Guide: Rejseforsikring ved dykning i udlandet

21. oktober 2017

Hvornår har du brug for en rejseforsikring ved dykning i udlandet? Og hvilken rejseforsikring skal du vælge? Find alle svarene her.

Dykning er blevet en meget populær aktivitet når vi danskere tager på ferie. Nogle rejser specifikt med det formål at dykke, men mange kombinerer også deres almindelige ferie med lidt ekstra eventyr, ved at prøve kræfter med scuba-dykning.

Fælles for alle der vil dykke i udlandet er, at man er meget afhængig af en ordentlig rejseforsikring. Hvis du eksempelvis skal behandles for dykkersyge i udlandet, så kan hospitalsregningen – ifølge Gouda Rejseforsikring – nemt løbe op i en kvart million kroner. Dette inkluderer blandt andet behandling i trykkammer og ambulancetransport fra ulykkesstedet. Du har ikke lyst til at ende med den regning selv.

Det er muligt både at tegne særlige dykkerforsikringer, og rejseforsikringer som dækker dykning. Fordelen ved en dykkerforsikring er at den både gælder i Danmark og i udlandet. Fordelen ved en rejseforsikring er at den dækker alt hvad du foretager dig på ferien, i modsætning til dykkerforsikringen som kun dækker dykning. Læs mere om de to typer forsikringer i denne guide, som giver dig svar på alt hvad der er værd at vide om rejseforsikringer og dykkerforsikringer, når du skal dykke i udlandet.

Sådan dækker rejseforsikringen når du skal dykke i udlandet

Alle danske rejseforsikringer dækker hvis du bliver akut syg eller kommer til skade på din ferie. Rejseforsikringen dækker omkostninger til lægebehandling, hospitalsindlæggelse, medicin og eventuel hjemtransport. Dette gælder også hvis sygdommen eller skaden opstår i forbindelse med dykning.

Der er dog nogle krav og regler, som du skal leve op til. Du skal være certificeret til det dyk du foretager dig, eller også skal du have en kvalificeret instruktør med dig. Hvis du ikke lever op til de regler gælder din rejseforsikring ikke. Nogle rejseforsikringsselskaber har ligeledes krav til hvor dybt du må dykke. Det kan du se i vores infografik.

Dækning ved dykkersyge

Dykkersyge er et af de stridspunkter, i forhold til forsikring, som før i tiden har ført til stor fortvivlelse blandt dykkere. Alt tyder dog på at de særlige rejseforsikringsselskaber har været opmærksomme på dette problem.

RejseforsikringsGuiden har været i kontakt med samtlige danske rejseforsikringsselskaber, og de har alle bekræftet at deres rejseforsikringer dækker dykkersyge. Det drejer sig om rejseforsikringsselskaberne Allianz, Coverwise, Dansk Rejseforsikring, Europæiske, Globe, Gouda, safeAway, World Nomads, og Bupa.

Bemærk at rejseforsikringsselskaberne kan ændre deres forsikringsbetingelser når som helst. Du bør derfor altid kontakte rejseforsikringsselskabet selv, hvis du skal være 100 procent opdateret.

Eftersøgning og redning

Hvis du skal dykke på ferien, bør du tjekke at din rejseforsikring dækker eftersøgning og redning. Som standard inkluderer de fleste danske rejseforsikringsselskaber denne dækning. Hvis ikke det er inkluderet i standardækningen kan det som regel tilvælges til rejseforsikringen.

Vælg det rigtige dækningsniveau på din rejseforsikring

Rejseforsikringer kan købes med forskellige dækningsniveauer. Når du vælger standard dækning, så er der fastsat beløbsgrænser på forsikringssummmerne for de forskellige dækningskategorier.

Forsikringssummen er det beløb som rejseforsikringsselskabet har krav på at erstatte i forbindelse med din skade. Hvis de samlede omkostninger til din behandling overstiger forsikringssummen, så skal du selv betale resten.

Du undgår, at ende i den situation ved at vælge den fulde dækning. Når du vælger den højeste dækning, er der ubegrænsede forsikringssummer på de vigtigste kategorier. Det anbefales altid at du vælger det højeste dækningsniveau, når du skal foretage dig aktiviteter som dykning på din ferie.

Alle danske rejseforsikringer inkluderer 24-timers alarmcentral

Når du har købt en rejseforsikring gennem et dansk rejseforsikringsselskab, så har du mulighed for at ringe til en 24-timers alarmcentral. Her sidder der dansktalende personale klar til at assistere dig med enhver tænkelig krisesituation. Der er også danske læger tilknyttet alarmcentralen, som kan være med til at vurdere hvilken behandling der er bedst for dig.

Sådan dækker rejseforsikringsselskaberne

Dansk Sportsdykker Forbunds kollektive forsikringer

Er du medlem af en dansk dykkerklub, som hører under Dansk Sportsdykker Forbund, så er du forsikret gennem Dansk Sportsdykker Forbunds kollektive forsikringer. Du er både forsikret når du dykker med klubben i Danmark, men også når du er på privat ferie i udlandet. Forsikringen dækker blandt andet redning og eftersøgning, kammerbehandling og hjemtransport. Du kan læse mere om forbundets kollektive forsikring på: www.sportsdykning.dk/for-medlemmer/medlemsfordele/kollektive-forsikringer

Det er meget vigtigt at pointere, at forsikringen kun dækker op til 150.000 kroner per dykker. Dette er ikke særligt meget. Der er utallige historier om rejsende der er endt med regninger på flere millioner kroner for hospitalsophold i udlandet. Til sammenligning dækker almindelige rejseforsikringer som standard for flere millioner kroner ved sygdom, tilskadekomst og hjemtranport. Og som nævnt tidligere er der ingen begrænsninger når du vælger den fulde dækning.

Særlige dykkerforsikringer

Du kan tegne en særlig dykkerforsikring gennem det danske forsikringsselskab First. Som medlem af Dansk Sportsdykker Forbund, har du mulighed for at opnå rabat på denne dykkerforsikring. Forsikringen dækker både ulykkesforsikring, eftersøgning og redning, og rejsedækning i udlandet. Du er blandt andet forsikret for 1,5 millioner kroner til kammerbehandling, og otte millioner kroner i rejsedækning. Læs mere om dykkerforsikringen på: www.first.dk/forsikringstyper/dykker-familie/dykker-og-familie.

Dan Europe (Divers Alert Network) er en international non-profit organisation, der fokuserer på at forbedre sikkerheden og helbredet for dykkere verden over. DAN Europe sælger særlige dykkerforsikringer, som dækker dig i hele verden. Du kan vælge forskellige niveauer, alt efter hvilken type dyk du skal foretage, samt hvor dybt du skal dykke. Det er også muligt at vælge dykkerforsikringer til hele familien. Læs mere om DAN Europe’s forsikringer på: www.daneurope.org/insurance.

Geografisk dækningsområde

Når du køber en rejseforsikring, så skal du altid vælge hvilket geografisk dækningsområde den skal gælde. Der er fire forskellige dækningsområder i rejseforsikringsbranchen. Det er dækning i Europa, udvidet Europa, hele verden uden USA og hele verden inklusiv USA. Bemærk at Canada nogle gange er nævnt sammen med USA.

Rejser du eksempelvis til Egypten, for at dykke i Rødehavet, så kan der være flere løsninger at vælge imellem. Dækningen udvidet Europa inkluderer nemlig alle lande der har kyststrækning ud til middelhavet, og det har har Egypten. Der kan være penge at spare, hvis du vælger en rejseforsikring med dækning i udvidet Europa, frem for dækning i hele verden.

Husk hviletid hvis du skal flyve efter dykning

Ifølge DAN Europe, så bør der gå minimum 12 timer fra dit sidste dyk til du skal flyve, hvis du har foretaget en enkelt dykning. Hvis du har foretaget flere dyk, eller hvis du har dykket med dekompressionsstop, så bør der minimum gå 24 timer inden du flyver.

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer

Europæiske ERV

Fra 435,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda

Fra 452,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 982,-
Standarddækninger
Corona
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Europæiske
Fra 435,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 452,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 982,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på 14 dages rejse for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.