Danmarks bedste rejseforsikring 2017

19. december 2017

Vi præsenterer Danmarks bedste rejseforsikring 2017, samt tre kategorivindere inden for bedste pris, bedste dækningsnivau og bedste kundeanmeldelser.

Korrektion: Nærværende kåring korrigeres hermed til ‘Danmarks bedste rejseforsikring 2017’, i det betegnelsen ‘forsikringsselskab’ ikke tilfalder samtlige nævnte udbydere af rejseforsikringer, under henvisning til Lov om finansiel virksomhed (FIL) § 11, stk. 9.
(d. 23. dec. 2017, rejseforsikringsguiden.dk)

Rejseforsikringsbranchen har oplevet en positiv udvikling de seneste år. Flere nye aktører har indtaget markedet, hvilket betyder bedre dækninger og priser, til de mange danskere som hvert år rejser ud i verden.

Her på RejseforsikringsGuiden.dk har vi indsamlet oplysninger på de danske rejseforsikringsudbydere gennem hele året. Det har vi gjort for at kunne give dig Danmarks bedste rejseforsikring 2017. Alle udbydere er blevet vurderet på henholdsvie bedste pris, bedste dækning og bedste kundeanmeldelser.

Danmarks bedste rejseforsikring 2017: SafeAway

SafeAway sikrer sig titlen som Danmarks bedste rejseforsikring 2017. Det er markedets bedste priser kombineret med det tredje bedste dækningsniveau, som sikre den samlede førsteplads. På andenpladsen kommer Gouda. De udmærker sig ved at have markedet næstbedste dækningsniveau, og samtidig de mest tilfredse kunder på Trustpilot. På tredjepladsen finder vi Dansk Rejseforsikring, hvis dækningsniveau er årsagen til den flotte placering.

“Vi er naturligvis meget stolte over denne kåring. Jeg har været i rejseforsikringsbranchen i tæt på 25 år, og det er mig bekendt første gang, at nogen tager initiativ til vurdere rejseforsikringsudbyderne. Sådanne kåringer vil uden tvivl være med til at skærpe konkurrencen, hvilket vi betragter som positivt. Forsikring er jo desværre ikke kendt for stærk konkurrence” udtaler Direktør for safeAway, Ole Ærthøj.

Han fortsætter, “SafeAway går nu ind i vort femte år, og tilbyder rejseforsikring til alle former for rejser. Vor hoved fokus i konkurrencen er imidlertid fortsat de lange rejser som dækker f.eks. backpackere, studerende, langturssejlere mv. Vi har altid fokuseret på at give kunderne maksimal valgfrihed ved at tilbyde modulopbyggede produkter.”

Kategorivindere 2017

Alle rejseforsikringsudbyderne er blevet vurderet ud fra deres priser på enkeltrejseforsikringer og årsrejseforsikringer, deres dækningsniveau på standard rejseforsikringer, og deres kundeanmeldelser på Trustpilot for 2017.

Bedste pris: SafeAway

SafeAway har de billigste priser på markedet, skarp forfulgt at Coverwise. På tredjepladsen kommer Europæiske. World Nomads fortjener en sidebemærkning, da de er tredje billigst på enkeltrejseforsikringer, men fordi de ikke sælger årsrejseforsikringer, indgår de ikke i den samlede prisbedømmelse.

Bedste dækning: Dansk Rejseforsikring

Det er tæt løb mellem Dansk Rejseforsikring og Gouda. Begge udbydere tilbyder 21 dækninger som standard. Dansk Rejseforsikring tager førstepladsen fordi de dækker skirejser som standard. SafeAway har den tredjebedste dækning på markedet.

Bedste kundeanmeldelser: Gouda

Gouda har fået de bedste kundeanmeldelser på Trustpilot i 2017. Det gennemsnitlige antal stjerner de har fået per bedømmelse er 4,5. Europæiske kommer ind på andenpladsen efterfulgt af Coverwise på tredjepladsen, med et gennemsnitligt antal stjerner på henholdsvis 4,34 og 4,33.

Hvad er forskellen på en rejseforsikringsudbyder og et forsikringsselskab?

I Danmark er der otte “rene” rejseforsikringsudbydere anno 2017: Allianz Global Assistance, Bupa Global, Coverwise, Dansk Rejseforsikring, Europæiske ERV, Gouda, SafeAway og World Nomads.

En rejseforsikringsudbyder sælger kun rejseforsikringer. Hos almindelige forsikringsselskaber tilkøbes rejseforsikringer som regel til indbo- eller husstandsforsikringen. Det vil sige du skal være eksisterende kunde før du kan købe en rejseforsikring.

Sådan er det ikke med rejseforsikringsudbydere. Alle kan nemlig købe en rejseforsikring gennem en rejseforsikringsudbyder, uanset om du har andre forsikringer eller ej. Du kan både købe rejseforsikring til en enkelt rejse, eller til et helt års rejser.

Vores undersøgelse fokuserer udelukkende på de danske rejseforsikringsudbydere. Der findes mange andre statistikker der sammenligner de almindelige forsikringsselskaber, men få der specifikt omhandler de rene rejseforsikringsudbydere. Derfor finder du ikke almindelige forsikringsselskaber som Tryg og Codan i denne kåring.

Forklaring: Sådan fandt vi årets vindere

Bedste pris

Vurderet ud fra udbydernes samlede pris på fire typer rejseforsikring. Alle priser er valgt med standard dækning for én person på 25 år. De fire typer rejseforsikringer er:

  • Enkeltrejseforsikring udvidet Europa, 1 uges varighed
  • Enkeltrejseforsikring hele verden inklusiv USA, 2 ugers varighed
  • Årsrejseforsikring til Europa
  • Årsrejseforsikring til hele verden inklusiv USA

Rejseforsikringsudbydernes totale pris for de fire type rejseforsikringer:

1. SafeAway: 1,436.72 kr.
2. Coverwise: 1,456.05 kr.
3. Europæiske: 1,497.29 kr.
4. Allianz: 1,638.00 kr.
5. Gouda: 1,801.60 kr.
6. Dansk Rejseforsikring: 1,809.20 kr.
7. Bupa: 3,051.00 kr.

Bedste dækning

Udbydernes forsikringspolicer er gennemgået for at fastslå hvilke dækninger der er inkluderet i en standard rejseforsikring. Både enkeltrejseforsikringer og årsrejseforsikringer er blevet analyseret. Du kan se den komplette dækningsoversigt over rejseforsikringsudbyderne her.

1. Dansk Rejseforsikring
2. Gouda
3. SafeAway
4. Bupa
5. Allianz
6. Coverwise
7. Europæiske

World Nomads sælger ikke årsrejseforsikringer og tæller derfor ikke med i den samlede dækningsbedømmelse, men har dog den tredjebedste dækning på enkeltrejseforsikringer.

Bedste kundeanmeldelser

Vurderet ud fra udbydernes danske anmeldelser på Trustpilot i 2017 (anmeldelser udgivet fra den 1. januar til den 17. december 2017):

1. Gouda
5*****: 55 anmeldelser
4****: 3 anmeldelser
3***: 0 anmeldelser
2**: 2 anmeldelser
1*: 6 anmeldelser
Gennemsnitligt antal stjerner: 4,5
dk.trustpilot.com/review/www.gouda.dk

2. Europæiske ERV
5*****: 66 anmeldelser
4****: 9 anmeldelser
3***: 2 anmeldelser
2**: 2 anmeldelser
1*: 10 anmeldelser
Gennemsnitligt antal stjerner: 4,34
dk.trustpilot.com/review/www.europaeiske.dk

3. Coverwise
5*****: 6 anmeldelser
4****: 2 anmeldelser
3***: 0 anmeldelser
2**: 0 anmeldelser
1*: 1 anmeldelse
Gennemsnitligt antal stjerner: 4,33
dk.trustpilot.com/review/coverwise.dk

4. Dansk Rejseforsikring
5*****: 5 anmeldelser
4****: 0 anmeldelser
3***: 0 anmeldelser
2**: 0 anmeldelser
1*: 1 anmeldelse
Gennemsnitligt antal stjerner: 4,33
dk.trustpilot.com/review/danskrejseforsikring.dk

5. SafeAway
5*****: 60 anmeldelser
4****: 16 anmeldelser
3***: 6 anmeldelser
2**: 2 anmeldelser
1*: 7 anmeldelser
Gennemsnitligt antal stjerner: 4,32
dk.trustpilot.com/review/safeaway.dk

6. World Nomads
5*****: 81 anmeldelser
4****: 23 anmeldelser
3***: 13 anmeldelser
2**: 10 anmeldelser
1*: 54 anmeldelser
Gennemsnitligt antal stjerner: 3,37
dk.trustpilot.com/review/worldnomads.com

Allianz: Der er ingen anmeldelser af deres danske side

Bupa: Ingen anmeldelser af deres danske side

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer

Europæiske ERV

Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-
Standarddækninger
Corona
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.