Rejseforsikring Monaco

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Monaco

Europæiske ERV
erv logo
Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-

Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
erv logo
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Info om rejseforsikring og coronavirus

Opdateret: 12. maj 2023

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.

Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.

Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger

Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus


Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, på: covid19.mc/travel

Værd at vide om rejseforsikringer til Monaco

Monaco er ikke en del af EU og EØS. Det vil sige, at det blå sygesikringskort ikke dækker på din rejse. Den eneste mulighed for at være økonomisk dækket i forbindelse med sygdom og tilskadekomst er via en privat rejseforsikring. Har du ikke en privat rejseforsikring, står du selv for udgifterne til al behandling, herunder almindelige lægebesøg, medicinsk behandling og indlæggelse på sygehus.

Netop fordi du ved rejser til Monaco ikke er dækket af den offentlige sygesikring, bør du tegne en privat rejseforsikring, der kan dække dine udgifter, hvis uheldet er ude. En privat rejseforsikring dækker i øvrigt en lang række andre uforudsete udgifter, der kan opstå i forbindelse med din rejse. Det kan for eksempel være nødvendig hjemrejse før tid, senere hjemrejse i forbindelse med sygdom, erstatning for ødelagte feriedage, bagage og personlige ejendele samt forskellige typer af behandling.

Det skal du være opmærksom på i Monaco

Monaco er ikke en del af EU, selvom deres møntfod er euro. Monaco er verdens næstmindste land, og selvom det er selvstændigt, minder det på mange måder om Frankrig. Nedenfor kan du se, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du rejser til Monaco.

Kriminalitet og sikkerhed

Risikoen for at blive udsat for kriminalitet i Monaco er lav. Der er dog risiko for kriminalitet i alle lande – især i større byer – så når du rejser, bør du være opmærksom på dine værdigenstande og dine omgivelser. Medbring ikke store mængder af kontanter eller værdidokumenter som dit pas, hvis du kan undgå det. Tyveri er særligt udbredt på Nice Lufthavns parkeringsplads for lejebiler og på toge til og fra Monaco.

Politiet i Monaco har noteret et højere antal falske pengesedler i omløb. Når du får penge retur, bør du dermed altid tjekke, om de er ægte. Kontakt politiet, hvis du er i tvivl. For at undgå risikoen for falske pengesedler, kan du med fordel betale med kort på din rejse.

Der er risiko for hacking i hele Europa ved brug af offentlige netværk. Det er især netværk på steder med en jævn strøm af mennesker, der bliver brugt i forbindelse med hackingangreb. Det gælder for eksempel offentlige netværk i lufthavne, storcentre og på hoteller. For at undgå risikoen for hacking, kan du med fordel bruge dit mobile netværk på din telefon. Vær dog opmærksom på, at Monaco ikke er en del af EU i forhold til dit mobilabonnements eventuelle begrænsninger.

Terrorrisiko

Risikoen for terror i Monaco er middel. Monaco har ikke oplevet terrorangreb, men nabolandet Frankrig har oplevet terrorangreb flere gange. Nogle af de værste tilfælde var i Paris i 2015 og i Nice i 2016.

Selvom Monaco ikke har oplevet terrorangreb, bør du alligevel være opmærksom på dine omgivelser; især hvis du rejser til Frankrig med ophold i Monaco – eller hvis du lander i Nice Lufthavn på din rejse til Monaco.

Naturkatastrofer

Risikoen for at opleve naturkatastrofer i Monaco er lav. Der er ikke registreret naturkatastrofer i Monaco i nyere tid. Somrene er dog meget varme og tørre, og du skal dermed huske at søge skygge og få rigeligt med væske, hvis du besøger Monaco i sommermånederne.

Sundhed

Monaco har overordnet set et godt sundhedssystem. Du skal dog være opmærksom på, at det blå sygesikringskort ikke dækker i Monaco. For at få dækket udgifter i forbindelse med behandling i Monacos sundhedsvæsen skal du være dækket af en privat rejseforsikring.

Lokal opførsel og skikke

Det er ikke tilladt at færdes i badetøj, meget letpåklædt eller med bare fødder i offentligheden på nær på strande og ved øvrige badeområder som swimmingpools. Især ved religiøse bygninger og områder, bør du tænke over din påklædning for at respektere de lokale og deres tro.

Hvilken rejseforsikring i Monaco?

Det er vigtigt at købe en rejseforsikring, når du planlægger at rejse til Monaco. Monaco er ikke en del af EU og EØS, og det blå sygesikringskort dækker dermed ikke ved ophold i Monaco. Den eneste mulighed for ikke selv at stå med regningen til lægehjælp og hospitalsophold er at have en privat rejseforsikring, der dækker udgifterne.

Det er dog ikke kun udgifter til lægehjælp, behandling og indlæggelse, en rejseforsikring til Monaco dækker. Den dækker typisk meget mere. Hvordan du præcist er dækket, afhænger af den valgte rejseforsikring.

De fleste standard rejseforsikringer har følgende dækninger:

 • Sygdom og tilskadekomst
 • Hjemtransport
 • Sygeledsagelse
 • Tilkaldelse
 • Hjemkaldelse
 • Tandlægebehandling
 • Fysioterapi
 • Kiropraktor

Udover ovenstående, kan du vælge rejseforsikring ud fra de øvrige dækninger, du ønsker. Øvrige relevante dækninger ved rejser til Monaco kan være følgende:

 • Privatansvar
 • Retshjælp
 • Ulykkesforsikring
 • Bagageforsinkelse
 • Personlige ejendele
 • Forsinket fremmøde
 • Selvrisiko ved billeje

Du kan se, hvilke dækninger de enkelte rejseforsikringer hos de forskellige rejseforsikringsselskaber indeholder her: Dækningsoversigt

Ønsker du andre dækninger, kan det typisk lade sig gøre, hvis du ved bestilling af rejseforsikring gør rejseforsikringsselskabet opmærksom herpå. Det kan for eksempel være i forbindelse med ekstremsport eller arbejde.

Årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikring til Monaco?

Vælger du en årsrejseforsikring, skal du typisk vælge mellem Europa-dækning og Verden-dækningen. Enkelte rejseforsikringsselskaber har også andre dækninger at vælge imellem som for eksempel Udvidet Europa eller USA.

Selvom Monaco ikke er en del af EU, kan du sagtens nøjes med en rejseforsikring med Europa-dækning, da dækningen er geografisk afgrænset. Om du skal vælge en Verden-forsikring afhænger dermed ikke af rejsen til Monaco men af dine øvrige rejsevaner. Rejser du årligt ud af Europa, kan det bedst betale sig med en årsrejseforsikring med Verden-dækning.

Vær opmærksom på, at der er begrænsninger på længden af rejser, du må foretage med en årsrejseforsikring. De fleste rejseforsikringsselskaber har et maksimalt antal rejsedage per rejse på 30 eller 60. Enkelte rejseforsikringsselskaber tillader længere rejser, men her er prisen typisk også højere for rejseforsikringen.

Rejser du minimum to gange årligt, kan det som regel betale sig med en årsrejseforsikring. Planlægger du ikke flere rejser inden for det kommende år, er det billigere med en enkeltrejseforsikring til Monaco.

Selvom du har en årsrejseforsikring skal du være opmærksom på, at nogle rejser alligevel kræver enten en særskilt enkeltrejseforsikring eller tilvalg til den eksisterende årsrejseforsikring. Længere rejser kræver en særskilt rejseforsikring, og det gør rundrejser typisk også. Tilvalg til din standard rejseforsikring kan være i forbindelse med ekstremsport eller rejse til lande, der skiller sig ud fra dine normale rejsemål.

Visumregler til Monaco

Du kan rejse visumfrit til Monaco i op til tre måneder. Ønsker du at opholde dig i landet i længere tid end tre måneder, skal du søge opholdstilladelse. Dit pas skal være gyldigt under hele opholdet; altså både ved indrejse og udrejse.

Provisoriske pas anerkendes.

Anbefalede vaccinationer til Monaco

Når du rejser til Monaco, anbefales følgende vaccinationer:

Alle rejser: Stivkrampe og difteri
Rejser over 1 uge: Stivkrampe og difteri
Rejser 1 – 6 måneder: Stivkrampe og difteri
Rejser over 6 måneder: Stivkrampe og difteri

Begge vacciner er en del af det danske børnevaccinationsprogram. Stivkrampe kræver dog revaccination hvert 10. år for at opretholde sin effekt. Er det længere tid siden end 10 år, du sidst er blevet vaccineret mod stivkrampe, bør du bestille en tid hos din læge inden afrejse.