Rejseforsikring Irland

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Irland

Europæiske ERV
erv logo
Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-

Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
erv logo
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Info om rejseforsikring og coronavirus

Opdateret: 12. maj 2023

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.

Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.

Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger

Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus


Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, hos Danmarks Ambassade i Dublin: irland.um.dk/coronavirus

Værd at vide om rejseforsikringer til Irland

Irland er en del af EU, og du er dermed dækket af den offentlige sygesikring via det blå sygesikringskort. Det betyder blandt andet, at hospitalshjælp og lægehjælp blandt offentligt praktiserende læger er gratis.

Der er dog mange privatpraktiserende læger i Irland, så du skal være opmærksom på, at den læge, du konsulterer, skal være en del af HSE, som det offentlige sundhedssystem i Irland hedder.

Vil du gerne være dækket i forhold til andre uforudsete udgifter på din rejse, for eksempel hjemtransport i forbindelse med tilskadekomst og langvarig sygdom, erstatning for bortkommen bagage, ødelagte feriedage, og så videre, skal du tegne en privat rejseforsikring.

Det skal du være opmærksom på i Irland

Irland ligger kun en kort flyvetur fra Danmark, og mange ting er da også som herhjemme. Alligevel er der visse ting, du bør være ekstra opmærksom på, når du rejser ud. Se nedenfor, hvad du bør være opmærksom på ved rejser til Irland.

Kriminalitet og sikkerhed

Overordnet set er risikoen for kriminalitet i Irland lav. I praksis betyder det, at du kan forvente nogenlunde samme risiko for at blive udsat for kriminalitet som f.eks. lommetyveri som i Danmark. I større byer bør du altid være ekstra opmærksom på dine personlige ejendele.

Ligeledes anbefales det, at du selv køber og holder opsyn med dine mad- og drikkevarer; især i nattelivet, og at du ikke færdes alene om natten; særligt i større byer.

Der er også en generel risiko for hackingangreb i hele Europa. Disse angreb foretages typisk via offentlige netværk som for eksempel i lufthavne, storcentre og på restauranter. Vil du gerne undgå risikoen for hackingangreb, kan du med fordel bruge dit mobilnetværk. De fleste mobilselskaber har efterhånden mulighed for en vis mængde gratis data i Europa.

Terrorrisiko

Selvom Europa generelt oplever en stigende risiko for terrorangreb, er Irland én af undtagelserne. Irland har nemlig ikke oplevet terrorangreb i nyere tid.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på den generelle øgede risiko, der er i hele verden, og at Storbritannien eksempelvis har oplevet flere større terrorangreb inden for de seneste 10 år.

Naturkatastrofer

Den generelle risiko for naturkatastrofer er lav. Dog kan Irland i perioder opleve massive mængder af regn og skybryd, som kan føre til lokale oversvømmelser. Rejser du på en regnfuld tid af året, bør du dermed holde dig opdateret i de lokale medier.

Sundhed

Irland har et udmærket sundhedssystem, der er delt mellem den offentlige og den private sektor. Selvom behandlingen hos læger og på hospitaler generelt er god, skal du være opmærksom på, at sundhedssystemet i Irland er overbelastet, og der ofte mangler sengepladser i offentligt regi.

Lokal opførsel og skikke

I Irland vægtes høflighed højt. Spørger du om vej, skal du ikke blive overrasket, hvis vedkommende smider, hvad han har i hænderne, for selv at vise dig frem. Høflighed er dermed også forventet fra turisters side; hold døren for din næste og sig “tak” og “undskyld”, når det er forventet.

I Irland er besiddelse af alle former for narkotika i alle mængder strengt forbudt, og strafferammen er hård for narkotikadomme. Medbring dermed aldrig narkotika på din rejse til Irland.

Hvilken rejseforsikring i Irland?

Det anbefales at købe en rejseforsikring, når du skal rejse til Irland. Men hvilken rejseforsikring, der er bedst, afhænger helt af din situation og formålet med din rejse.

Nogle foretrækker udelukkende standarddækninger, mens andre gerne vil være dækket ekstra godt ind. Jo bedre, du er dækket, des dyrere er rejseforsikringen som udgangspunkt, så det er en opvejning af, hvor stor en risiko, du tør løbe.

Nogle af de mest almindelige dækninger ved rejser til Irland er følgende:

 • Ansvarsforsikring i udlandet
 • Ulykkesforsikring i udlandet
 • Dækning af mistet eller beskadiget bagage
 • Dækning ved forsinkelser
 • Erstatning for ødelagte feriedage
 • Dækning af hjemrejse ved tilskadekomst eller sygdom
 • Dækning af hjemrejse for pårørende
 • Dækning af selvrisiko ved leje af køretøj

Er der tale om en længere rejse eller en rejse med et særligt formål som for eksempel ekstremsport, kan rejsen kræve bedre dækning, herunder for eksempel tandlægehjælp og fysioterapi. Nogle rejseforsikringsselskaber kræver også særskilt dækning i forbindelse med ekstremsport, herunder ski og mountainbike.

Årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikring til Irland?

Som udgangspunkt kan du vælge, om din rejseforsikring skal være en årsrejseforsikring, der dækker alle dine rejser i løbet af året, eller en enkeltrejseforsikring, der dækker denne ene rejse.

Vælger du en årsrejseforsikring, skal du ydermere tage stilling til, om den skal dække rejser i Europa eller rejser i hele verden. Nogle rejseforsikringsselskaber kører med en tredje løsning, der tilbyder Udvidet Europa-dækning. Her er der tale om europæiske lande plus de omkringliggende populære rejsedestinationer.

Rejser du mere end en enkelt gang årligt – og kan rejserne dækkes af samme rejseforsikring – er der penge at spare ved at købe en årsrejseforsikring. Dog dækker årsrejseforsikringer som udgangspunkt kun rejser “af kortere varighed”. Hos de fleste rejseforsikringsselskaber vil det sige rejser af maksimalt 30 eller 60 dages varighed, afhængigt af selskabet. Er der tale om en længerevarende rejse, kræves der en særskilt enkeltrejseforsikring.

Du skal dermed købe en enkeltrejseforsikring til Irland i disse tilfælde:

 • Hvis du skal på en lang rejse
 • Hvis du skal have særlige dækninger på netop denne rejse
 • Hvis du kun planlægger at rejse denne ene gang inden for det kommende år
 • Hvis rejsen er en del af en rundrejse til flere lande

Det kan derimod betale sig at købe en årsrejseforsikring i dette tilfælde:

 • Hvis du planlægger flere rejser inden for det kommende år, og rejserne er af kortere varighed og kræver nogenlunde samme dækning

Priser og besparelser varierer fra rejseforsikringsselskab til rejseforsikringsselskab, men som udgangspunkt kan en årsrejseforsikring betale sig, hvis du rejser mindst to gange årligt.

Visumregler til Irland

Du kan med et dansk pas rejse visumfrit i Irland i op til 90 dage. Ophold i længere tid end 90 dage kræver registrering. Dog gælder det, at hvis du har et grønlandsk eller færøsk pas, skal du have visum for at indrejse.

Irland anerkender forlængede danske pas, danske nødpas og EU-nødpas ved både ind- og udrejse.

Børn under 18 år, der ikke rejser med deres forældre, skal kunne fremvise dokumentation for forældretilladelse til at rejse.

Anbefalede vaccinationer til Irland

Ved rejser til Irland er de anbefalede rejsevaccinationer ens, uanset opholdets varighed:

Alle rejser: Stivkrampe og difteri
Rejser over 1 uge: Stivkrampe og difteri
Rejser 1 – 6 måneder: Stivkrampe og difteri
Rejser over 6 måneder: Stivkrampe og difteri

Hvis du har fulgt det danske vaccinationsprogram, har du fået begge vaccinationer. Du skal dog være opmærksom på, at en stivkrampevaccination bør fornyes hvert 10. år. Er det længere tid siden, du sidst blev vaccineret mod stivkrampe, bør du få en tid hos din læge til en revaccination inden afrejse.