inkluderer behandling af akut opståede sygdomme og tilskadekomst. Det er den primære dækning som altid er med i policen. Rejseforsikringsselskaberne kræver dog at du har dit blå sygesikring med på rejsen, hvis din behandling skal dækkes gennem dem. Fordelen ved en privat rejseforsikring er blandt andet, at den dækker eventuelle gebyrer, som du måtte skulle betale i forbindelse med læge- eller hospitalsbesøg. Rejseforsikringen dækker også eventuel medicin som du har ordineret af lægen i forbindelse med dit sygdomsforløb.

Udover det, så adskiller den private rejseforsikring sig væsentligt ved at inkludere lægeordineret hjemtransport til Danmark. Det er aldrig dækket af den offentlige sygesikring i EU. Særligt på skirejser kan det være en ekstra god idé at være dækket for hjemtransport, da det som oftest er her danskere bliver transporteret hjem med læge fly. Du skal huske på at hvis du skal på skiferie, så er det ikke nok med en normal rejseforsikring. Alle danske rejseforsikringsselskaber kræver at du tegner en speciel skirejseforsikring, hvis dit primære formål med rejsen er at stå på ski.

Har du forsikret ferieboligen?

Rigtig mange danskere vælger at leje feriebolig når de rejser til Italien. Særligt regionerne Toscana, Umbrien og Emilia-Romagna er meget populære i den henseende. Her finder du nogle vidunderlige ferieboliger med de mest skønne naturomgivelser, fra store landgårde til små hyggelige ferielejligheder i afsides landsbyer.

Med et hav af forskellige hjemmesider og udlejere, både private og firmaer, er det ikke altid at kvaliteten og kontrakten er helt på plads. Der kan ligeledes være eksterne faktorer som naturkatastrofer eller vandskader som ødelægger din feriebolig. Eksempelvis så har Italien jo de senere år være præget af nogle forfærdelige jordskælv. Alt dette kan være med til at ferieboligen ikke lever op til aftalen.

Når du køber en rejseforsikring, så sørg for at inkludere ferieboligsikring. Så er ferien redet selvom der skulle ske indbrud, oversvømmelse, eller anden naturkatastrofe. I får både hjælp til at finde en ny feriebolig og I slipper for alt økonomisk besvær der måtte opstå.

Dine personlige ejendele er ikke forsikret med det blå sygesikring

Det er kun din egen person som er forsikret gennem det offentlige sygesikring. Din bagage og ejendele er ikke inkluderet. Der skal du selv have en privat rejseforsikring som dækker. Du kan både vælge at købe en rejseforsikring der dækker for tyveri og røveri. Du kan også vælge den udvidede rejseforsikring som ligeledes dækker hvis din bagage skulle blive forsinket, eksempelvis i lufthavnen.

I sådanne tilfælde vil rejseforsikringsselskabet betale for rimelige omkostninger, som du måtte have i forbindelse med anskaffelse af nyt tøj, toiletartikler og så videre. Bemærk her ordet rimelige. Det betyder at du ikke skal suse ned og købe den dyreste festkjole du kan finde, da den helt sikker vil blive afvist af rejseforsikringsselskabet.

24-timers call center med dansktalende hjælp

Når man er blevet syg eller kommet til skade, så har man ofte ikke så stort overskud. Man vil helst have en hurtig afklaring på hvad man fejler, og meget gerne en diagnose om hvornår man kan være rask igen. Som beskrevet ovenover, så kan det være svært at finde italienske læger med engelske sprogkundskaber. De to ting kombineret kan nemt skabe konflikt. Her kan en privat rejseforsikring være særdeles behjælpelig.

Du kan altid ringe til dansktalende personale, og de har som regel tilknyttet danske læger der kan vurdere din situation. Udover det, så assisterer rejseforsikringsselskabet også med at finde den nærmeste læge eller hospital, og i mange tilfælde kan du sågar få en huslæge sendt ud til den adresse du befinder dig på. Det er en rigtig god service som hurtig kan blive værdifuld, når du ligger med mavekramper der immobiliserer dig fuldstændigt.

Skal du leje bil i Italien?

Så husk på, at der ikke er nogen danske rejseforsikringsselskaber der dækker for privatansvar ved leje af motorkøretøjer. Ansvarsdækning ved leje af motorkøretøjer forsikrer dig, hvis du kommer til at gøre skade på andre personer eller andre personers ejendele. Derfor skal du altid sikre dig at biludlejningsfirmaet har inkluderet ansvarsforsikring.

Du kan dog til gengæld vælge at lave et tilkøb til din danske rejseforsikring, som dækker den selvrisiko du skal betale, hvis du laver skade på den bil du lejer. Mange biludlejningsfirmaer tilbyder selv at fjerne selvrisikoen mod betaling, men i langt de fleste tilfælde kan det svare sig for dig rent økonomisk, at vælge løsningen gennem et dansk rejseforsikringsselskab.