Rejselegat 2020 uddelt til kandidatstuderende i psykologi ved AU

10. december 2020

Bermann & Rosenbergs Rejselegat 2020 er uddelt til Benjamin Aleksander Rossen, kandidatstuderende i psykologi ved Aarhus Universitet.

Trods corona og rejserestriktioner har vi modtaget mere end 250 ansøgninger om Bermann & Rosenbergs Rejselegat 2020, hvilket vi er utroligt glade for. Alle ansøgninger er nu gennemgået og årets uddeling er gået til Benjamin Aleksander Rossen, som i foråret 2021 skal på udvekslingsophold på Karolinska Institutet i Stockholm, i forbindelse med hans psykologistudie ved Aarhus Universitet.

23-årige Benjamin fortæller til Rejseforsikringsguiden.dk om sit kommende ophold:

“Under studieopholdet skal jeg samarbejde med kompetente forskere inden for neuropsykologi ved Karolinska Institutet i Stockholm, ledet af professor Johan Lundström. Jeg håber på at få en masse viden i et nyt, vigtigt og underbelyst projekt om menneskers adfærd i forhold til lugte. Samtidig kan dette være med til at øge mine muligheder for fremadrettet at fortsætte med at engagere mig i et internationalt psykologisk samarbejde.”

Han skal opholde sig i Stockholm fra januar til juni 2021, og det midlertidige skift af bopæl fra Aarhus til Sveriges hovedstad, har også betydning, forklarer Benjamin:

“Studieopholdet betyder utrolig meget for mig, da det udvider min psykologiske horisont gennem konkret praktisk erfaring med forskning. Udover faglige udfordringer vil opholdet desuden bidrage til personlig udvikling og en afveksling fra den vante hverdag i min trygge base i Aarhus, hvor en typisk hverdag består af meget læsning og lange forelæsninger.”

Hos Rejseforsikringsguiden.dk er vi utroligt glade for, at vi hvert år kan støtte unge danske studerende, som tager et ophold i udlandet. Vi er ikke i tvivl om, at den største ressource for Danmark i fremtiden, bliver vores viden og høje uddannelsesniveau. Derfor er det vigtigt, at vores studerende får alt den hjælp de har brug for.

Et ophold i Stockholm på seks måneder er naturligvis også en omkostning for Benjamin, og omkring det økonomisk aspekt uddyber han:

“Legatet muliggør, at jeg kan udleve min forskerdrøm, uden at det finansielle bliver et problem. Pengene vil blive brugt til materialer på studiet, bøger og programmer, der er nødvendige for at sætte sig ind i emnet og analysere data. Er der penge til overs, vil de bruges på et svenskkursus, så jeg bedre kan kommunikere med mine samarbejdspartnere.”

Vi ønsker Benjamin held og lykke med studiet, samt sender en tak til alle de mere end 250 studerende, som i 2020 har ansøgt vores legat.

Læs mere og ansøg om Bermann & Rosenbergs Rejselegat 2021 her: Bermann & Rosenbergs Rejselegat