Rejseforsikring Ungarn

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Ungarn

Europæiske ERV
erv logo
Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-

Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
erv logo
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Info om rejseforsikring og coronavirus

Opdateret: 12. maj 2023

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.

Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.

Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger

Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus


Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, hos den danske ambassade i Budapest: ungarn.um.dk/coronavirus

Om rejseforsikringer til Ungarn

Det blå sygesikringskort dækker i Ungarn. Du er dækket på lige fod som borgerne i Ungarn. Det betyder, at der vil være behandlinger, du selv skal betale for – det skal ungarerne også. Derfor anbefales det at købe en privat rejseforsikring, så du er sikret imod uforudsete omkostninger i forbindelse med eksempelvis sygdom og ulykke.

Det skal du være særligt opmærksom på i Ungarn

Som udgangspunkt skal du ikke være nervøs for at rejse til Ungarn. Det er et meget populært rejsemål blandt danskere, især omkring Balatonsøen og i hovedstaden Budapest. Du bør udvise almindelig forsigtighed, især i hovedstadsområdet, præcis som i andre europæiske storbyer. Der kan være en øget risiko for lomme- og tasketyveri, som du bør være opmærksom på, blandt andet ved ikke at bære store værdier på dig.

Det generelle kriminalitetsniveau er forholdsvist lav, men tyveri går typisk udover turister, herunder biler med udenlandske nummerplader. Derfor bør du ikke opbevare større værdier i bilen, og du bør huske at låse døre og lukke vinduer. Pas og flybilletter bør desuden aldrig opbevares i bilen.

Der har ikke været terrorangreb i Ungarn i nyere tid, men med de øgede angreb i hele Europa, vil der også i Ungarn være en risiko, i særdeleshed i storbyer og nær større turistattraktioner.

Sådan dækker rejseforsikringen i Ungarn

Uanset, hvor du rejser hen, bør du købe en rejseforsikring. I Europa er du dækket af det blå sygesikringskort, men det dækker kun på lige fod med statsborgerne i Ungarn. Da Danmark er ét af de lande i Europa med det bedste sundhedssystem, vil du langt de fleste steder være ringere dækket, end du er vant til. Det betyder blandt andet, at du selv risikerer at betale for lægehjælp, hospitalsindlæggelser og medicin.

Det blå sygesikringskort dækker kun akut opstået sygdom, hvorimod en rejseforsikring også kan dække en lang række andre ting. Hvad, den skal dække, afhænger dels af din situation og dels af dine ønsker og behov.

Din private rejseforsikring kan blandt andet dække:

 • Ambulancetransport
 • Lægebehandling og hospitalsindlæggelse
 • Hjemtransport og sygeledsagelse
 • Medicin
 • Tyveri og røveri
 • Bagageforsinkelse
 • Ferieboligsikring
 • Personansvar
 • Krisehjælp

Ovenstående er eksempler på nogle af de mest benyttede tilvalg i forbindelse med rejseforsikringer til Ungarn. Det er helt op til dig at vurdere, hvilket af det du behøver. Vær opmærksom på, at hvis du rejser med et specielt formål, bør du undersøge, om dette formål kræver et specielt tilvalg, som eksempelvis er tilfældet med ekstremsport.

Ved at købe en privat rejseforsikring, er du fri for egenbetaling, hvis du skulle blive syg eller komme ud for en ulykke. Rejseforsikringen dækker hele Ungarn og hele din rejse. Du kan typisk selv vælge, om du vil betale en selvrisiko og dermed en lavere forsikringspræmie, eller om du vil være fri for selvrisikoen og dermed betale en lidt højere forsikringspræmie.

24 timers dansktalende alarmcentral
Én af de helt store fordele ved at vælge en privat rejseforsikring er den dansktalende alarmcentral, som du altid har mulighed for at kontakte. Ét af de største problemer ved at blive syg eller komme til skade i udlandet er nemlig, at det kan være svært at forklare sig overfor det lokale sundhedsvæsen, da det ikke kan forventes, at der tales engelsk alle steder i Ungarn. Kommer du til skade eller ud for en ulykke, kan du 24 timer i døgnet kontakte den dansktalende alarmcentral, der har læger tilknyttet til at vurdere din skade, og som desuden kan formidle den videre kontakt til ungarsk læge- eller sygehusvæsen.

Alle rejseforsikringsselskaber tilbyder 24 timers dansktalende alarmcentral.

Årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikring til Ungarn – hvad skal du vælge?

Når du skal rejse til Ungarn, skal du beslutte, om du vil have en årsrejseforsikring eller en enkeltrejseforsikring. Valget afhænger af, hvor længe du skal være afsted, og hvor ofte du ellers rejser. Skal du rejse mere end én måned til Ungarn, bør du til enhver tid købe en enkeltrejseforsikring, da årsrejseforsikringer kun dækker rejser i op til 30 dages varighed.

Varer din rejse under 30 dage, bør du stadig holde dig til en enkeltrejseforsikring, hvis du kun skal på denne ene rejse inden for det næste år. Rejser du derimod flere gange, vil det være en økonomisk fordel at købe en årsrejseforsikring.

Vælg et dækningsniveau der passer til din rejsetype

Udover at overveje, om din rejseforsikring udelukkende skal dække denne ene rejse, eller om du gerne vil dækkes fast på årsbasis, skal du overveje, hvilken geografisk type forsikring du har brug. Det afhænger af, hvor i verden dine rejsedestinationer typisk er.

De fleste rejseforsikringsselskaber arbejder med tre geografiske inddelinger:

 • Rejseforsikring Europa
 • Rejseforsikring Udvidet Europa
 • Rejseforsikring Verden

Skal du blot købe en enkeltrejseforsikring til din rejse til Ungarn, skal du naturligvis blot vælge en forsikring, der dækker Europa. Rejser du flere gange årligt og vil derfor have glæde af en årsrejseforsikring, skal du vurdere, hvor langt du kan risikere at rejse. Rejser du typisk i Europa, men indimellem i USA eller Asien, bør du vælge en rejseforsikring, der dækker hele verden.

Visumregler til Ungarn

Ungarn er visumfrit. Det betyder, at du frit kan rejse dertil enten i bil eller via fly uden at spekulere på visumregler. Dit pas skal være gyldigt under hele dit ophold, og både danske provisoriske pas, EU-nødpas og forlængede danske pas anerkendes.

Anbefalede vaccinationer til Ungarn

Alle rejser: Difteri og Stivkrampe
Rejser over 1 uge: Difteri, Stivkrampe, Hepatitis A, Hepatitis B
Rejser 1 – 6 måneder: Difteri, Stivkrampe, Hepatitis A, Hepatitis B, TBE
Rejser over 6 måneder: Difteri, Stivkrampe, Hepatitis A, Hepatitis B, TBE, Tuberkulose