Rejselegat 2018 uddelt til arkitektstuderende

7. januar 2019

Bermann & Rosenbergs Rejselegat er blevet uddelt for første gang. Det er gået til en arkitektstuderende fra Aarhus.

Hos RejseforsikringsGuiden.dk er vi stolte over, at vi for første gang den 1. januar 2019, har uddelt Bermann & Rosenbergs Rejselegat.

Rejselegatet er i 2018 gået til den kandidatstuderende Karina Galindo, arkitektstuderende ved Arkitektskolen Aarhus. Karina skal i 2019 på praktikophold i New Zealand, som led i hendes uddannelse. Vi glæder os over at kunne støtte en studerende, der dygtiggør sig inden for netop arkitektur, hvor Danmark i forvejen har stolte traditioner.

Danmark skal konkurrere på viden

Karina Galindo glæder sig til opholdet, som ikke kunne være længere væk fra Danmark. Hun fortæller:

“Jeg regner med at bruge pengene på flybilletter. Da jeg fik bekræftet mit praktikophold i Auckland, New Zealand kunne jeg ikke lade være med at google “country furthest away from Denmark”, hvilket bekræftede min mistanke om, at jeg næsten ikke kunne komme længere væk hjemmefra end New Zealand. Det bliver en lang flyvetur, men jeg glæder mig.”

Udlandsophold har i mange år været en mulighed blandt langt de fleste videregående uddannelser i Danmark, med det formål at udvikle den studerende ved mødet med nye kulturer. Om formålet med udlandsophold skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet på deres hjemmeside:

“Danmark skal konkurrere på viden, og vi skal kunne måle os med de bedste i verden. Vi får behov for en arbejdsstyrke, hvor flere har internationale erfaringer på CV’et – de erfaringer kan hentes ved at tage et studie- eller praktikophold i udlandet”.

“Jeg skal udvide mine horisonter”

Med udlandsopholdet, regner Karina Galindo ikke blot med at blive udfordret personligt, med en hel ny kultur i et nyt land, men også fagligt. Hun forklarer:

“Mit praktikophold i Auckland kommer uden tvivl til at være en udfordrende, lærerig og inspirerende tur for mig – ikke blot arkitektonisk og akademisk men også personligt. Jeg forventer at få udvidet mine horisonter med nye arkitektoniske problemstillinger såsom nye byggeteknikker, alternativ materiale brug og bæredygtighed. Vellykket arkitektur handler for mig ikke blot om flotte former, men om selve oplevelsen – mennesket i arkitekturen. Menneskets og kroppens oplevelse i arkitekturen.”

Udlandsopholdet er også en forberedelse til det internationale miljø, som kan præge både arkitekturen, men også Karinas fremtidige arbejdsmiljø og opgaver. Hun uddyber:

“Jeg er af den overbevisning, at have en bred kulturel forståelse er essentielt til at skabe vellykket arkitektur på internationalt plan. Fleksibilitet og forståelse for de forskellige behov fra et projekt i Danmark, til et project i USA, Spanien eller lad os sige New Zealand. Jeg er overbevist om at New Zealand vil være en uforglemmelig og lærerig oplevelse. At få lov til at udføre et praktikophold i Auckland, vil ikke kun betyde en klar forbedring af mine engelske kundskaber, men også et fagligt ryk som jeg ikke ville kunne få i tegnestuen hjemme i Danmark. Det er en oplevelse, hvor jeg kommer til at stå på egne ben klar til at suge viden til mig, som jeg kommer til at tage med hjem til tegnesalen hjemme i Danmark.”

Vi ønsker Karina held og lykke med hendes udlandshold i Auckland, New Zealand og hendes fremtidige karriere.

Bermann og Rosenbergs Rejselegat, med ansøgningsfrist den 1. december, kan ansøges her: Bermann og Rosenbergs Rejselegat