Rejseforsikring Cypern

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Cypern

Europæiske ERV
erv logo
Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-

Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
erv logo
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Info om rejseforsikring og coronavirus

Opdateret: 12. maj 2023

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.

Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.

Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger

Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus


Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, hos Danmarks Ambassade i Grækenland: graekenland.um.dk/coronavirus-cypern

Om rejseforsikringer til Cypern

Cypern er kendt for sine 300 årlige solskinsdage, fantastiske strande og krystalklare vand. Ikke underligt at landet er så populært blandt danske turister.

Du er samtidig dækket af det blå sygesikringskort når du rejser til Cypern. Men det dækker ikke hele øen. Den nordlige del er nemlig ikke kontrolleret af den cypriotiske regering.

Denne guide forklarer alt hvad du har brug for at vide om rejseforsikringer til Cypern, uanset hvor på øen du rejser til.

Genveje

Sådan dækker det blå sygesikringskort i Cypern

Det blå sygesikringskort giver dig ret til behandling på lige vilkår med de cypriotiske borgere. Det skal endnu en gang pointeres at det blå sygesikringskort kun er gyldigt på den sydlige del af øen, som er kontrolleret af den cypriotiske regering. Skal du rejse til den nordlige del så læs nærmere omkring hvordan du skal forsikres i afsnittet “geografisk dækning”.

Vilkårene for lægekonsultation i Cypern

Du har ret til at modtage behandling hos offentlige læger og tandlæger i de statslige sundhedscentre på Cypern. Du kan kende de offentlige læger ved at de som regel har en skilt hængende med teksten “Ministry of Health”.

Bemærk at du ikke har ret til behandling hos private læger, eller på privathospitaler. Hvis du modtager behandling fra det private er det af egen lomme.

Der er egenbetaling på tre euro per konsultation hos offentlige læger og tandlæger. Skal du undersøges af speciallæge er gebyret seks euro.

Hospitalsindlæggelse er gratis i Cypern

Ligesom i Danmark koster det ikke noget at blive behandlet på hospitalet i Cypern. Indlæggelse sker sædvanligvis efter henvisning fra lægen, men i nødstilfælde kan du selv kontakte hospitalet. Ambulancetransport til og fra hospital er ligeledes gratis.

Hvis du har brug for receptpligtig medicin i forbindelse med din behandling skal du betale en halv euro per præparat, dog maksimalt 10 euro per recept.

Sådan dækker en rejseforsikring til Cypern

Hvis du bliver akut syg eller kommer til skade på din ferie i Cypern er du generelt godt dækket af det blå sygesikringskort. Til gengæld er det også det eneste som det blå sygesikringskort dækker.

En privat rejseforsikring kan tilbyde dig meget mere og du kan tilpasse rejseforsikringen til lige din type rejse. Du få her en nærmere gennemgang af de forskellige dækninger som kan være relevante i Cypern.

Hjemtransport er altid inkluderet i rejseforsikringen

Før i tiden dækkede den offentlige sygesikring hjemtransport i forbindelse med sygdom og tilskadekomst. Det gør den ikke mere. Nu skal du selv betale hvis du bliver så syg at du skal transporteres hjem med lægeassistance. Det kan hurtigt blive en dyr affære.

Der kan en rejseforsikring være særdeles god at have med i bagagen. Så kan du nemlig sende regningen for hjemtransport videre til rejseforsikringsselskabet. Men det er ikke den eneste dækning du får med en rejseforsikring. Rejseforsikringen inkluderer blandt andet også:

  • Ødelagte feriedage
  • Tyveri og røveri af ejendele
  • Hjemkaldelse
  • Ansvarsforsikring
  • Ferieboligsikring
  • Personulykkesforsikring

* Bemærk at nogle dækning måske skal vælges som tilkøb.

Vælg en dækningsgrad som passer til din type rejse

Uanset hvilket rejseforsikringsselskab du vælger så tilbyder de forskellige niveauer af dækning. Som standard er der fastsat beløbsgrænser for de forskellige forsikringskategorier. Grænserne er det maksimale som rejseforsikringsselskabet har pligt til at dække i forbindelse med din skade.

Hvis de samlede omkostninger ender med at være højere end det beløb skal du selv betale resten. Det kan du slippe udenom ved at vælge en højere dækning fra start. Når du vælger den fulde dækning er der ubegrænset forsikringssum på mange af de vigtigste kategorier.

Rejseforsikringsselskaberne anbefaler som oftest af du tegner den bedste dækning. Du kan dog tage med i din overvejelse hvilken type rejse du skal på. Normalt siger man at jo flere aktiviteter du skal foretage dig, jo bedre skal du være dækket. Det er helt enkelt fordi du øger din risiko for at komme til skade når du laver mange ting. Så skal du eksempelvis stå på vandski på Cypern så vælg den fulde dækning.

Hvilken type rejseforsikring skal du vælge til Cypern?

De to mest almindelige typer rejseforsikring du kan vælge imellem er årsrejseforsikringer og enkeltrejseforsikringer. Hvilken rejseforsikring du skal vælge afhænger primært af dine rejsevaner.

Hvis du er typen der rejser rigtig meget så skal du have dig en årsrejseforsikring. Den kan nemlig bruge på et ubegrænset antal rejser inden for en 12 måneders periode. Du betaler et fast beløb uanset hvor mange gange du rejser. Eneste begrænsning er at der er fastsat en maks-grænse for hvor lang tid hver enkelt rejse må vare. Det mest almindelige er 30 dage per rejser, men det varierer fra selskab til selskab.

På grund af årsrejseforsikringens vilkår så henvender enkeltrejseforsikringen sig til to typer rejsende. Det er til dig som kun rejser en enkelt gang om året, eller til dig som skal på en længere rejse. Du vælger enkeltrejseforsikringen med de præciser datoer for din afrejse og hjemkomst. På den måde betaler du kun for de antal dage du rejser. Du kan vælge enkeltrejseforsikringen fra en dags varighed og helt op til 24 måneder hos nogle rejseforsikringsselskaber.

Den geografiske dækning har stor betydning på Cypern

Alle rejseforsikringer vælges med geografisk dækning. Det er vigtigt at vælge den rigtige dækning ellers er rejseforsikringen ikke gyldig. I forsikringsverdenen opereres der med fire forskellige geografiske dækninger. Det er dækning i Europa, dækning i udvidet Europa, dækning i hele verden eksklusiv USA, og dækning i hele verden inklusiv USA.

Hvilke geografiske dækninger du kan vælge varierer fra selskab til selskab. Du skal blot huske på at dækning i Europa som regel kun inkluderer EU/EØS landene. Udvidet Europa-dækningen derimod har blandt andet alle lande med kyststrækning ud til middelhavet. Det vil altså sige at den også inkluderer Tyrkiet og den nordlige del af Cypern. Hvis du er i tvivl om hvilken geografisk dækning du skal vælge, så kontakt altid dit rejseforsikringsselskab.