Rejseforsikring Kroatien

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Kroatien

Europæiske ERV
erv logo
Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-

Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
erv logo
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Info om rejseforsikring og coronavirus

Opdateret: 12. maj 2023

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.

Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.

Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger

Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus


Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, hos den danske ambassade i Kroatien: kroatien.um.dk/coronavirus

Om rejseforsikringer til Kroatien

Kroatien er de senere år blevet en meget populær feriedestination blandt danskere. Her finder du vidunderligt sommervejr, 6000 kilometer kyststrækning, og generelt billigere priser end de store feriemål i Vesteuropa som Spanien, Italien og Frankrig.

Men hvordan er du forsikret når du rejser til Kroatien? Det finder du svar på i denne guide. Du kan læse om de specifikke vilkår for det blå sygesikringskort i Kroatien. Samtidig kan du også læse om fordelene ved at tegne en privat rejseforsikring til rejsen.

Sådan dækker det blå sygesikringskort i Kroatien

Som dansk turist har du ret til at modtage behandling fra offentlige læger og hospitaler i Kroatien. Der gives intet tilskud til behandling hos private læger eller på privathospitaler. Alt behandling som bliver foretaget af det private er for egen regning. Læger og hospitaler der arbejder for det offentlige sundhedsvæsen er skiltet på kroatisk med “Ugovorni subjekt HZZO-a”.

Behandling hos offentlige læger i Kroatien er gratis. Du skal blot betale et gebyr på 10 kroatiske kuna per konsultation. Det svarer rundt regnet til 10 danske kroner. Der gælder samme priser og vilkår hvis du skal til tandlægen, men husk på, at din rejse ikke må være foretaget med det specifikke formål at søge lægebehandling. Skal du have receptpligtig medicin betaler du ligeledes et gebyr på 10 kuna.

Hospitalsindlæggelse sker sædvanligvis efter henvisning fra lægen. Behandling på offentlige kroatiske hospitaler er også gratis, men igen betaler du et gebyr per indlæggelsesdag. Du skal betale 100 kroatiske kuna per dag, dog maksimalt 2000 kuna. Nødvendig ambulancetransport til hospitalet er gratis.

Sådan dækker en rejseforsikring til Kroatien

Hjemtransport er aldrig dækket med det blå sygesikringskort, uanset hvor i Europa du rejser. Hvis du kommer så slemt til skade, at du skal transporteres hjem til Danmark med lægeassistance, så er det altså dig selv der skal betale hele regningen. Ved mindre du har en rejseforsikring. Alle danske rejseforsikringer inkluderer nemlig hjemtransport. Men det er ikke den eneste fordel ved at supplere dit blå sygesikring med en rejseforsikring til Kroatien.

Rejseforsikringer inkluderer 24-timer dansk alarmcentral

Det kan være særdeles svært at finde engelsktalende læger i Kroatien. Dette vanskeliggør din situation hvis du er blevet alvorlig syg eller kommet til skade. Køber du en rejseforsikring, gennem et dansk rejseforsikringsselskab, så er der altid inkluderet en dansk alarmcentral du kan ringe til døgnet rundt. Her sidder der dansktalende medarbejdere klar til at assistere dig med din skade. Udover det, så har de som regel også danske læger tilknyttet alarmcentralen. Det kan være en kæmpe hjælp for dig på flere måder.

For det første, så er medarbejderne vant til at klare pressede situationer. De håndterer nødopkald hver eneste dag fra danskere som er kommet til skade. Derfor ved de præcis hvad den bedste løsning er for dig. De kan hjælpe med at finde læge, stå for kommunikationen, og i mange tilfælde kan du få en læge sendt til din adresse. Det kan være med til at gøre din situation mere rolig og overskuelig, og det er et serviceniveau som du ikke får med det blå sygesikringskort.

Årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikring – hvornår skal man vælge hvad?

Som hovedregel anbefales årsrejseforsikringer til dem som rejser meget og enkeltrejseforsikringer til dem som kun rejser en enkelt gang om året. Der kan være penge at spare ved begge rejseforsikringer, alt efter hvor meget du skal rejse.

Hvis du har planer om at rejse flere gange i år, så kan det svare sig at købe en årsrejseforsikring. Du kan nemlig bruge en årsrejseforsikring lige så mange gange du har lyst til, og du betaler det samme beløb uanset hvor mange gange du rejser. Så jo mere du rejser, jo mere kan det betale sig at købe en årsrejseforsikring.

Der er som sagt ingen grænser for hvor mange gange du må rejse med en årsrejseforsikring. Der er dog grænse for hvor lang tid hver rejse må vare. Det er som regel 30 eller 60 dage per rejse, alt efter hvilket rejseforsikringsselskab du vælger. Skal din rejse vare længere tid, så skal du vælge en enkeltrejseforsikring.

Vælg enkeltrejseforsikringen til de lange rejser

Når du skal rejse i længere perioder så skal du købe en enkeltrejseforsikring. Der er ikke samme begrænsning per rejser som når du køber en årsrejseforsikring. Du kan købe enkeltrejseforsikringen fra en enkelt dags varighed, og helt op til 24 måneders varighed hos nogle rejseforsikringsselskaber.

Er du under 35 år gammel, så bør du kigge på de enkeltrejseforsikringer der bliver kaldt ungdomsrejseforsikringer. De inkluderer fordelagtige vilkår og de er billigere end almindelige enkeltrejseforsikringer.

Enkeltrejseforsikringer er også til dig som kun rejser én gang om året

Du kan helt sikkert spare penge ved at købe en enkeltrejseforsikring til Kroatien, hvis du ikke har planer om at rejse mere i år. Det er først når du begynder at have flere rejser om året at årsrejseforsikringen er en økonomisk fordel. Det afhænger dog lidt af hvor lang tid du planlægger at holde ferie i Kroatien. Gør dig selv en tjeneste og undersøg priser på begge typer rejseforsikring. På den måde sikrer du at du finder den bedste løsning for dig.

En aktiv ferie kræver bedre dækning

Alle rejseforsikringer kan vælges med forskellige niveauer af dækning. Dit dækningsniveau bør altid afspejle hvilken type rejse du skal på. Som standard er der fastsat beløbsgrænser for hver enkelt kategori du er forsikret for. Kategorier som eksempelvis lægebehandling, krisehjælp, bagagetyveri og så videre. Hvis omkostningerne i forbindelse med din skade er højere end det beløb du er forsikret for, så skal du selv betale for differencen.

Undgå den risiko ved at købe den fulde dækning fra start. Rejseforsikringsselskaberne sælger den fulde dækning under forskellige navne. De hedder alt fra super, guld, explorer og så videre. Fælles for dem alle er, at de har ubegrænset forsikringssum på de væsentligste dækninger.

Husk også den rigtige geografiske dækning

Når du køber en rejseforsikring skal du vælge hvor i verden den skal gælde. Der er forskel på dine valgmuligheder, alt efter hvilken type rejseforsikring du køber.

Køber du en årsrejseforsikring er der to muligheder. Det er årsrejseforsikring med dækning i Europa og årsrejseforsikring med dækning i hele verden. Du skal tage dine andre rejseplaner i år med i dine overvejelser. Hvis du har planer om at rejse uden for EU, så er det vigtigt du vælger dækning i hele verden. Din rejseforsikring er nemlig kun gyldig inden for den geografiske dækning du har valgt.

Hvis du køber en enkeltrejseforsikring til Kroatien skal du blot vælge dækning i Europa. De yderligere dækninger som man kan vælge, når man køber enkeltrejseforsikringer, er udvidet Europa, hele verden uden USA, og hele verden med USA.