Rejseforsikring som au pair i udlandet

21. august 2018

Når du rejser ud som au pair, er det vigtigt, at der er styr på rejseforsikringen, så både du, dine ejendele og værtsfamiliens ejendele er sikret.

I Danmark er det værtsfamiliens opgave at stå for at forsikre deres au pair via en lovpligtig au pair forsikring. Sådan er det dog ikke nødvendigvis i andre lande, og det er derfor vigtigt, at du selv sørger for at være forsikret, inden du tager afsted.

Vælg en enkeltrejseforsikring

Selvom du i forvejen er dækket af en årsrejseforsikring, skal du være opmærksom på, at den ikke dækker langtidsophold- og rejser, og derfor dækker den heller ikke dit ophold som au pair. Årsrejseforsikringer dækker typisk rejser af maksimalt 30 dages længde, hvor enkelte dækker op til 60 dage. Et au pair ophold varer typisk 1 år, og du skal derfor vælge en enkeltrejseforsikring, der udelukkende dækker dette ophold.

Hvor skal du rejse hen?

Hvordan, din rejseforsikring ellers skal sættes sammen, afhænger blandt andet af, hvor i verden du skal arbejde som au pair. Rejseforsikringer dækker typisk enten Europa eller Verden. Skal du være au pair i England eller Tyskland, kan du derfor nøjes med en Enkeltrejseforsikring Europa. Skal du derimod til USA eller et asiatisk land, skal du vælge en Enkeltrejseforsikring Verden.

Vær opmærksom på om rejseforsikringen dækker au pairs

Stort set alle rejseforsikringsselskaber tilbyder enkeltrejseforsikringer til både Europa og Verden. Du skal dog være opmærksom på, om du overhovedet er dækket af den rejseforsikring, du overvejer. En del rejseforsikringer dækker udelukkende ved ferieophold, og derfor kan du risikere ikke at være dækket som au pair, da det delvist er et erhvervsophold. Sørg derfor for at undersøge, om du også er dækket, når du rejser for at arbejde som au pair.

Nogle rejseforsikringsselskaber tilbyder særskilte rejseforsikringer til au pairs, som er lavet specielt til dig, der rejser ud for at være au pair i udlandet.

Det skal din rejseforsikring dække

De fleste rejseforsikringer består af en grundforsikring, der dækker det mest basale, og så er det op til dig at tilvælge det, du ellers har behov for. Som au pair bør du overveje at vælge følgende:

  • Ansvarsforsikring
  • Sygdom og hjemtransport
  • Arbejdsskade
  • Tandlæge
  • Hjemkaldelse
  • Juridisk hjælp
  • Tyveri

Afhængigt af, hvilket land du skal være au pair i, kan det også være nødvendigt at overveje risikoen for kriminalitet eller naturkatastrofer.

Husk det blå sygesikringskort i Europa

Hvis du skal arbejde som au pair i et europæisk land, vil du være dækket af den europæiske sygesikring. Det kræver blot, at du har dit blå sygesikringsbevis med. Du kan bestille det blå sygesikringsbevis her, og det er helt gratis. Du vil som regel modtage det inden for 14 hverdage.

Det blå sygesikringskort sikrer, at du er dækket som de indfødte i det pågældende land. Det betyder, at du ikke nødvendigvis er dækket lige så godt som i Danmark, men at du i Tyskland er dækket på samme vilkår som tyskere og i England på samme vilkår som englændere. Skal du rejse til øst- eller sydeuropæiske lande, bør du undersøge, hvordan befolkningen er dækket, da der i visse lande kan være betydelige forskelle fra den danske standard. Derfor kan det i nogle tilfælde være en god idé også at lade rejseforsikringen dække sygdom.

Bemærk: Det blå sygesikringskort dækker ikke alt
Vær også opmærksom på, at det blå sygesikringskort ikke dækker syge- eller hjemtransport, og at det heller ikke dækker planlagt behandling. Det vil sige, at hvis du lider af en kronisk sygdom eller allerede er i behandling for en eksisterende sygdom, vil planlagte behandlinger ikke være dækket. Det vil de som regel heller ikke ved en privat rejseforsikring. Her kan du dog søge om medicinsk forhåndsgodkendelse.