Rejseforsikring Tunesien

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Tunesien

Europæiske ERV

Fra 246,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 307,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Europæiske
Fra 246,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 307,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

*Priserne er baseret på 14 dages rejse for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Info om rejseforsikring og coronavirus

Opdateret: 12. maj 2023

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.

Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.

Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger

Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus


Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, hos den danske ambassade i Algier: algeriet.um.dk/coronavirus-tunesien

Om rejseforsikringer til Tunesien

Det er vigtigt, at du køber en rejseforsikring, hvis du skal rejse til Tunesien, uanset om der er tale om charterferie, rundrejse eller noget helt tredje. Det blå sygesikringskort dækker udelukkende ved rejser til lande i Europa, hvilket betyder, at du ikke er dækket på din rejse til Tunesien, hvis ikke du har købt en særskilt rejseforsikring.

Risikoen for terror er høj i Tunesien, hvorfor det er vigtigt at have fokus på dette, når du vælger rejseforsikring og eventuelle tilkøb.

Det skal du være særligt opmærksom på i Tunesien

Der er undtagelsestilstand i Tunesien grundet den meget høje risiko for terror. Du oplever det ved, at der typisk ses militær og politi i gaderne, men rejser du med danske charterselskaber, vil du typisk ikke bemærke det ellers. I forhold til tilstanden i Tunesien, anbefaler Udenrigsministeriet blandt andet følgende:

  • at udvide ekstra stor sikkerhed i hele landet
  • at ikke-nødvendige rejser frarådes til den vestlige del af Tunesien
  • at rejser helt frarådes til den sydligste og sydøstligste del af Tunesien, hvor der grænses mod Algeriet og Libyen, området syd for El Borma samt visse nationalparker

Du opfordres til at holde dig orienteret på Udenrigsministeriets hjemmeside, da vejledningerne kan ændre sig fra dag til dag, og der derfor kan være ikke-opdaterede områder her på siden.

Du bør desuden holde dig på afstand af opløb og demonstrationer.

Læs også gerne vores Guide til rejseforsikring, når Udenrigsministeriet fraråder rejser.

Sådan dækker rejseforsikringen i Tunesien

Enhver rejseforsikring bør dække dit helbred og uheld. I Tunesien bør rejseforsikringen også dække sikkerhedsmæssige aspekter, da terrorrisikoen er betydeligt større end andre steder i verden. Derudover er det op til egne præferencer, hvad rejseforsikringen skal dække. Det kan eksempelvis være tyveri og røveri, hjemtransport og bagage.

Det kan være svært at blive fuldt dækket på din rejse til Tunesien grundet anbefalingerne om ikke at rejse i visse områder. Det skal du overveje, når du bestiller din rejse. Det kan godt være, at din rejseforsikring som udgangspunkt dækker, men hvis du befinder dig i et område, der ikke i praksis giver rejseforsikringsselskabet muligheden for de ydelser, der er inkluderet i din rejseforsikring, kan du være rigtig dårligt stillet.

Vær opmærksom på, at nogle rejseforsikringsselskaber helt fravælger at dække områder, der ikke anbefales at rejse til, eller alternativt har begrænsninger på dækning i disse lande.

Dækning for terror og evakuering
Den største fare i Tunesien er i øjeblikket risikoen for terror og krigshandlinger, og derfor er det meget vigtigt, at din rejseforsikring dækker her. Forsikringen skal dække evakuering i forbindelse med terrorhandlinger og eventuel krisehjælp efterfølgende.

Vær opmærksom på, at hvis du rejser ind i landet, efter evakuering er anbefalet, vil din rejseforsikring ikke længere gælde, og rejsen vil være på eget ansvar.

Vi anbefaler, at du til enhver tid nøje gennemlæser dine rejseforsikringsbetingelser inden afrejse, og at du ved tvivlsspørgsmål altid kontakter dit rejseforsikringsselskab, så du er sikker på din dækning, inden du tager afsted.

Andre forhold
Udover risikoen for terror, er der ikke noget, du bør være særligt opmærksom på ved at rejse i Tunesien. Risikoen for tyveri og røveri er forholdsvis lav, og risikoen for naturkatastrofer er ligeledes lav. Du bør udvise almindelig sund fornuft og ikke bære ting på dig med stor værdi, og du bør nøjes med at køre med autoriserede taxaer og offentlig transport. Derudover bør du være opmærksom i trafikken, da kørekulturen er anderledes end i Danmark.

Årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikring til Tunesien – Hvad skal jeg vælge?

Skal du rejse til Tunesien, eller et hvilket som helst andet land i verden, kan du vælge mellem at købe en årsrejseforsikring og en enkeltrejseforsikring. Valget afhænger af, hvor meget du rejser, og hvor lang din rejse er.

Som udgangspunkt bør du vælge en årsrejseforsikring, hvis du rejser mere end én gang om året. Vær dog opmærksom på, at rejser dækket af årsrejseforsikringen typisk maksimalt må have en varighed på 30 dage.

Rejser du kun en enkelt gang årligt, eller skal du på en rundrejse eller en rejse på mere end 30 dage, skal du vælge en enkeltrejseforsikring.

Vælg et dækningsniveau der passer til din rejsetype

Når du køber en rejseforsikring, skal du først og fremmest vælge mellem en årsrejseforsikring og en enkeltrejseforsikring. Dernæst skal du vælge, hvor forsikringen skal dække rent geografisk. Typisk er rejseforsikringerne delt op i følgende områder:

  • Europa
  • Udvidet Europa
  • Verden

Men nogle rejseforsikringsselskaber arbejder ikke med ”Udvidet Europa”, og andre har ekstra dækningsområder som USA og Asien.

Valget afhænger selvfølgelig af, hvor du skal rejse hen. Har du en årsrejseforsikring i forvejen, skal du derfor undersøge, om den også dækker Tunesien. Rejser du til Tunesien med en rejseforsikring, der kun dækker Europa eller USA, er du ikke dækket på din rejse, hvilket kan have fatale konsekvenser.

Visumregler til Tunesien

Du kan rejse til Tunesien uden visum, hvis din rejse er på maksimalt 90 dage. Det er dog et krav, at dit pas er gyldigt i minimum 3 måneder udover hjemrejsedagen. Det er det enkelte lands myndigheder, der fastsætter reglerne for ind- og udrejse. Du bør derfor kontakte ambassaden ved tvivlsspørgsmål. Rejser du med et dansk rejseselskab, vil du typisk få oplysninger omkring visumregler ved køb af rejse eller henvendelse.

I Tunesien skal du desuden altid kunne fremvise dokumentation på forespørgsel. Det anbefales derfor, at du altid har en kopi af dit pas på dig. Hav aldrig dit originale pas i din taske, da du risikerer at få det stjålet. Opbevar i stedet passet et sikkert sted, for eksempel i et pengeskab. Pengeskabe kan som regel tilkøbes på hoteller ved forespørgsel.

Anbefalede vaccinationer til Tunesien

Alle rejser: Difteri, Stivkrampe og Hepatitis A
Rejser over 1 uge: Difteri, Stivkrampe, Hepatitis A, Tyfus, Hepatitis B
Rejser 1 – 6 måneder: Difteri, Stivkrampe, Hepatitis A, Tyfus, Hepatitis B
Rejser over 6 måneder: Difteri, Stivkrampe, Hepatitis A, Tyfus, Hepatitis B, Rabies, Tuberkulose