Europæiske Rejseforsikring

Guide til Europæiske ERV: Alt hvad du skal vide, før du køber en rejseforsikring hos Europæiske ERV (opdateret i 2022).

Køb din rejseforsikring hos Europæiske online på: europaeiske.dk

Europæiske ERV (også omtalt som Europæiske eller Europæiske Rejseforsikring) er Danmarks ældste og dermed første rejseforsikringsselskab (fra 1921). Europæiske har en bred vifte af forskellige rejseforsikringer og er en del af den tyske forsikringskoncern ERGO. I denne guide finder du alt hvad du skal vide om Europæiske og deres rejseforsikringer.

Genveje til denne guide

Kåringer

Rejseforsikringer hos Europæiske ERV

Europæiske ERV tilbyder en lang række forskellige rejseforsikringer, alt efter dit behov og din rejsetype. Herunder kan du læse mere om de enkelte typer af rejseforsikringer, som tilbyde af Europæiske ERV.

Årsrejseforsikring
Gælder for en periode på 12 måneder. Du kan rejse et ubegrænset antal gange inden for rejseforsikringens gyldighed. Hver rejse må dog maksimalt vare 30 dage. Skal du på en rejse som varer en smule længere end den fastsatte grænse, så ring til Europæiske og lav en personlig aftale med dem omkring udvidelse af din dækning.

Europæiske anbefaler at du køber årsrejseforsikringen hvis du har planer om at rejse to eller flere gange inden for de næste 12 måneder. Det er fordi det som regel er billigere at købe en årsrejseforsikring allerede ved rejse nummer to.

Læs mere og bestil her: europaeiske.dk/arsrejseforsikring

Enkeltrejseforsikring
Købes for én rejse ad gangen. Enkeltrejseforsikringen kan vælges fra en dags varighed og helt op til 24 måneder.

Den anbefales til dig som har planer om kun at rejse en enkelt gang i år. Når du kun skal rejse én gang, så er der nemlig penge at spare enkeltrejseforsikringen fremfor årsrejseforsikringen. Hvis du skal på en længere rejse (flere måneder), så er det altid enkeltrejseforsikringen du skal vælge.

Læs mere og bestil her: europaeiske.dk/enkeltrejseforsikring

Ungdomsrejseforsikring
Europæiske markedsfører som sådan ikke ungdomsrejseforsikringer, men hvis du er under 35 år på afrejsetidspunktet, så kan du spare på enkeltrejseforsikringen. Du skal blot søge som var det en helt almindelig enkeltrejseforsikring, og så får du automatisk tilbudt en billigere pris.

Læs mere og bestil her: europaeiske.dk/ungdomsrejseforsikring

Rejseforsikring for seniorer
Hvis du er over 70 år kan du købe en seniorrejseforsikring hos Europæiske. Ligesom med deres ungdomrejseforsikringer, så er det ikke noget de markedsfører. Der vil blot være et tillæg til præmien efter du indtastet dine oplysninger. Du kan både købe årsrejseforsikring og enkeltrejseforsikring.

Til forskel fra mange andre rejseforsikringsselskaber, så stiller Europæiske ingen krav om at du skal udfylde en helbredserklæring efter du er fyldt 70. Der gælder samme betingelser for dig som for alle andre, at eksisterende og kroniske lidelser er ikke dækket. Har du været syg op til ferien, eller lider du af en kronisk sygdom, så bør du indhente en forhåndsgodkendelse hos Europæiske.

Læs mere og bestil her: europaeiske.dk/seniorrejseforsikring

Au pair forsikring
Lovpligtig forsikring som danske værtsfamilier skal tegne til deres au pair. Kan tegnes til personer der er mellem 17 og 30 år, og som arbejder i Danmark som au pair. Vælges med minimum seks måneder varighed og op til 24 måneder. Forsikringen dækker kun i Danmark. Hvis familiens au pair skal med til udlandet skal der tegnes en separat rejseforsikring.

Læs mere og bestil her: europaeiske.dk/incoming-forsikring

Rejseforsikring Grønland og Færøerne
Enkeltrejseforsikring til dig der bor på Grønland eller Færøerne, og som gerne vil ud at rejse. Kan vælges fra en dags varighed og helt op til 24 måneder. Gælder både ferie og studierejser. Skal du på forretningsmøde eller lignende, se da oversigt længere nede over rejseforsikringer til erhverv.

Du bør være opmærksom på at det Grønlandske og Færøske sundhedsvæsen ikke dækker udgifter til sygehjælp i udlandet. Derfor er en rejseforsikring ekstra vigtig.

Læs mere og bestil her: europaeiske.dk/gronland-og-faerorne

Schengen travel insurance
Dækker rejsende som opholder sig i et Schengen land (Østrig, Belgien, Tjekkiet, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Island, Italien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige og Schweiz), samt Grønland eller Færøerne.

Rejseforsikringen kan tegnes af alle personer under 70 år, uanset nationalitet. Kan købes fra en dags varighed og op til 12 måneder. Skal købes senest en uge efter ankomst til rejsedestination.

Travel insurance for Non-holders
Rejseforsikring til personer som ikke har et gult sygesikringskort, men som er registreret i folkeregistret i enten Island, Norge, Sverige, Finland, Grønland, Færøerne, Tyskland, England, Skotland, Irland eller Wales.

Rejseforsikringen kan vælges fra en dags varighed op til tre måneder. Kan gælde til ferie i Europa eller hele verden. For at købe rejseforsikringen skal din ferie til udlandet være købt gennem en dansk rejsebureau.

Erhvervsrejseforsikringer
Europæiske tilbyder en række forskellige løsninger til erhverv. Du skal som regel indhente tilbud fra deres salgsafdeling. Løsninger inkluderer:

 • Erhvervsrejseforsikring Årsaftale: Hele verden og over 30 rejsedage per år.
 • Erhvervsrejseforsikring Korttid: Under 30 rejsedage per år.
 • Erhvervsrejseforsikring Norden: Rejser til norden og lokalt.
 • Udstationering: Fast bopæl i udlandet.

Læs mere og bestil her: europaeiske.dk/erhvervsrejseforsikring

Europæiske på Trustpilot

Den øjeblikkelige score på Trustpilot for Europæiske ERV (opdateret 2022):

Læs alle Europæiske ERVs anmeldelser på trustpilot.com/review/www.europaeiske.dk

Sådan dækker Europæiske

Europæiske har tre forskellige niveauer af dækning i deres rejseforsikringer. Det er gul dækning, rejseforsikring basis og rejseforsikring plus. Du kan vælge mellem de tre niveauer både når du køber enkeltrejseforsikringer og årsrejseforsikringer.

Gul dækning
Den mindst mulige form for rejseforsikring. Den dækker kun for akut tilskadekomst og sygdom. Der kan ikke købes tillæg til denne rejseforsikring og hjemtransport er heller ikke inkluderet. Rejseforsikringen blev oprettet af Europæiske efter reglerne for det gule sygesikring blev ændret i 2014. Det er derfor ment som en rejseforsikring til dig der ønsker samme dækning som det gule sygesikringskort før i tiden.

Rejseforsikring Basis
Europæiskes mest populære dækning. Udover at den naturligvis dækker akut opstået sygdom og tilskadekomst, så inkluderer den også hjemtransport, evakuering, og tilkald af pårørende som standard. Rejseforsikring basis kan købes både med eller uden selvrisiko. Hvis du køber rejseforsikring basis til din ferie i Europa, skal du huske at medbringe dit blå sygesikringskort på ferien.

Rejseforsikring Plus
Europæiske kalder det selv for markedets bedste dækning. Rejseforsikring plus inkluderer alle dækninger som er nævnt i rejseforsikring basis. Udover det så dækker den også tandbehandling, fysioterapi, ferieboligsikring, ødelagte feriedage, erstatningsferie, og hjemtransport af bil.

Tillæg
Du skal altid købe ski-tillæg til din rejseforsikring når du skal på skiferie. Det gælder uanset om du vælger at købe en enkeltrejseforsikring eller årsrejseforsikring hos Europæiske. Udover tillæg til skisport, så tilbyder Europæiske også afbestillingsforsikring, tillæg for bagage og ansvar, samt ulykkesforsikring ved varige mén.

Geografiske dækningsområder

Europæiske opererer med to forskellige geografiske dækningsområder til deres rejseforsikringer.

 • Udvidet Europa inkluderer alle lande i Europa samt Algeriet, Egypten, Gaza, Israel, Jordan, Libanon, Libyen, Palæstina, Rusland (indtil Uralbjergene), Syrien, Tunesien, Tyrkiet og Vestbredden.
 • Verdens dækning inkluderer alle lande i verden.

Du skal dog være opmærksom på at nogle lande og områder kan være særlige risikozoner. Du skal derfor altid ajourføre dig med det danske Udenrigsministeriums rejsevejledning. Hvis Udenrigsministeriet fraråder indrejse til et land eller område, så dækker Europæiskes rejseforsikring ikke. Det gælder både udvidet Europa- og verdens dækningen.

Europæiskes servicekontorer i udlandet

Europæiske har 12 fysiske servicekontorer rundt omkring i verden. Her er der altid skandinaviske medarbejdere ansat, som kan hjælpe dig med alle slags krisesituationer. De har en helt særligt indsigt i regionens infrastruktur, sundhedsvæsen og retssystem. Ofte snakker de også det lokale sprog og kan formidle kommunikation for dig.

Det giver et ekstra serviceniveau som ingen andre danske rejseforsikringsselskaber kan matche, og det kan kun anbefales at læne sig op ad deres ekspertise når man er kommet i problemer. Du finder de de 12 servicekontorer her:

 • Sydney, Australien: Dækker Australien, Japan, New Zealand og Stillehavsøerne.
 • São Paulo, Brasilien: Dækker Central- og Sydamerika, Mexico og Caribien.
 • Larnaca, Cypern: Dækker den græske del af Cypern (syd), Grækenland, Kroatien, Slovenien, Israel, Egypten, Malta og Dubai.
 • Helsinki, Finland: Dækker globalt.
 • Beijing, Kina: Dækker Kina, Hong Kong, Macau og Mongoliet.
 • Moskva, Rusland: Dækker Rusland, Ukraine, Hviderusland, Moldova, Bulgarien og Montenegro, Finland, Estland, Letland og Litauen, Armenien, Georgien og Aserbajdsjan, Kasakhstan, Usbekistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Kirgizstan.
 • Palma de Mallorca, Spanien: Dækker Spanien, Portugal, Andorra og Gibraltar.
 • Cape Town, Sydafrika: Dækker Afrika (med undtagelse af Egypten, som er dækket af servicekontoret i Cypern).
 • Bangkok, Thailand: Dækker Bangladesh, Myanmar, Cambodia, Indien, Indonesien, Sydkorea, Laos, Malaysia, Maldiverne, Nepal, Pakistan, Filippinerne, Østtimor, Singapore, Sri-Lanka, Taiwan, Thailand, Vietnam, Brunei og Bhutan.
 • Prag, Tjekkiet: Dækker Albanien, Østrig, Belgien, Bosnien & Hercegovina, Tjekkiet, Danmark, Finland, Tyskland, Ungarn, Island, Irland, Kosovo, Liechtenstein, Luxembourg, Makedonien, Montenegro, Holland, Norge, Polen, Serbien, Slovakiet, Sverige, Schweiz og Storbritannien.
 • Istanbul, Tyrkiet: Dækker Tyrkiet, Bulgarien, Rumænien, Jordan og den nordlige del af Cypern.
 • New York, USA: Dækker USA, Canada, Jamaica, Puerto Rico, Bahamas, Bermuda, De Britiske Jomfruøer, Turks & Caicos Islands, Mexico og Den Dominikanske Republik.

5 gode grunde til at vælge Europæiske

Der findes et stort udvalg af rejseforsikringer på det danske marked, og der er store forskelle i både priser og dækninger. Derfor handler det om at se sig lidt for i jagten på den helt rigtige rejseforsikring. Blandt de bedste på markedet findes Europæiske Rejseforsikring, der sidste år blev kåret til Årets rejseforsikring 2019.

1. Stort udvalg af rejseforsikringer
Hos Europæiske Rejseforsikring finder du et stort udvalg af ”pakker” i form af præfabrikerede rejseforsikringer til forskellige formål. Der er nemlig meget stor forskel på, om du rejser som senior, studerende eller au pair, og om du ønsker en årsrejseforsikring eller en enkeltrejseforsikring. I stedet for at bruge tid og energi på at finde en rejseforsikring, der måske passer til dit rejseformål, kan du hos Europæiske Rejseforsikring vælge den lette løsning, da forarbejdet er gjort for dig.

Også som erhvervsrejsende kan du få fordelagtige rejseforsikringer hos Europæiske Rejseforsikring. Du kan indhente tilbud både som særskilt medarbejder og for hele personalegrupper. Aftalen afhænger af behov, men kan for eksempel gælde over eller under 30 rejsedage per år, rejser udelukkende i norden, i Europa eller i hele verden, samt ved fast bopæl i udlandet i forbindelse med udstationering.

2. Billige rejseforsikringer
Prisen spiller for de fleste en rolle, når det handler om rejseforsikringer. Som ved alle andre forsikringer er der også her store prisforskelle og store dækningsforskelle. Europæiske Rejseforsikring er dog ét af de rejseforsikringsselskaber med de laveste priser sammenholdt med de gode dækninger, du får.

Hos Europæiske Rejseforsikring kan du få en Årsrejseforsikring Udvidet Europa fra 225 kroner eller en Årsrejseforsikring Verden fra 555 kroner. Enkeltrejseforsikringer koster fra 251 kroner for Udvidet Europa og fra 425 kroner for Verden. Vær dog opmærksom på, at priserne er lavere for unge under 36 år og højere for seniorer (over 70 år). Dette er tilfældet hos langt de fleste rejseforsikringsselskaber; aldersgrænsen kan dog variere fra rejseforsikringsselskab til rejseforsikringsselskab.

Som det fremgår af priserne, kan det typisk betale sig med en årsrejseforsikring. Det kræver dog, at dine rejser skal dækkes ens i forhold til både geografi, længde, og hvad forsikringen skal dække. Vær opmærksom på, at en årsrejseforsikring hos Europæiske Rejseforsikring kun dækker rejser af op til 30 dages varighed. Skal du på en længere rejse, skal du have en særskilt enkeltrejseforsikring til denne ene rejse.

Prisen på rejseforsikringen afhænger også af, hvilket dækningsniveau du vælger. Du kan nemlig vælge mellem 3 forskellige dækningsniveauer, og derudover kan du vælge at tilkøbe ekstra dækning af for eksempel afbestilling, vintersport, sportsudstyr og bagage. Disse ekstra tilvalg påvirker prisen på din forsikring, men der er stadig tale om yderst fordelagtige priser sammenlignet med mange af de øvrige rejseforsikringsselskaber på markedet.

3. Du kan vælge mellem tre forskellige dækningsniveauer
Noget smart hos Europæiske Rejseforsikring er, at du ikke kun bliver tilbudt en standard rejseforsikring. Der er meget forskel på rejsemåder, formål og destinationer. Derfor kan du vælge mellem 3 forskellige dækningsniveauer.

 • Rejseforsikring Basis: Sygdom og tilskadekomst, Bagageforsinkelse, Hjemtransport, Tandskade, Forsinket fremmøde, Privatansvar, Evakuering, Krisehjælp Selvrisiko (indbo, kasko og leje af køretøj), Forsinket ankomst
 • Rejseforsikring Plus: Sygdom og tilskadekomst, Bagageforsinkelse, Hjemtransport, Tandskade, Forsinket fremmøde, Privatansvar, Evakuering, Krisehjælp, Selvrisiko (indbo, kasko og leje af køretøj), Forsinket ankomst, Hjemkald, Ødelagt ferie, Ferieboligsikring
 • Rejseforsikring Ung: Sygdom og tilskadekomst, Bagageforsinkelse, Hjemtransport, Tandskade, Forsinket fremmøde, Privatansvar, Evakuering, Krisehjælp

Som udgangspunkt er du dækket for det samme beløb, uanset hvilken rejseforsikring du vælger. Så det er udelukkende omfanget af dækning, der ændrer sig. Du har derudover mulighed for følgende tilvalg til din rejseforsikringspakke:

 • Vintersport
 • Bagage
 • Sportsudstyr
 • Rejseulykke (varige mén og dødsfald)
 • Afbestilling (kan ikke bestilles til Rejseforsikring Ung)

Du kan desuden få særskilte pakker, hvis du udelukkende skal rejse på weekendophold af maksimalt 5 dages varighed, eller hvis du er backpacker på under 36 år og skal rejse i længere end 14 dage.

4. Høj kundetilfredshed
Europæiske Rejseforsikring har nogle meget fordelagtige priser på rejseforsikringer, omend de ikke er de billigste på markedet. Til gengæld er det ét af de rejseforsikringsselskaber med den højeste kundetilfredshed, hvilket afspejler gode kundeservice og retfærdig behandling af henvendelser. På Trustpilot har Europæiske Rejseforsikring mere end 800 anmeldelser, hvilket til sammen giver en rating på 4,4 ud af 5 mulige stjerner, og de karakteriseres dermed som værende ”Fremragende”.

Netop med rejseforsikringsselskab er det vigtigt med en sikkerhed om, at du er dækket som lovet på din rejse, så ikke du pludselig står med nogle uforudsete udgifter, som du troede, at du havde forsikret dig imod. Anmeldelserne på Trustpilot vidner om tilfredse kunder, der føler, at de er blevet behandlet godt ved henvendelser, og som har været dækket som ønsket og lovet ved sygdom, ulykke og andre uforudsete udgifter på deres rejse.

5. Årets rejseforsikring 2018 og 2019
Den høje rating på Trustpilot er én af årsagerne til, at Europæiske Rejseforsikring i både 2018 og 2019 blev kåret som Årets rejseforsikring. Der var i alt tre årsager til denne flotte kåring:

 • Bedste rating på Trustpilot
 • Billigere priser
 • Bedre dækning

Og det er netop de tre ting, du bør kigge på, når du skal vælge rejseforsikring. Med Europæiske Rejseforsikring er du altså garanteret en god og dækkende forsikring til en meget fordelagtig pris, som tidligere kunder har været yderst tilfredse med.

Derudover kan du komme i kontakt med Europæiske Rejseforsikrings dansktalende alarmcentral 24 timer i døgnet, så du kan få vejledning og hjælp hele døgnet rundt, hvilket er en rar tryghed at have, når du er ude at rejse. Du behøver altså ikke vente på at ringe og anmelde en ulykke eller afvente åbningstid for at kunne forhøre dig, hvordan du er dækket, eller hvad du skal gøre ved sygdom.

Køb din rejseforsikring hos Europæiske online på:
europaeiske.dk