Guide til rejseforsikringer ved VM 2018 i Rusland

28. november 2017

Rejser du til Rusland for at følge det danske landshold ved VM? Brug denne guide til at få styr på rejseforsikringen før du skal afsted “i røg og damp” for Danmark.

Danmark skal spille VM i fodbold i Rusland i 2018. Har du planer om at rejse til Rusland, for at støtte på det danske landshold, skal du læse denne guide grundigt. Her finder du nemlig information omkring alt hvad der er værd at vide om rejseforsikringer og indrejseregler til VM i Rusland.

Det er nødvendigt at købe en rejseforsikring til Rusland. Du er nemlig ikke dækket af hverken det gule eller blå sygesikringskort, og de russiske myndigheder kræver, at du kan fremvise en gyldig rejseforsikring for hele dit ophold. Ellers får du ikke lov til at komme ind i landet.

Denne guide gennemgår alle de krav og regler du skal overholde, for at komme til VM i Rusland og støtte landsholdet. Du finder blandt andet information omkring:

De russiske myndighedernes krav til rejseforsikring

Alle turister der rejser til Rusland skal have en rejseforsikring. Det er et krav fra de russiske myndigheders side. Vælger du at ignorere det krav, risikerer du at blive nægtet indrejse og i så fald er der ingen VM i fodbold til dig. På FIFA’s officielle VM 2018-side, skriver de “Insurance against accidents is obligatory for entry into Russia”. Læs mere her: welcome2018.com/insurance

Udenrigsministeriet rejsevejledning til Rusland

Udenrigsministeriet skriver følgende i rejsevejledningen til Rusland: “Danskere i Rusland er ikke dækket af det gule sygesikringsbevis, ligesom det blå EU-sygesikringsbevis heller ikke dækker. Alle danskere, der rejser til eller opholder sig i Rusland opfordres derfor til at tegne en privat rejsesygeforsikring, hvilket også er et standardkrav fra russisk side i forbindelse med visumudstedelse”. Læs mere på um.dk/rejsevejledninger/rusland.

Dét skal din rejseforsikring til Rusland (som minimum) dække

De russiske myndigheder har fastsat nogle dækninger din rejseforsikring som minimum skal indeholde. Det er med til at sikre du ikke bliver en økonomisk byrde for det russiske sundhedsvæsen. Din rejseforsikring til VM i Rusland skal derfor som minimum dække:

 • Lægebehandling (både ambulant og indlæggelse)
 • Medicin
 • Ambulancetransport
 • Hjemtransport til Danmark
 • Sygeledsagelse
 • Hjemtransport ved dødsfald

Alle kategorier skal være dækket med mindst 30.000 euro og rejseforsikringen skal være gyldig under hele dit ophold.


Otkrytiye Arena – hjemmebane for Spartak Moskva og vært for fem kampe under VM 2018.

Visumregler til Rusland

Normalt skal danske statsborgere have visum for at rejse til Rusland. Visum skal ansøges på den russiske ambassade i Danmark inden afrejse. De russiske myndigheder har dog lavet en undtagelse til VM. Det indebærer at fodboldfans kan opnå visumfri indrejse med et såkaldt FAN ID. Danske fodboldfans som rejser til Rusland for at se VM, skal derfor ikke bekymre sig om de normale regler og ansøgning for visum til Rusland, men istedet ansøge om FAN ID.

FAN ID til VM i Rusland

Alle tilskuere til VM i Rusland skal have et FAN ID for at komme på stadion. Udover at sikre dig adgang til stadion, så giver kortet mulighed for du kan rejse til Rusland helt visumfrit. FAN ID’et fungerer altså som et visum, hvor du kan rejse ind og ud af landet så mange gange du vil under VM. Ordningen starter 10 dage før åbningskampen og slutter 10 dage efter finalen. Som ekstra bonus kan FAN ID også benyttes til gratis offentlig transport på kampdage. For at ansøge om et FAN ID skal du bruge:

 • Dit pas
 • Mobilnummer og e-mail
 • Adresse til forsendelse
 • Billetnummer eller ordrenummer (hvis du køber flere billetter)
 • Elektronisk portrætbillede*

*Billedet skal være i farver og det må maksimalt være seks måneder gammelt. Filtypen skal være jpg eller jpeg. Billedet må ikke fylde mere end 1Mb, og det må ikke være større end 420 x 525 pixels. Baggrunden skal være enkel, dine øjne skal være åbne, og dit ansigt skal være ensartet belyst.

Find flere informationer og ansøg om FAN ID på: www.fan-id.ru

Fire dækninger som din rejseforsikring til VM i Rusland bør indeholde

Din rejseforsikring til VM i Rusland skal naturligvis dække kravene fra de russiske myndigheder. Udover disse krav er der en række nyttige dækninger som din rejseforsikring bør indeholde. Du kan med fordel undersøge forskellige selskaber for at sammenligne deres dækning og pris. Har du særlige behov kan der være yderligere dækninger som er relevante for dig. Denne liste skal derfor skal derfor ses som en vejledning til din rejseforsikring.

1. Dækning af bagage og personlige ejendele
Du kan beskytte din bagage på flere måder når du rejser. Først og fremmest kan du sikre dine personlige ejendele i tilfælde af tyveri eller røveri. VM i fodbold kommer desværre ikke kun til at tiltrække glade fodboldfans fra hele verden. Store menneskemængder og megen alkohol lokker blandt andet også tricktyve til.

Skulle du være så uheldig at blive frarøvet dine personlige ejendele så kan en rejseforsikring erstatte dine tabte effekter. Sørg for at din rejseforsikring både dækker tab af ejendele, pas, penge og billetter.

Du kan også vælge dækningen bagageforsinkelse. Den dækker blandt andet hvis flyselskabet sender din kuffert til den forkerte lufthavn. I det tilfælde kan købe nye ejendele på rejseforsikringsselskabets regning. Husk blot på at dine indkøb skal være inden for rimelighedens grænser.

2. Ferieboligsikring
Der er mange muligheder for overnatning til VM i Rusland. Rejser I mange sammen, kan I med fordel leje en ferielejlighed. Det vil ofte være en billigere løsning end hotel.

Vælg en rejseforsikring med ferieboligsikring. Den dækker hvis den lejede feriebolig er ubeboelige ved ankomst. Det kan være i tilfælde af tyveri, vandskade, naturkatastrofe, brand, eksplosion med mere. Rejseforsikringen kan både hjælpe med at finde en ny lejebolig, og den dækker alle ekstra lejeomkostninger der måtte opstå.

3. Forsinket fremmøde
Rusland er det største land i verden målt på areal. Og selvom VM i Rusland udelukkende bliver afholdt vest for Uralbjergene, så er det stadig store distancer der skal tilbagelægges, hvis man skal følge sit landshold hele vejen til finalen. Samtidigt forventes det at infrastrukturen bliver presset under VM i Rusland, og man bør regne med forsinkelser når man rejser rundt.

Det er derfor en god idé at vælge dækningen forsinket fremmøde. Den yder erstatning hvis du bliver forhindret i at nå din afgang. Det kan eksempelvis være med et indenrigsfly, eller den berømte transsibiriske jernbane.

Husk blot på at der skal være en gyldig grund til du ikke når din afgang. At sove brandert ud, efter Danmark har tævet Tyskland, er desværre ikke god nok grund. Den bliver for egen regning.

4. Ansvarsforsikring
Det er ikke kun din egen person du forsikrer med en rejseforsikring. Ansvarsforsikring dækker hvis du kommer til at forvolde skade på andre personer eller deres ejendele. Det er eksempelvis hvis du er involveret i et uheld og bliver gjort erstatningsansvarlig for ulykken. I sådan tilfælde risikerer du at skulle betale erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, svie og smerte og meget mere.

Gør dig selv en tjeneste og tegn en rejseforsikring der inkluderer ansvarsforsikring. Så kan du sende regningen videre til rejseforsikringsselskabet hvis du bliver opkrævet erstatning. Overvej også retshjælp sammen med ansvarsforsikringen. Så kan du få juridisk assistance i udlandet hvis du bliver hevet i retten.


Vasilij-katedralen ved Den Røde Plads i Moskva.

Geografisk dækningsområde – Udvidet Europa eller verden?

Når du køber en rejseforsikring skal du altid vælge hvor i verden den skal dække. Der er fire forskellige geografiske dækningsområder at vælge imellem.

 • Europa
 • Udvidet Europa
 • Verden eksklusiv USA
 • Verden inklusiv USA

De to geografiske dækningsområder der er relevante i Rusland, er Udvidet Europa og Verden eksklusiv USA.

Dækningen Udvidet Europa gælder i hele den vestlige del af Rusland (vest for Uralbjergene). Som tidligere nævnt i denne guide, så er det udelukkende her at VM i fodbold bliver afholdt. Du vil derfor være fuldt dækket når du vælger Udvidet Europa. Det er kun hvis du bevæger dig øst for Uralbjergene, at du skal bruge dækningen Verden eksklusiv USA. Det er altså ikke relevant for dig som kun er i Rusland for at se VM i fodbold.

Sammenlign 2021-priser på rejseforsikringer

Europæiske ERV

Fra 207,-
Standarddækninger
Corona/COVID-19
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda

Fra 305,-
Standarddækninger
Corona/COVID-19
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 400,-
Standarddækninger
Corona/COVID-19
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Europæiske ERV
Fra 207,-

Standarddækninger
Corona/Covid-19
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 305,-

Standarddækninger
Corona/Covid-19
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 400,-

Standarddækninger
Corona/Covid-19
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år.