Rejseforsikring Letland

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Letland

Europæiske ERV
erv logo
Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-

Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
erv logo
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Info om rejseforsikring og coronavirus

Opdateret: 12. maj 2023

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.

Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.

Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger

Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus


Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, hos Danmarks Ambassade i Letland: letland.um.dk/coronavirus

Værd at vide om rejseforsikringer til Letland

Letland er en del af EU, hvilket betyder, at du med det blå sygesikringskort er dækket af den offentlige sygesikring under dit ophold. Det betyder ikke, at du er dækket på samme vilkår som i Danmark, men at du ved akut opstået sygdom eller tilskadekomst er dækket af den offentlige sygesikring på lige vilkår med de lokale. Det er gratis at gå til lægen i Letland, men dele af behandlingen kan kræve egenbetaling.

Du bør supplere det blå sygesikringskort med en privat rejseforsikring, når du skal rejse til Letland. En privat rejseforsikring dækker udgifter i forbindelse med sygdom og tilskadekomst, herunder behandling og eventuelt hjemrejse.

Rejseforsikringen kan desuden dække en lang række øvrige uforudsete udgifter, der kan opstå, hvis uheldet er ude på din rejse. Det kan for eksempel være tyveri af dine personlige ejendele, bortkommet bagage eller ansvarsforsikring, hvis du ved et uheld forårsager skade på andre personer eller ting. En privat rejseforsikring sikrer dig typisk også en dansk alarmcentral, hvilket er en fordel i et land som Letland, hvor det ikke sjældent sker, at der ikke kan kommunikeres på engelsk.

Det skal du være opmærksom på i Letland

Letland er overordnet set et ret sikkert land at rejse i. Nedenfor kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på ved rejser til Letland.

Kriminalitet og sikkerhed

Risikoen for kriminalitet i Letland er generelt lav. Dog er udlændinge mere udsatte end lokale. Det gælder for eksempel i forhold til lomme- og tasketyveri og indbrud i biler med udenlandske nummerplade samt lejebiler. Af den årsag bør du aldrig opbevare kontanter, værdigenstande og vigtige dokumenter i bilen, når du forlader den. Udlændinge har især oplevet tyveri på Centralmarkedet og i den gamle bydel Riga.

I nattelivet bør du holde ekstra øje med dine personlige ejendele, og du bør så vidt muligt færdes sammen med andre, du kender. Sørg for selv at købe dine mad- og drikkevarer for at undgå bedøvende stoffer. Brug desuden udelukkende autoriserede taxaer.

Når du betaler med kreditkort, skal du dels være opmærksom på dine omgivelser – især omkring hæveautomater – men du skal også være opmærksom på beløbet; både i mindre butikker og i hæveautomater. Tjek, at beløbet er korrekt, inden du godkender.

Som i alle andre europæiske lande sker der fra tid til anden hackingangreb mod mobiler, tablets og computere. Det sker typisk via offentlige netværk, hvor mange mennesker er samlet, herunder i lufthavne og på hoteller og restauranter. For at undgå risikoen, kan du med fordel bruge dit mobile netværk og helt undgå offentlige netværk.

Skal du køre bil i Letland, bør du være ekstra opmærksom. Der er generelt en ret aggressiv kørestil, og antallet af trafikdræbte i Letland er blandt de højeste tal i EU.

Terrorrisiko

Risikoen for terror i Letland er lav. Letland har aldrig tidligere oplevet terrorangreb.

Der er dog en øget risiko for terror i hele Europa, og terrorangreb kan opstå pludseligt uden forvarsel alle steder.

Naturkatastrofer

Risikoen for naturkatastrofer i Letland er lav. Der findes dog en del mindre naturkatastrofer som snestorme om vinteren og oversvømmelser i foråret – også i og omkring hovedstaden Riga. Du bør derfor holde dig opdateret i de lokale medier, hvis du rejser om vinteren eller i foråret.

Sundhed

Lægepraksisser og hospitaler er generelt af god standard i Letland. Du bør dog være opmærksom på, at der hos både læger og på hospitaler kan være sundhedspersonale, der taler begrænset eller intet engelsk. I større byer findes der også privathospitaler.

Lokal opførsel og skikke

De lokale i Letland er meget gæstfrie og venlige. Man behandler hinanden med respekt, og det forventes også, at du som turist udviser respekt for dine medmennesker.

I Letland er det forbudt at drikke alkohol offentligt, og det er forbudt at ryge i nærheden af offentlige bygninger. Al besiddelse af narkotika er strengt forbudt. Sagsbehandling ved domstolene er kendte for at være bureaukratiske og langtrukne, og forholdene i fængslerne er værre end i Danmark.

Hvilken rejseforsikring i Letland?

Planlægger du at rejse til Letland, bør du købe en rejseforsikring til at dække eventuelle uforudsete udgifter i forbindelse med sygdom, ulykke eller personlige ejendele på din rejse. Hvordan, du mere præcist er dækket på din rejse, afhænger af den valgte rejseforsikring. Nogle foretrækker at betale ekstra for at være dækket ekstra godt ind, mens andre foretrækker de mest almindelige dækninger, som også er dem, der er størst sandsynlighed for at få brug for.

Selvom de forskellige rejseforsikringsselskaber alle tilbyder standard rejseforsikringer, er der relativt store forskelle på, hvad de dækker.

Nogle af de dækninger, der typisk er med i en standard årsrejseforsikring er følgende:

 • Sygdom og tilskadekomst
 • Hjemtransport
 • Sygeledsagelse
 • Tilkaldelse
 • Hjemkaldelse
 • Tandlægebehandling
 • Fysioterapi
 • Kiropraktor

Dertil kommer en lang række af dækninger, som er inkluderet i nogle rejseforsikringer, mens de ikke er inkluderet i andre. Af relevante dækninger for Letland kan der for eksempel nævnes:

 • Lægelig fejlbehandling
 • Ulykkesforsikring
 • Ansvarsforsikring
 • Overfald (erstatning)
 • Retshjælp
 • Ødelagte feriedage
 • Personlige ejendele
 • Selvrisiko ved leje af bil

Årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikring til Letland?

Når du skal vælge rejseforsikring til Letland, skal du vurdere, om du har behov for en årsrejseforsikring eller en enkeltrejseforsikring. Årsrejseforsikringen dækker som udgangspunkt alle de rejser, du foretager på et helt år. Dog er det med undtagelse af længerevarende rejser.

Enkeltrejseforsikringen dækker denne ene rejse til Letland. Du kan til gengæld få en enkeltrejseforsikring, der dækker hele dit ophold; også selvom du skal være længere tid i Letland, eller du skal besøge Letland som en del af en rundrejse. Enkeltrejseforsikringen giver desuden mulighed for at tilpasse dækningerne til den specifikke rejse.

Om du bør vælge det ene eller det andet, afhænger dels af dine rejsevaner og dels af behovet for dækning på denne rejse til Letland. De fleste rejseforsikringsselskaber har en maksimal varighed på enten 30 eller 60 dages sammenhængende rejse ved deres årsrejseforsikringer. Skal du rejse længere end det – enten til Letland eller på rundrejse – skal du som udgangspunkt vælge en enkeltrejseforsikring.

Skal du til gengæld på en korterevarende rejse til Letland – og rejser du minimum to gange årligt – vil en årsrejseforsikring typisk være at anbefale, da der er en økonomisk besparelse at hente.

Visumregler til Letland

Du kan opholde dig visumfrit i Letland i en samlet periode på op til 90 dage inden for en periode på 180 dage. Det vil sige, at hvis du har været 90 dage i Letland, skal der gå yderligere 90 dage, inden du kan rejse ind i landet igen uden visum.

Dit pas skal være gyldigt under hele opholdets varighed. Letland anerkender både forlængede danske pas, danske nødpas (provisoriske pas) og EU-nødpas ved ind- og udrejse.

Anbefalede vaccinationer til Letland

De anbefalede vaccinationer til Letland afhænger af den tid, du skal opholde dig i landet:

Alle rejser: Stivkrampe og difteri
Rejser over 1 uge: Stivkrampe og difteri, Hepatitis A
Rejser 1 – 6 måneder: Stivkrampe og difteri, Hepatitis A, Hepatitis B
Rejser over 6 måneder: Stivkrampe og difteri, Hepatitis A, Hepatitis B

Særlige risici
Udover de generelle vaccinationsanbefalinger til Letland, er der en række tillægsanbefalinger, der afhænger af din specifikke rejse:

Tyfus: Hvis du skal på familiebesøg, hvor du skal bo i hjemmet
Rabies: Hvis du skal være eller har risiko for at komme i nærkontakt med lokale dyr
TBE: Hvis du skal opholde dig i skovområder; for eksempel i forbindelse med vandring eller trekking