Rejseforsikring sammenligning

Rejseforsikring sammenligning

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer

Europæiske ERV
erv logo
Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-

Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
erv logo
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.
Den ultimative guide til:

Sammenligning af rejseforsikringer

Den ultimative guide til:

Sammenligning af rejseforsikringer

Det danske marked for rejseforsikringer kan godt være lidt af en jungle at finde rundt i. Der er mange selskaber der alle tilbyder forskellige priser og dækningsniveauer. At sammenligne dem alle sammen kræver derfor stort overblik og et godt kendskab til forsikringspolicer.

Men sådan behøver det nødvendigvis ikke at være. Denne guide gør vi hele arbejdet for dig, så du nemmere kan danne overblik over de mange muligheder. På denne side kan du specifikt læse om, hvad du skal være opmærksom på, når du sammenligner rejseforsikringer.

Hvad indeholder standarddækningen?

Mange er tilbøjelige til kun at fokusere på den billigste pris, når de sammenligner rejseforsikringer. Problemet er bare, der kan være stor forskel på hvor godt du er dækket, alt efter hvilken pris du vælger. Det første du derfor bør sætte sig ind i, når du sammenligner rejseforsikringer, er hvad der indgår i standarddækningen. Til dette kan du eksempelvis bruge vores dækningsoversigt.

Dernæst bør du gøre op med dig selv, hvilke behov du har i forbindelse med din rejse, og ud fra det, kan du bedre sammenligne de individuelle priser på rejseforsikringerne.

Husk at sammenlign forsikringssummen

Det er som sagt langt fra alle rejseforsikringer, der har ubegrænset dækning ved ulykker og ansvar, samt ved sygdom. Det bør også nævnes, at de to dækninger ikke nødvendigvis hænger sammen. Man kan godt vælge at have fuld dækning ved eksempelvis sygdom, samtidig med, at man har valgt standard dækning på ansvar og ulykker.

I sådanne tilfælde vil der være fastsat et maksimalt beløb (forsikringssummen), som rejseforsikringsselskabet har krav på at dække, hvis du kommer ud for en ulykke, eller pådrager skade på en anden person.

Det kunne eksempelvis være, at du har taget cyklerne med bag på bilen, på din sommerferie. Uheldigvis påkører du en fodgænger, mens du cykler, der som følge af påkørslen kommer slemt til skade. Her vil rejseforsikringsselskabet dække for alle omkostninger, i forbindelse med ulykken, op til den grænse der er fastsat. Alle de omkostninger der måtte være udover den maksimale dækning, dem hæfter du selv for.

Der er altså god grund til, at sætte sig godt ind i sine behov, inden man foretager sin rejse. Som før nævnt på denne side, så er det for sent at revurdere sin situation, når først man har fået brug for sin rejseforsikring. Vær også opmærksom på, at i det tænkte tilfælde med en trafikforseelse, der dækker rejseforsikringsselskaber ikke for eventuelle bøder. Dem hæfter du selv for, uanset dækningsniveau.

Har du brug for tilvalg?

Når du har sammenlignet de forskellige rejseforsikringers grunddækning og forsikringssum, så skal du vurdere, om du har brug for at købe tilvalg til din rejseforsikring. Hvis du har planer om eksempelvis at tage på skiferie, så skal du, i stort set samtlige rejseforsikringsselskaber, købe en ekstra dækning. De enkelte rejseforsikringsselskaber fastsætter også hvornår en rejse betegnes som en skiferie. Dette vurderes ud fra hvor stor en procentdel af dine dage, som foregår på pisterne.

Det kunne også være du ønsker at få din bagage forsikret. Der er ligeledes forskellige niveauer. Du kan forsikre din bagage for tyveri og røveri naturligvis, men du kan også vælge at forsikre dig for både mistet bagage og/eller forsinket bagage. De forskellige niveauer af forsikring som du vælger, vil så afspejle en højere eller lavere total forsikringspræmie som du skal betale.

Endnu en gang er det din egen personlige vurdering, hvor stor en risiko du ønsker at tage. Husk også på, at der kan være fastsat maksimale grænser, på værdien af dine enkelte ejendele, som rejseforsikringsselskabet dækker, i forbindelse med tyveri eller mistet bagage. Har du din meget dyre computer med på ferien, så bør du derfor tjekke, om du kan få hele computeren erstattet hvis du mister den. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt, at du oplyser de enkelte ejendeles værdi, og at du eksempelvis oplyser serienumre på ejendelene inden rejsen. Eller risikerer du at de ikke dækker det fulde beløb, selvom du er forsikret.

Den sidste ting som mange vælger at købe, er en afbestillingsforsikring som supplement til deres rejseforsikring. Som navnet siger, så dækker en afbestillingsforsikring, hvis du bliver forhindret i, at tage på din ferie eller rejse, og er nødt til at afbestille turen. Her vil rejseforsikringsselskabet gå ind og dække en del af dit tab. Du finder mere information omkring afbestillingsforsikringer her.

Husk detaljerne

Der er altså en hel del man skal tage højde for, når man sammenligner rejseforsikringer. Den billigste pris er mange gange billigst for en årsag. Ikke fordi produktet der leveres er dårligt, men på grund af de store forskelle i dækningsniveauer og tilvalg. Det er derfor vigtigt, at man blandt andet indkalkulerer de nævnte faktorer i denne artikel, når man sammenligner rejseforsikringer.

Udover dette, så gør man altid klogt i, at nærlæse den specifikke forsikringspolice som man ønsker at købe. Så er du sikker på, at du køber et produkt der passer til alle dine behov, og du sikrer dig, at du ikke ender med ubetalelig ekstraregning.

Eksempelvis, så har de fleste forsikringspolicer på rejseforsikringer et krav om, at sygdomme skal være opstået akut hvis forsikringen skal dække. Dette kan være et problem for dig, hvis du enten har en kronisk sygdom, eller har været syg op til din ferie. Er du i tvivl om dette gælder for dig, så sørg altid for at få et forhåndstilsagn fra rejseforsikringsselskabet, inden du tager af sted.