Rejseforsikring Spanien

Rejseforsikring Spanien

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Spanien

Europæiske ERV
erv logo
Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-

Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
erv logo
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.
Den ultimative guide til:

Rejseforsikring til Spanien i 2024

Den ultimative guide til:

Rejseforsikring til Spanien i 2024

Spanien var det allerførste rejsemål for dansk charterturisme, og den dag i dag, er Spanien stadigvæk en af de mest populære danske sommerferie destinationer. Det er absolut heller ikke svært at forstå, hvorfor Spanien er så populært. Godt vejr hele året rundt, flyvetid fra Danmark på 3-4 timer, fantastisk mad og vin, vidunderlige byer som Sevilla, Bilbao og Barcelona, og evigt skønne øer som Gran Canaria, Tenerife og Ibiza.

I denne guide til rejseforsikring til Spanien, finder du alle de vigtigste informationer nødvendige dækninger til Spanien.

Om rejseforsikringer til Spanien

Men selvom Spanien byder på et hav af gode oplevelser, så er det desværre ikke alle ferier der ender lige lykkeligt. En del danskere kommer nemlig til skade eller bliver syge på ferien. Men hvordan er det lige du er forsikret på rejsen til Spanien? Vi har fået det blå sygesikringskort, men hvad dækker det? Og er der behov for at købe en privat rejseforsikring, hvis man skal til Spanien? Alt dette, samt meget mere, får du svar på i denne guide.

Det blå sygesikring i Spanien

Vi danskere har fået et blåt sygesikringskort, som vi skal huske at bestille når vi skal på ferie i Europa. Det er gratis at bestille kortet, og det er nødvendigt at have, hvis du vil modtage læge- eller hospitalsbehandling fra det offentlige sundhedsvæsen i andre europæiske lande, eksempelvis i Spanien.

Det blå sygesikringskort giver dig ret til at modtage behandling fra den offentlige sygesikring i samtlige EU/EØS lande, samt Schweiz. Kortet dækker ikke behandling hos private læger eller på private hospitaler.

Den væsentligste ændring fra før, hvor vi var dækket af vores gule sygesikring i Europa, er at du kan risikere selv at skulle betale for en del af behandlingen. Nogle lande i Europa har nemlig delvis brugerbetaling når du modtager behandling fra det offentlige sundhedsvæsen. Det blå sygesikringskort giver dig ret til behandling med samme vilkår og priser, som borgerne i det land du er på ferie i. Hvis du vil vide mere om det blå sygesikringskort, så kan du læse denne guide.

Sådan er du dækket i Spanien

I Spanien er behandling under den offentlige sygesikring gratis ligesom i Danmark. Det gælder både for behandling hos læger og på hospitaler, men de skal være tilknyttet den offentlige sygesikring. Du er ikke dækket for behandling hos private læger eller på private hospitaler, og du kan ikke få dine penge refunderet, hvis du selv har lagt ud for behandling på et privathospital.

Vær opmærksom på, at nogle hospitaler og sundhedscentre både opererer med privat og offentlig behandling. Det er meget vigtigt at du gør det klart over for dem, at du ønsker den offentlige behandling. Hvis du bliver bedt om at betale noget på forhånd, så kan du være sikker på, at du er i gang med at modtage behandling fra den private sundhedssektor.

I Spanien hedder hedder hospitaler under den offentlige sygesikring, “hospitales de salud” eller ”centros de salud”.

Udgifter til hjemtransport er ikke dækket

Hvis du bliver alvorlig syg på din ferie, så kan de udenlandske læger vurdere, at det er nødvendigt at du bliver transporteret hjem til Danmark. Problemet er, at hjemtransport ikke er dækket af den offentlige sygesikring. Det skal du selv betale.

Typiske udgifter til hjemtransport vil være udgifter til ambulance, fly, samt eventuel sygeledsager, hvis det vurderes, at der kan blive brug for behandling på hjemturen. Alt sammen kan blive en meget dyr affære, hvilket er en af årsagerne til, at en privat rejseforsikring anbefales.

Fordelene ved en rejseforsikring til Spanien

Alle private rejseforsikringer har en 24-timers telefonisk hotline, som kan kontaktes i tilfælde af sygdom eller ulykke. De har som regel danske læger tilknyttet, der kan være med til at vurdere din situation og anbefale den bedste løsning.

Hvis du ikke mestrer det spanske sprog, så kan den private rejseforsikrings ligeledes være en god hjælp. Medarbejderne i call-centret snakker ofte det lokale sprog, og kan derfor være en rigtig recourse, hvis man er blevet syg eller kommet til skade, og ikke har det store overskud.

Udover de kan snakke med det lokale sundhedspersonale og assistere i vurderingen af din behandling, så hjælper de også med at finde læge, hospital eller hvad end du måtte have brug for. I mange tilfælde kan du også få en læge sendt ud til din adresse, så du helt slipper for alt besværet selv.

Du kan få hjemtransport dækket

Til forskel fra den offentlige sygesikring, så dækker de fleste private rejseforsikringer for hjemtransport i forbindelse med sygdom eller tilskadekomst. Som beskrevet, så kan en lægeordineret hjemtransport hurtigt blive meget dyr.

Dette behøver du ikke bekymre dig om, hvis du har en privat rejseforsikring. Der er det nemlig rejseforsikringsselskabet som betaler for hele regningen.

Den dækker privatansvar og retshjælp

Det er ikke kun din egen person der er forsikret gennem en privat rejseforsikring. Hvis du kommer til at forvolde skade på andre personer end dig selv, så kan omkostningerne pludselig blive af en helt anden størrelse.

Du kan risikere at skulle i retten, og hvis du bliver kendt erstatningsskyldig, at skulle betale for skader, behandling og erstatning.

En privat rejseforsikring vil både kunne yde retshjælp til dig i udlandet, samtidig med at den vil dække for de skader du bliver kendt erstatningsskyldig i. Du skal blot være opmærksom på, at der på langt de fleste rejseforsikringer, er ekstra selvrisiko for denne dækning.

Udgifter til medicin er inkluderet

I Spanien skal man selv betale for 50 procent af udgiften på receptpligtig medicin. Eftersom det blå sygesikringskort giver dig samme vilkår som spaniere, så gælder dette også for dig, hvis du får ordineret receptmedicin, i forbindelse med din akut opståede sygdom eller tilskadekomst.

Med en privat rejseforsikring kan du få dækket disse udgifter. I de fleste rejseforsikringer er udgifter til medicin nemlig inkluderet, hvis du bliver syg eller kommer til skade.

Husk stadig det blå sygesikringskort

Selvom du har købt en privat rejseforsikring, så skal du stadig huske at bestille det blå sygesikringskort, og tage det med på ferien til Spanien. De fleste rejseforsikringsselskaber kræver nemlig, at du har det blå sygesikringskort med når du rejser, hvis du ønsker at være dækket af deres rejseforsikring.

Det er en meget vigtig detalje at huske på. Det er surt show at have betalt for en privat rejseforsikring, som pludselig ikke dækker, fordi man har glemt at bestille et gratis sygesikringskort. Så uanset hvad, så gør dig selv en tjeneste, og bestil det blå sygesikringskort når du skal på ferie i Europa.

Overvej dine behov

Det er intet krav at du tegner en privat rejseforsikring når du rejser til udlandet. Det er en vurdering du selv skal lave. Hvad du skal foretage dig på ferien, og hvor stor risici du tør at tage, bør være med i dine overvejelser.

I sidste ende er der ingen andre end dig selv, der kan svare på, om en privat rejseforsikring er den rette løsning. Vi håber dog at denne guide, har givet dig nogle gode oplysninger, så du kan træffe den rigtige beslutning for dig og din familie.

Ekstra regler og betingelser

En privat rejseforsikring kan være rigtig god at have med i bagagen, fordi den forsikrer dig for en masse forhold som den offentlige sygesikring ikke gør. Du skal bare være ekstra opmærksom på, at der kan være nogle ekstra regler og betingelser som gælder for dig, hvis du skal ud og rejse.

Hvis du skal arbejde på ferien, så er du ikke dækket

Arbejdsrelaterede rejser er højst sandsynligt ikke dækket gennem din private rejseforsikring. De fleste rejseforsikringsselskaber kræver nemlig, at der bliver tegnet en rejseforsikring til erhverv, hvis du også skal arbejde på din rejse.

Dette gælder også selvom det kun er en lille del af din rejse som er arbejdsrelateret. Faktisk kan så lidt som et enkelt kundebesøg eller møde, være nok til at rejseforsikringsselskabet anser din ferie for arbejdsrelateret.

Har du planer om at drive forretning samtidig med du holder ferie, bør du derfor tjekke en ekstra gang, om din rejseforsikring dækker dig på rejsen.

Har du en kronisk lidelse, eller været syg inden ferien?

Kroniske lidelser, eller sygdomme opstået i tiden op til din ferie, er heller ikke dækket af din private rejseforsikring. Hvis du har en eksisterende lidelse, eller hvis du har været syg lige inden ferien, så sørg altid for at underret dit rejseforsikringsselskab, og få en forhåndsgodkendelse inden du tager afsted.

Du kan risikere at de beder om lov til at indhente dine seneste måneders sundhedsoplysninger, når de skal behandle en eventuel skadesanmeldelse fra dig. Det sker hvis de vurderer, at der er chance for din skade eller sygdom er opstået inden ferien. Hvis ikke du giver dem lov, så risikerer du at de ikke vil yde erstatning.

Sørg derfor altid for, at have eventuelle lidelser eller nyligt opståede sygdomme afklaret med rejseforsikringsselskabet. Er du i tvivl om dette vilkår gælder dig, så kontakt dit rejseforsikringsselskab og spørg dem. Så er du sikker på, at du ikke ender i en kontrovers med dem.