Sammenlign priser på rejseforsikringer | |
Europæiske ERV ![]() Årets rejseforsikring 2018 |
fra 183,-Vælg |
SafeAway![]() Årets rejseforsikring 2017 |
fra 206,-Vælg |
Allianz Global Assistance![]() |
fra 165,-Vælg |
Coverwise![]() |
fra 141,-Vælg |
Dansk Rejseforsikring![]() |
fra 186,-Vælg |
Gouda Rejseforsikring![]() |
fra 212,-Vælg |
World Nomads |
fra 187,-Vælg |
Trustpilot
Det danske udvalg af rejseforsikringer, kan godt være lidt af en jungle at finde rundt i. Der er mange rejseforsikringsselskaber på markedet, der alle tilbyder forskellige pris- og dækningsniveauer. At sammenligne hver enkelt rejseforsikring kræver derfor et stort overblik, og godt kendskab til forsikringspolicer.
Men sådan behøver det nødvendigvis ikke at være. Her på RejseforsikringsGuiden.dk, gør vi hele arbejdet for dig, så du nemmere kan danne overblik over, de forskellige rejseforsikringer du kan købe i Danmark. På denne side vil du kunne læse om, hvad du bør være opmærksom på, når du sammenligner rejseforsikringerne. Du vil også kunne sammenligne rejseforsikringer, for præcis den rejse som du ønsker at foretage.
Det første man derfor bør sætte sig ind i, når man sammenligner rejseforsikringer, er hvad der indgår i grunddækningen. Dette er mange gange årsagen til den store forskel i pris. Der er nogle rejseforsikringer, hvor der i grunddækningen eksempelvis indgår ubegrænset dækningssum for ansvar/ulykker og sygdom. En sådan grunddækning vil betyde, at du er fuldstændigt sikret i forhold til, at forvolde skade på andre mennesker, eller hvis du selv får brug for behandling.
Du bør derfor gøre op med dig selv, hvilke behov du har i forbindelse med din rejse, og ud fra det, kan du bedre sammenligne de individuelle priser på rejseforsikringerne.
Det er som sagt langt fra alle rejseforsikringer, der har ubegrænset dækning ved ulykker og ansvar, samt ved sygdom. Det bør også nævnes, at de to dækninger ikke nødvendigvis hænger sammen. Man kan godt vælge at have fuld dækning ved eksempelvis sygdom, samtidig med, at man har valgt standard dækning på ansvar og ulykker.
I sådanne tilfælde vil der være fastsat et maksimalt beløb (forsikringssummen), som rejseforsikringsselskabet har krav på at dække, hvis du kommer ud for en ulykke, eller pådrager skade på en anden person.
Det kunne eksempelvis være, at du har taget cyklerne med bag på bilen, på din sommerferie. Uheldigvis påkører du en fodgænger, mens du cykler, der som følge af påkørslen kommer slemt til skade. Her vil rejseforsikringsselskabet dække for alle omkostninger, i forbindelse med ulykken, op til den grænse der er fastsat. Alle de omkostninger der måtte være udover den maksimale dækning, dem hæfter du selv for.
Der er altså god grund til, at sætte sig godt ind i sine behov, inden man foretager sin rejse. Som før nævnt på denne side, så er det for sent at revurdere sin situation, når først man har fået brug for sin rejseforsikring. Vær også opmærksom på, at i det tænkte tilfælde med en trafikforseelse, der dækker rejseforsikringsselskaber ikke for eventuelle bøder. Dem hæfter du selv for, uanset dækningsniveau.
Når du har sammenlignet de forskellige rejseforsikringers grunddækning og forsikringssum, så skal du vurdere, om du har brug for at købe tilvalg til din rejseforsikring. Hvis du har planer om eksempelvis at tage på skiferie, så skal du, i stort set samtlige rejseforsikringsselskaber, købe en ekstra dækning. De enkelte rejseforsikringsselskaber fastsætter også hvornår en rejse betegnes som en skiferie. Dette vurderes ud fra hvor stor en procentdel af dine dage, som foregår på pisterne.
Det kunne også være du ønsker at få din bagage forsikret. Der er ligeledes forskellige niveauer. Du kan forsikre din bagage for tyveri og røveri naturligvis, men du kan også vælge at forsikre dig for både mistet bagage og/eller forsinket bagage. De forskellige niveauer af forsikring som du vælger, vil så afspejle en højere eller lavere total forsikringspræmie som du skal betale.
Endnu en gang er det din egen personlige vurdering, hvor stor en risiko du ønsker at tage. Husk også på, at der kan være fastsat maksimale grænser, på værdien af dine enkelte ejendele, som rejseforsikringsselskabet dækker, i forbindelse med tyveri eller mistet bagage. Har du din meget dyre computer med på ferien, så bør du derfor tjekke, om du kan få hele computeren erstattet hvis du mister den. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt, at du oplyser de enkelte ejendeles værdi, og at du eksempelvis oplyser serienumre på ejendelene inden rejsen. Eller risikerer du at de ikke dækker det fulde beløb, selvom du er forsikret.
Den sidste ting som mange vælger at købe, er en afbestillingsforsikring som supplement til deres rejseforsikring. Som navnet siger, så dækker en afbestillingsforsikring, hvis du bliver forhindret i, at tage på din ferie eller rejse, og er nødt til at afbestille turen. Her vil rejseforsikringsselskabet gå ind og dække en del af dit tab. Du finder mere information omkring afbestillingsforsikringer her.
Der er altså en hel del man skal tage højde for, når man sammenligner rejseforsikringer. Den billigste pris er mange gange billigst for en årsag. Ikke fordi produktet der leveres er dårligt, men på grund af de store forskelle i dækningsniveauer og tilvalg. Det er derfor vigtigt, at man blandt andet indkalkulerer de nævnte faktorer i denne artikel, når man sammenligner rejseforsikringer.
Udover dette, så gør man altid klogt i, at nærlæse den specifikke forsikringspolice som man ønsker at købe. Så er du sikker på, at du køber et produkt der passer til alle dine behov, og du sikrer dig, at du ikke ender med ubetalelig ekstraregning.
Eksempelvis, så har de fleste forsikringspolicer på rejseforsikringer et krav om, at sygdomme skal være opstået akut hvis forsikringen skal dække. Dette kan være et problem for dig, hvis du enten har en kronisk sygdom, eller har været syg op til din ferie. Er du i tvivl om dette gælder for dig, så sørg altid for at få et forhåndstilsagn fra rejseforsikringsselskabet, inden du tager af sted.
Fantastisk hjemmeside
Fantastisk hjemmeside – Nem og brugervenlig. Jeg skulle bruge en rejseforsikring til Thailand, og i den forbindelse brugte jeg Rejseforsikringsguiden. Gode informationer både om hvilke forsikringer der er gode at have med, men også info om visum og vaccinationer. Vil bruge dem igen til min næste rejse..
Camilla
RejseforsikringsGuiden.dk ejes af:
Bermann & Rosenberg Media IVS
Slangerupgade 15
2200 København N
CVR: 38684531
Mail: info@rejseforsikringsguiden.dk
RejseforsikringsGuiden.dk indeholder betalte links til affilierede partnere.
Ekstra
Nyheder om rejseforsikringer
Bermann & Rosenbergs Rejselegat
Vi støtter