Rejseforsikring Tjekkiet

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Tjekkiet

Europæiske ERV
erv logo
Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-

Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
erv logo
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Info om rejseforsikring og coronavirus

Opdateret: 12. maj 2023

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.

Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.

Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger

Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus


Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, hos den danske ambassade i Prag: tjekkiet.um.dk/coronavirus

Om rejseforsikringer til Tjekkiet

Tjekkiet er et EU-land, og du er derfor dækket af det blå sygesikringskort, når du rejser dertil. Du skal huske at bestille og medbringe det til alle rejsende; også børn. Med det blå sygesikringskort er du dækket på lige fod med de tjekkiske indbyggere. Du er altså ikke dækket ligesom i Danmark, og du kan risikere selv at skulle betale hele eller dele af lægebesøg, indlæggelser og behandlinger.

Vil du gerne være dækket fuldt på din rejse, skal du købe en rejseforsikring hos et rejseforsikringsselskab. Med en rejseforsikring er du dækket både ved sygdom og ulykke. Du kan også vælge øvrige dækninger som at få dækket din bagage, hvis den ikke kommer til tiden, eller dine ejendele ved tyveri.

Det skal du være særligt opmærksom på i Tjekkiet

Tjekkiet er som udgangspunkt et fredeligt land at rejse til. Du skal vise almindelig opmærksomhed, som du ville gøre i Danmark. Kriminalitetsniveauet i landet er forholdsvist lavt. I hovedstadsområdet og i større byer er der dog generelt en større risiko for tyveri; hvilket er gældende for alle europæiske storbyer. Tænk over ikke at have ting af større værdi på dig og hav aldrig et stort antal kontanter med dig rundt.

Terrorrisiko
Tjekkiet har ikke tidligere oplevet terrorangreb. Da der er en forhøjet risiko for terrorangreb i alle europæiske lande, kan de dog også finde sted i Tjekkiet. Især turistområder- og attraktioner er udsatte steder i forhold til terrorrisiko.

Trafik
Kører du selv til Tjekkiet eller lejer en bil i landet, bør du sørge for ikke at efterlade ting af værdi i bilen og ikke lade bagagen være, så den kan ses udefra. Det gælder i øvrigt også i alle øvrige lande.

Trafikken i Tjekkiet er anderledes end i Danmark, så hvis ikke du er vant til at køre i udlandet, bør du være ekstra opmærksom. Du kan ikke regne med, at færdselsregler bliver overholdt, vejene kan visse steder være dårlige, og hastigheden kan være høj. Trafikmæssige uenigheder kan udvikle sig voldeligt, så det anbefales at holde sig i ro.

Dette skal du være særligt opmærksom på i Tjekkiet:

 • Det er forbudt at ryge de fleste offentlige steder
 • Besiddelse af enhver mængde narkotika straffes hårdt
 • Undgå at fotografere militære objekter
 • Det er ikke tilladt at fotografere personer uden tilladelse

Sådan dækker rejseforsikringen i Tjekkiet

Ved enhver rejse i og uden for EU anbefales det at købe en rejseforsikring. En rejseforsikring er din sikkerhed, for at rejsen fungerer bedst muligt; også hvis der skulle opstå ulykker eller sygdom. Som dansker er du vant til ét af verdens mest velfungerende sundhedssystemer, og de fleste bliver derfor negativt overraskede over, hvordan sundhedssystemerne fungerer andre steder i Europa og resten af verden. Med en rejseforsikring kan du blandt andet få adgang til gode privathospitaler, og du kan få dækket dine økonomiske udgifter, så ikke din rejse pludselig bliver meget dyrere end forventet.

Med det blå sygesikringskort er du sikret ved akut opstået sygdom, og du bør altid medbringe det på rejser i Europa; også selvom du har købt en privat rejseforsikring. Rejseforsikringen giver dog adgang til en lang række øvrige dækninger. Når du køber en rejseforsikring, er du selv med til at vælge dit dækningsniveau.

Din rejseforsikring kan blandt andet dække udgifter til:

 • Lægebehandling og hospitalsindlæggelse
 • Ambulancetransport og sygeledsagelse
 • Medicin
 • Hjemtransport
 • Ferieboligsikring
 • Personansvar
 • Tyveri og røveri
 • Bagageforsinkelse

Årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikring til Tjekkiet – hvad skal jeg vælge?

Når du køber en rejseforsikring, skal du vælge, om du vil have en årsrejseforsikring, der dækker alle dine rejser, eller om du vil have en enkeltrejseforsikring, der kun dækker denne ene rejse. Inden du vælger, skal du være opmærksom på, at årsrejseforsikringen kun dækker rejser af op til 30 dages varighed (hos nogle rejseforsikringsselskaber dog helt op til 60 dages varighed). Det betyder, at hvis du skal på en længere rejse til Tjekkiet, eller på en rundrejse, hvor du blandt andet kommer igennem Tjekkiet, kan det være nødvendigt med en enkeltrejseforsikring til netop denne rejse, selvom du i forvejen har en årsrejseforsikring.

Tommelfingerreglen er derudover, at hvis du kun rejser denne ene gang, bør du nøjes med en enkeltrejseforsikring, men hvis du har planer om at rejse mindst én gang mere inden for det næste år, kan du spare penge ved at købe en årsrejseforsikring.

Vælg dit geografiske dækningsniveau

Den anden overordnede ting, du skal beslutte, er, om din rejseforsikring skal dække Europa eller hele verden. Hos nogle rejseforsikringsselskaber kan du også få en mellemting, der hedder Udvidet Europa, USA, osv. Skal du kun bruge en enkeltrejseforsikring til denne ene rejse til Tjekkiet, skal du blot vælge Europa som geografisk dækningsgrad – medmindre der er tale om en rundrejse, hvor du også kommer til Tyrkiet eller andre lande uden for Europa.

Ønsker du i stedet en årsrejseforsikring, skal du vurdere, om dine rejser typisk har destinationer inden for eller uden for Europa. Rejser du normalt inden for Europas grænser, kan du vælge en rejseforsikring Europa. Den er billigere end en rejseforsikring, der dækker hele verden. Skulle du en enkelt gang rejse uden for Europa, kan du ændre din rejseforsikring til den tid eller købe en enkeltrejseforsikring til den ene rejse.

Visumregler til Tjekkiet

Tjekkiet er visumfrit for danskere. Du kan frit rejse dertil uden at spekulere på at søge visum. Du skal dog være opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt under hele dit ophold. Danske provisoriske pas, EU-nødpas og forlængede danske pas anerkendes ved både ind- og udrejse.

Anbefalede vaccinationer til Tjekkiet

Alle rejser: Difteri og Stivkrampe
Rejser over 1 uge: Difteri, Stivkrampe, Hepatitis A, Hepatitis B
Rejser 1 – 6 måneder: Difteri, Stivkrampe, Hepatitis A, Hepatitis B, TBE
Rejser over 6 måneder: Difteri, Stivkrampe, Hepatitis A, Hepatitis B, TBE