Rejseforsikring Ukraine

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Ukraine

Europæiske ERV

Fra 246,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 307,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Europæiske
Fra 246,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 307,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

*Priserne er baseret på 14 dages rejse for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Krig i Ukraine

Opdateret: 6. april 2022

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til Ukraine på grund af krigen. Læs mere på: um.dk/rejsevejledninger/ukraine

Om rejseforsikringer til Ukraine

Du er ikke dækket af hverken det gule- eller blå sygesikringskort når du rejser til Ukraine. Det er derfor meget vigtigt at du køber en rejseforsikring inden rejsen, ellers er du ikke dækket på nogen måde. Udenrigsministeriet opfordrer også alle der rejser til Ukraine til at tegne en privat rejseforsikring.

Krisesituationen mellem Ukraine og Rusland betyder samtidigt at der er nogle særlige forhold du skal være opmærksom på under rejsen. Alt dette, samt meget mere, bliver gennemgået i denne guide.

Genveje

Sådan dækker en rejseforsikring til Ukraine

En rejseforsikring til Ukraine dækker hvis du bliver syg eller kommer til skade på din ferie. Du får dækket omkostninger til lægebehandling, hospitalsindlæggelse, medicin og hjemtransport hvis du bliver nødvendigt. Bemærk i øvrigt at sundhedsvæsenet i Ukraine er af meget ringe standard. Du kan derfor med fordel kontakte rejseforsikringsselskabet og høre om de kan tilbyde evakuering til tredjeland hvis du kommer alvorligt til skade.

Rejseforsikringen dækker din bagage og ejendele

Krisesituationen mellem Ukraine og Rusland har forværret leveforholdene i Ukraine. Fattigdommen er steget og det samme er desværre kriminaliteten. Særligt tyverier og røverier er stigende i landet, og som turist er man altid ekstra udsat. Du bør derfor udvise særdeles stor agtpågivenhed når du bevæger dig i det offentlige rum.

Skulle du blive udsat for et tyveri eller røveri så kan rejseforsikringen hjælpe på flere måder. For det første kan du få erstatning for de stjålne ejendele. Det er altid et lille plaster på såret. Har oplevelsen været særligt traumatiserende for dig kan du også få tilbudt krisehjælp. Det kan enten være på selve rejsen, eller i form af psykologhjælp når du kommer hjem igen.

Du kan også vælge at købe bagageforsinkelse til din rejseforsikring. Dette købes som regel som tilvalg. Bagageforsinkelse dækker eksempelvis hvis flyselskabet sender din bagage til Kenya i stedet for Kiev. Så står du der i lufthavnen uden ejendele. Men med dækning mod bagageforsinkelse kan du få lov til at købe nye ejendele for et vist beløb per dag, indtil du modtager din egen bagage igen.

Din personlige sikkerhed er vigtigst

Derfor skal du tegne en rejseforsikring til Ukraine som dækker din personlige sikkerhed mest muligt. Der kan nemlig være stor forskel på hvad de enkelte rejseforsikringer inkluderer. Du får her en gennemgang af de vigtigste dækninger, som du bør sikre at din rejseforsikring til Ukraine indeholder.

Rejseforsikringen bør blandt andet inkludere krisehjælp. Det kan være en kæmpe støtte hvis du bliver udsat for en traumatiserende oplevelse. Ingen kan med sikkerhed vide hvordan situationen i Ukraine udvikler sig. Det kan kun konstateres at det er forbundet med forhøjet risiko at rejse til Ukraine. Rejseforsikringen bør derfor også dække mod blandt andet terror, tilbageholdelse ved krig, og evakuering ved krigssituationer og andre katastrofer.

Geografisk dækningsområde

Når du køber en rejseforsikring skal du vælge hvor i verden den skal gælde. Rejseforsikringsselskaberne opererer med fire forskellige geografiske valgmuligheder. Det er dækning i Europa, dækning i udvidet Europa, dækning i hele verden eksklusiv USA, og dækning i hele verden inklusiv USA. Ved rejser til Ukraine er der to relevante muligheder, nemlig dækningen udvidet Europa og dækning i hele verden eksklusiv USA.

Det er rejseforsikringsselskaberne der selv bestemmer hvilke lande der er inkluderet i deres dækninger. Der er dog generel enighed i rejseforsikringsbranchen om at Ukraine er inkluderet i udvidet Europa dækningen. Men det er ikke alle rejseforsikringsselskaber der tilbyder dækningen udvidet Europa. Hvis du har fundet en rejseforsikring som passer til dine behov, men som ikke har udvidet Europa dækningen, så skal du vælge den løsning der hedder dækning i hele verden eksklusiv USA. Du skal bare huske på at du som regel betaler mere for rejseforsikringen, jo bredere dækning du vælger.

Bemærk også at RejseforsikringsGuiden ikke står til ansvar for hvilke lande der er inkluderet i dækningen udvidet Europa. Tjek derfor altid selv om din rejseforsikring gælder i Ukraine.

Udenrigsministeriets rejsevejledning er altafgørende for din rejseforsikring

Uanset hvilken rejseforsikring du vælger, så skal du være meget opmærksom på Udenrigsministeriets rejsevejledning til Ukraine. Rejseforsikringer dækker ikke områder hvor Udenrigsministeriet fraråder alle rejser. Det er ligegyldigt hvilken geografisk dækning du har valgt, det er Udenrigsministeriets anbefaling der bestemmer.

Dette kan have stor indflydelse på din rejse til Ukraine. I kølvandet på urolighederne mellem Ukraine og Rusland fraråder Udenrigsministeriet alle rejser til Krim-halvøen, samt regionerne Donetsk og Luhansk i det østlige Ukraine.

Det er vigtigt at du følger udviklingen nøje når du rejser til Ukraine. Udenrigsministeriet anbefaler at du holder dig informeret via lokale- og udenlandske nyhedsmedier, samt på den danske ambassades hjemmeside.

Skulle det ske at du befinder dig i et område hvor situationen forværres og Udenrigsministeriet pludselig fraråder alle rejser, så sørg for at evakuering er inkluderet i din rejseforsikring. Det dækker nemlig lige præcis den situation.

Du kan også med fordel registrere dig på danskerlisten når du skal til Ukraine. I tilfælde af krisesituationer kan Udenrigsministeriet hurtigere komme i kontakt med dig. Det er kun en fordel for dig.

Visum til Ukraine

Ukraine er visumfrit for danske statsborgere i rejser op til 90 dage inden for en 180 dages periode. Det kræver blot at du kan fremvise pas der er gyldigt for hele det planlagte ophold.

Udover det skal du bevise at du har penge nok til hele opholdet. Det kræves at du har hvad der svarer til cirka 300 danske kroner per dag du opholder dig i Ukraine, plus fem ekstra dage udover dit ophold. Skal du være i Ukraine i to uger betyder det altså dokumentation for cirka 5.700 danske kroner. Godkendt dokumentation er eksempelvis kontanter, bankudtog eller rejsechecks.

Anbefalede vaccinationer til Ukraine

Alle rejsende til Ukraine anbefales at blive vaccineret mod Difteri, Stivkrampe, og Hepatitis A. Hvis du mangler en af disse vacciner, søg da læge senest to uger inden afrejse til Ukraine. Ved rejser med mere end en måneds varighed bør du ligeledes blive vaccineret mod Hepatitis B og Centraleuropæisk hjernebetændelse. Hepatitis B kræver flere vaccinationer og du skal derfor søge læge senest seks uger inden afrejse, hvis du ikke har den i forvejen. Ved længere rejser på mere end et halvt år anbefales også vacciner mod Rabies og Tuberkulose.