Årets Rejseforsikring 2021: Gouda Rejseforsikring

22. december 2021

Årets Rejseforsikring er kåret og vinderen i 2021 er Gouda Rejseforsikring, som vinder for andet år i træk.

Gouda Rejseforsikring vinder prisen Årets Rejseforsikring 2021. Kåringen er foretaget på baggrund af dækninger, kundeanmeldelser og priser i 2021. Prisen uddeles som et led vi vores vejledning af forbrugerne inden for rejseforsikringer.

I 2021 har følgende deltaget i kåringen: Dansk Rejseforsikring, Europæiske ERV, Globe Rejseforsikring og Gouda Rejseforsikring. Desværre har 2021 været endnu et svært år for alle i rejsebranchen. Coronavirus hærger stadig og det blev desværre også året hvor Bupa, Coverwise og SafeAway måtte indstille salget af rejseforsikringer.

Samlet vinder af Årets Rejseforsikring 2021 er som sagt Gouda Rejseforsikring. De tre underkategorier, som ligger til grund for det samlede kåring, fordeler sig således:

  • Bedste Priser 2021: Europæiske ERV
  • Bedste Dækning 2021: Gouda Rejseforsikring
  • Bedste Kundeanmeldelser 2021: Gouda Rejseforsikring

Gouda: “Et år der har krævet ualmindeligt meget”

Hos Gouda Rejseforsikring glæder adm. direktør Dan Kjølhede Laursen sig over kåringen i et år, som har krævet meget af både Gouda og rejsebranchen generelt, han fortæller:

“Vi er simpelthen så glade og stolte over denne fine anerkendelse, efter endnu et år der har krævet ualmindeligt meget af hele rejsebranchen. Alle vores medarbejdere, fra de der sidder og laver vores produkter, til vores kunderådgivere, som sikrer den rette vejledning, har kontinuerligt skullet tilpasse og finjustere for samlet at kunne levere det bedste produkt til markedet, så der har været travlt alle steder.”

2021 blev endnu et “corona-år” ligesom 2020 var det og skiftende rejsevejledninger og lokale restriktioner i mange lande, har stillet krav til rejseforsikringernes dækninger. Gouda vandt netop kategorien Bedste Dækninger 2021 og Dan Kjølhede Laursen uddyber hvordan Gouda har forholdt sig til dækninger i år:

“Vi har i gennem hele pandemien forsøgt at navigere i alle de restriktioner, som vores kunder løbende har mødt – ikke kun for kunne tilbyde den bedste rådgivning, men også for at forstå, hvilke behov for ændringer og justeringer af vores dækninger, der har været nødvendige for den rejsende, både i forhold til afbestillingsdækning og på rejseforsikring. Det har bl.a. betydet, at vi har udvidet en del på vores dækninger i takt med reglerne om bl.a. krav om karantæne og skærpede indrejserestriktioner.”

Tilfredse kunder sikrer Gouda titlen

Gouda store fokus på tilpasning af dækningerne til den nuværende situation, kan have haft stor betydning for de mange tilfredse kunder som har afgivet deres anmeldelser på Trustpilot i 2021. Gouda vinder nemlig også kategorien Bedste Kundeanmeldelser 2021, Dan Kjølhede Laursen forklarer:

“Vores kunder er naturligvis vores første prioritet, og det er derfor altafgørende for os at vi præsenterer den løsning, der passer den enkeltes behov og rejsemønster. Udover omtalte løbende tilpasninger af vores produkter, så arbejder vi målrettet med vores kundedialog for at sikre, at alle spørgsmål afdækkes og vores kunder trygt kan tage på ferie. Vi befinder os fortsat i en meget speciel tid, som for nogen også kan være utryg, og vi ser det som vores fornemmeste opgave at skabe tryghed, så de kan fortsætte med at rejse og nyde verdenen.”

Ser positivt på 2022

Hos Gouda ser man positivt på 2022, også selvom smittetallene lige nu er højere end nogensinde og coronavirus stadig har godt fat i det danske samfund. For Dan Kjølhede Laursen handler det om, at rejseforsikringer skal imødekomme de krav som de rejsende stiller. Han uddyber:

“Gennem hele pandemien har vi haft travlt i vores kundecenter, samt i vores webshop, og vi oplever fortsat en stor rejselyst blandt danskerne. Vores samarbejdspartnere blandt rejsebureauerne har ligeledes haft styrtende travlt siden i sommer. Lige nu fylder den nye variant, Omikron, men vi er sikre på, at lysten vil fortsætte ind i 2022, så snart der tegner sig et mere stabilt billede på området. Det understreger samtidig, hvor vigtigt det er at sikre, at ens rejseforsikring imødekommer de krav, man som rejsende nu oplever.”

Tidligere års vindere

Årets Rejseforsikring kåres hvert år i december af RejseforsikringsGuiden.dk og foretages hvert år mellem de rejseforsikringsselskaber og -agenter, som opererer på det danske marked. 2021 er femte år i træk at kåringen foretages.

2020: Gouda Rejseforsikring
2019: Europæiske ERV
2018: Europæiske ERV
2017: SafeAway

Kåringen: Årets Rejseforsikring 2021


Bedste Priser 2021: Europæiske ERV

Sådan har vi gjort: Vi har samlet priser på fire typer rejseforsikringer og lagt sammen til én total pris. Alle priser er valgt med standard dækning for én person på 25 år. De fire typer rejseforsikringer er:

– Enkeltrejseforsikring Europa, 1 uge
– Enkeltrejseforsikring verden (inklusiv USA), 2 uger
– Årsrejseforsikring Europa
– Årsrejseforsikring verden (inklusiv USA)

Totalpris for de fire type rejseforsikringer
1. Europæiske ERV (1.467,98 kr.)
2. Gouda Rejseforsikring (1.812,29 kr.)
3. Dansk Rejseforsikring (2.437,37 kr.)
4. Globe Rejseforsikring (2.735,05 kr.)


Bedste Dækning 2021: Gouda Rejseforsikring

Sådan har vi gjort: Selskabernes forsikringspolicer er gennemgået, for at fastslå hvilke dækninger der er inkluderet i en standard rejseforsikring, for både enkeltrejseforsikringer og årsrejseforsikringer. Se yderligere i vores dækningsoversigt. Vinderen er den med flest dækninger totalt i deres standard rejseforsikringer (enkeltrejseforsikringer + årsrejseforsikringer).

Antal dækninger
1. Gouda Rejseforsikring: 51
2. Europæiske ERV: 48
3. Dansk Rejseforsikring: 44
4. Globe Rejseforsikring: 38


Bedste Kundeanmeldelser 2021: Gouda Rejseforsikring

Sådan har vi gjort: Vi har indsamlet samtlige anmeldelser på Trustpilot for 2021 (anmeldelser udgivet fra den 1. januar 2021 til og med den 17. december 2021). Beregningen er lavet med den bayesiansk gennemsnit, som også benyttes af Trustpilot. Det indebærer at alle automatisk får tildelt syv trestjernede anmeldelser, udover deres øvrige anmeldelser. Metoden anvendes for at give en mere balanceret og gennemsnitlig bedømmelse.

Gennemsnitlig bedømmelse i 2021
1. Gouda Rejseforsikring: 4,56
2. Europæiske ERV: 4,27
3. Dansk Rejseforsikring: 3,14
4. Globe Rejseforsikring: 3,00


Årets Rejseforsikring 2021: Den samlede vinder

For hver af de tre kategorier gives 3 point for en førsteplads, 2 point for en andenplads og 1 point for en tredjeplads.

Bedste Priser 2021
1. Europæiske ERV: 3 point
2. Gouda Rejseforsikring: 2 point
3. Dansk Rejseforsikring: 1 point

Bedste Dækning 2021
1. Gouda Rejseforsikring: 3 point
2. Europæiske ERV: 2 point
3. Dansk Rejseforsikring: 1 point

Bedste Kundeanmeldelser 2021
1. Gouda Rejseforsikring: 3 point
2. Europæiske ERV: 2 point
3. Dansk Rejseforsikring: 1 point

Årets Rejseforsikring 2021

1. Gouda Rejseforsikring: 8 point
2. Europæiske ERV: 7 point
3. Dansk Rejseforsikring: 3 point