Årets rejseforsikring 2018: Europæiske ERV

11. december 2018

Europæiske ERV løber i år med titlen som Årets rejseforsikring 2018. Lavere priser og en markant forbedret dækning, sender Europæiske helt til tops i dette års kåring.

For andet år i træk kårer RejseforsikringsGuiden.dk Danmarks bedste rejseforsikring. I 2017 løb SafeAway med sejren, mens det i år, er en af de helt store spillere på markedet, Europæiske ERV, der tager den samlede sejr og dermed Årets rejseforsikring 2018.

Billigere priser og bedre dækning giver Europæiske ERV titlen i 2018

Der er hård konkurrence på det danske marked for rejseforsikringer. Det tvinger rejseforsikringsselskaberne og -agenterne til konstant at optimere deres produkter og services.

Europæiske ERV opdaterede deres rejseforsikringsbetingelser i januar 2018, for både enkeltrejseforsikringer og årsrejseforsikringer. Det har medført at deres kunder nu er markant bedre dækket end tidligere, når de køber en standard rejseforsikring, samtidigt med de har formået at fastholde markedets næstlaveste priser.

Hos Europæiske ERV vækker kåringen glæde og en stor den af æren tilskrives selskabets evne til at udvikle deres produkt til fordel for kunderne. Bjørn Cronquist, Nordic Head of Sales hos Europæiske ERV, forklarer til RejseforsikringsGuiden.dk:

“Vi er meget glade for at vores målrettede indsats, hvor vi virkeligt har arbejdet med at lytte efter vores kunders feedback og anvende den i produktudviklingen, giver sig udslag i denne kåring”.

Omkring de fremtidige indsatsområder uddyber Bjørn Cronquist:

“Vi lever af kundetilfredshed, så det er absolut det vigtigste. For os er det vigtige at kunder, der har skader bliver behandlet hurtigt, effektivt og fair. Det betyder at vi investerer i teknologi, der gør vores sagsbehandling hurtigere og mere effektiv. Vi lægger derfor meget vægt på, at man kan komme i kontakt med vores egen alarmcentral med dansk personale 24 timer i døgnet”.

Europæiske ERV ændrede i januar 2018 markant deres rejseforsikringsbetingelser og dermed standarddækningen for kunderne. Ifølge Bjørn Cronquist skyldes det at man har lyttet til kundernes behov, han forklarer:

“Vores nye rejseforsikringer er i højere grad tilpasset den individuelle kunde og destinationen. Vores nye prisstruktur er målrettet kundens alder og rejsemål. Vi har samtidigt øget dækningssummerne på produkterne, så de i højere grad afspejler behovene i de skader vi modtager”.

Kategorivindere 2018

RejseforsikringsGuiden.dk har vurderet samtlige af Danmarks ni rejseforsikringsselskaber og -agenter, som er; Allianz, Bupa, Coverwise, Dansk Rejseforsikring, Europæiske ERV, Globe, Gouda, SafeAway og World Nomads. De er alle blevet vurderet på følgende tre kategorier:

  • Bedste priser 2018: Priser på enkeltrejseforsikring og årsrejseforsikring
  • Bedste dækning 2018: Dækningsniveau for en standard enkeltrejseforsikring og en standard årsrejseforsikring
  • Bedste kundeanmeldelser 2018: Kundetilfredshed på Trustpilot (2018 isoleret)

Bedste priser 2018: Coverwise

Coverwise tilbyder markedets billigste priser i 2018. Det er en enkelt plads op, fra sidste års andenplads i samme kategori. I år går andenpladsen til den samlede vinder, Europæiske ERV. Både Coverwise og Europæiske ERV skiller sig ud, ved at have betydeligt lavere priser end deres konkurrenter. Allianz får en flot tredjeplads, dog uden at have helt samme lave prisniveau som de to førstnævnte. SafeAway, som vandt kategorien sidste år, er helt ude at top 3. Det skyldes primært at SafeAways årsrejseforsikring er blevet dyrere i år.

Bedste dækning 2018: Gouda

Gouda har den bedste dækning på markedet i 2018. Hele 25 forskellige dækninger er inkluderet, når man køber en standard rejseforsikring hos Gouda. Det gælder både når man køber en enkeltrejseforsikring og en årsrejseforsikring. Dansk Rejseforsikring tager en andenplads i bedste dækning mens Europæiske ERV kommer ind på tredjepladsen.

Bedste kundeanmeldelser 2018: Europæiske ERV

Europæiske ERV har haft de mest tilfredse kunder i 2018, når man sammenligner selskabernes anmeldelser på Trustpilot. Deres gennemsnitlige antal stjerner per bedømmelse i 2018 er 4,40. Gouda tager andenpladsen, med et gennemsnitligt antal stjerner på 4,35. SafeAway bliver nummer tre i kategorien.

Se også vores kåring fra sidste år: Årets rejseforsikring 2017: SafeAway.


Forklaring: Sådan har vi fundet frem til årets vindere

Bedste priser 2018

Vurderet ud fra rejseforsikringsselskaber og -agenter samlede pris på fire typer rejseforsikring. Alle priser er valgt med standard dækning for én person på 25 år. De fire typer rejseforsikringer er:

  • Enkeltrejseforsikring Europa (udvidet), 1 uges varighed
  • Enkeltrejseforsikring verden (inklusiv USA), 2 ugers varighed
  • Årsrejseforsikring Europa (udvidet)
  • Årsrejseforsikring verden (inklusiv USA)

Totale pris for de fire type rejseforsikringer:

1. Coverwise (1.456,05 kr.)
2. Europæiske ERV (1.480,11 kr.)
3. Allianz (1.638,00 kr.)
4. Globe (1.786,00 kr.)
5. Dansk Rejseforsikring (1.809,20 kr.)
6. Gouda (1.907,76 kr.)
7. SafeAway (2.027,86 kr.)
8. Bupa (3.051,00 kr.)

World Nomads tilbyder ikke årsrejseforsikring og deltager derfor ikke i denne kategori.

Bedste dækning 2018

Forsikringspolicer er gennemgået for at fastslå hvilke dækninger der er inkluderet i en standard rejseforsikring. Både enkeltrejseforsikringer og årsrejseforsikringer er blevet analyseret. Se den komplette dækningsoversigt.

1. Gouda
2. Dansk Rejseforsikring
3. Europæiske ERV
4. Globe
5. SafeAway / Bupa (delt)
6. Allianz
7. Cowervise

World Nomads tilbyder ikke årsrejseforsikring og tæller derfor ikke med i den samlede dækningsbedømmelse, men har dog den femtebedste dækning på enkeltrejseforsikring.

Bedste kundeanmeldelser 2018

Vurderet ud fra anmeldelser på Trustpilot i 2018 (anmeldelser udgivet fra den 1. januar til den 5. december 2018):

1. Europæiske ERV
5*****: 234 anmeldelser
4****: 35 anmeldelser
3***: 14 anmeldelser
2**: 6 anmeldelser
1*: 27 anmeldelser
Gennemsnitligt antal stjerner: 4,40
dk.trustpilot.com/review/www.europaeiske.dk

2. Gouda
5*****: 33 anmeldelser
4****: 0 anmeldelser
3***: 1 anmeldelser
2**: 0 anmeldelser
1*: 6 anmeldelser
Gennemsnitligt antal stjerner: 4,35
dk.trustpilot.com/review/www.gouda.dk

3. SafeAway
5*****: 14 anmeldelser
4****: 3 anmeldelser
3***: 2 anmeldelser
2**: 0 anmeldelser
1*: 5 anmeldelser
Gennemsnitligt antal stjerner: 3,88
dk.trustpilot.com/review/safeaway.dk

5. Coverwise
5*****: 2 anmeldelser
4****: 1 anmeldelser
3***: 0 anmeldelser
2**: 1 anmeldelser
1*: 1 anmeldelse
Gennemsnitligt antal stjerner: 3,40
dk.trustpilot.com/review/coverwise.dk

6. World Nomads
5*****: 163 anmeldelser
4****: 39 anmeldelser
3***: 22 anmeldelser
2**: 39 anmeldelser
1*: 117 anmeldelser
Gennemsnitligt antal stjerner: 3,24
dk.trustpilot.com/review/worldnomads.com

Følgende rejseforsikringsselskaber og -agenter har mindre end fem anmeldelser i 2018, og tæller derfor ikke med: Allianz, Bupa, Globe og Dansk Rejseforsikring.

Årets rejseforsikring 2018 – Den samlede vinder

For hver kategori gives 3 point for en førsteplads, 2 point for en andenplads og 1 point for en tredjeplads. Det giver følgende resultat:

6 point: Europæiske
5 point: Gouda
3 point: Coverwise
2 point: Dansk Rejseforsikring
1 point: Allianz
1 point: SafeAway

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer

Europæiske ERV

Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-
Standarddækninger
Corona
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.