Værd at vide om rejseforsikringer i Thailand

Rigtig mange danskere vælger hvert år at rejse til Thailand. Foruden de store feriedestinationer i Europa, så ligger Thailand allerhøjest på listen over populære feriemål. Thailand har også noget for alle rejsende. Der er store lækre resorts til både børnefamilien og det unge par på tur. Landet er også en yndet destination blandt rygsækrejsende som er ude for at opleve verden.

Fælles for alle der rejser til Thailand er, at de skal huske rejseforsikringen. Der er nemlig ingen offentlig sygesikring der kan hjælpe dig hvis du bliver syg, eller er så uheldig at komme til skade på ferien i Thailand. Denne guide gennemgår de forskellige rejseforsikringer til Thailand på det danske marked, samt giver dig andre gode råd til at hvad du skal være opmærksom på, når turen går til Thailand.

Hvor ofte rejser du uden for Europa?

Når du rejser i Europa er du dækket at den offentlige sygesikring hvis du har bestilt et blåt sygesikringskort. Når du rejser uden for Europa, så er det udelukkende dig selv der står for sygeforsikringen. Det betyder at du enten selv kan vælge at betale for behandling, medicin, privatansvar ved ulykker, og så videre. Du kan også vælge at købe en privat rejseforsikring og dermed sende regningen videre til forsikringsselskabet.

Nogle har en årsrejseforsikring gennem deres almindelige indboforsikring eller lignende. Andre har muligvis en rejseforsikring gennem deres kreditkort. Har du en årsrejseforsikring skal du være opmærksom på om den gælder til rejser i Europa eller hele verden. Hvis den kun gælder til Europa skal du finde en anden løsning når du skal til Thailand.

Enten skal du vælge at opgradere din årsrejseforsikring, så den gælder til hele verden, eller også skal du købe en enkeltrejseforsikring der dækker din rejse til Thailand. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger. Det første du skal overveje er hvor lang rejsen til Thailand skal vare, og om du regner med at rejse uden for Europas grænser mere samme år.

I disse scenarier er det smartest at købe en enkeltrejseforsikring

Hvis du skal to uger til Thailand med familien, men ellers ikke regner med at rejse uden for Europas grænser resten af året, så bør du undersøge om en enkeltrejseforsikring ikke er den bedste løsning for dig. Der er mange fordele ved en enkeltrejseforsikring til Thailand. For det første, så betaler du kun for de antal dage som du rejser. Du vælger din afrejsedato og dato for hjemkomst, og så er du 100 procent dækket under hele ferien.

En anden fordel ved du kun betaler for det præcise antal dage du rejser, er at du kan vælge en lidt dyrere dækning og opnå mere værdi for pengene. Både enkeltrejseforsikringer og årsrejseforsikringer har nemlig forskellige niveauer af dækning, som afspejler hvor stor en dækningssum man er forsikret for. Dækningssummen er det beløb som forsikringsselskabet har pligt til at udbetale i forbindelse med en anmeldt skade. Når du vælger den fulde rejseforsikring, så vil der som regel være ubegrænset dækning på sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, krisehjælp og meget mere. Du skal dog være opmærksom på at alle forsikringsselskaber har hver deres forsikringsbetingelser, så du skal altid gennemlæse din police for at være sikker på hvordan du er dækket.

Hvornår kan årsrejseforsikringen svare sig?

Hvis du rejser flere gange om året, så er der god chance for en årsrejseforsikring er den bedste løsning for dig. Årsrejseforsikringen dækker et ubegrænset antal rejser på et år. Når du køber årsrejseforsikringen vælger du om den skal dække i Europa eller hele verden. Den dyreste dækning er naturligvis til hele verden og det er den du skal bruge til Thailand. Det er derfor der kan være værdi i at have en årsrejseforsikring til Europa, og så købe en enkeltrejseforsikring til din Thailand-tur. Det kan der som sagt, hvis din rejse til Thailand er den eneste gang i år du regner med at rejse uden for Europas grænser.

Den eneste begrænsning på årsrejseforsikringer er at hver rejse kun må vare et maks antal dage. Du kan læse i denne guide om årsrejseforsikringer, hvor mange dage hvert forsikringsselskab tillader. Dette betyder imidlertid også, at hvis du skal på en længere rejse til Thailand, så er det kun en enkeltrejseforsikring du kan bruge. Det er eksempelvis hvis du skal på en fire måneders rygsækrejse gennem Thailand.

Ingen ansvarsdækning ved leje af motoriserede transportmidler

Der er én specifik ting du skal være meget opmærksom på når du rejser til Thailand. Uanset hvilken rejseforsikring du vælger at købe, så er der ikke ansvarsdækning på motoriserede transportmidler som du lejer. Dette gælder blandt andet biler, scootere, motorcykler, knallerter, jetski, både og meget mere. Den eneste måde du er ansvarsforsikret når du lejer et motoriseret transportmiddel er gennem udlejer. Du er derfor nødt til at være 100 procent sikker på, at den person som du lejer transportmidlet af har sin forsikring i orden. Hvis du er i tvivl, så er det bedste råd at finde en anden udlejer. Det kan blive en meget meget dyr affære hvis du pådrager andre mennesker skade. Du risikerer at skulle betale for behandling og blive opkrævet erstatning, og vi pointerer gerne, der er ingen økonomisk hjælp at hente fra det danske system hvis uheldet er ude.

Visum til Thailand

Som dansker kan du rejse til Thailand uden at skulle bestille visum i forvejen. Når du ankommer til Thailand med fly, så får du udstedt 30 dages turistvisum ved grænsen. Hvis du rejser ind i Thailand over land, eksempelvis fra Cambodia, så modtager du kun 15 dages turistvisum. I begge tilfælde skal du skal være opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder fra indrejsedatoen.

Hvis du ønsker at blive i landet i længere tid end 15 eller 30 dage, skal du ansøge det via de Thailandske myndigheder i landet. Du må dog gerne forlade Thailand og rejse ind i landet på ny. Men du må kun opholde dig i Thailand i sammenlagt 90 dage, inden for en 6-måneders periode fra din første indrejsedato.

Vaccination Thailand

Når du rejser til Thailand, er det ikke kun rejseforsikringen du skal huske inden du rejser. Det er også nødvendigt at slå et smut forbi lægen for at blive vaccineret. Hvis du har været rejst til Asien eller andre fjerne verdensdele før, så er der chance for du allerede har modtaget vaccinen. Det anbefales alle der rejser til Thailand at blive vaccineret mod difteri og stivkrampe, hepatitis A, og kolera. Hvis du skal opholde dig i landet i mere end en uge kan det ligeledes være nødvendigt med vaccination mod hepatitis B, malaria og tyfus. Ved længere perioder i landet kan der være andre vaccinationer der er nødvendige. Du kan læse mere om vaccinationer til Thailand på Statens Serum Institut.

Nyheder fra bloggen

Hvad er en “engangs” rejseforsikring?

De mest almindelige typer rejseforsikringer er årsrejseforsikring og...

Derfor skal du aldrig rejse til USA uden en rejseforsikring

|Comments are Off
Bliver du syg og skal til lægen i USA, kan det hurtigt blive meget dyrt....

Rejseforsikring: Sådan er du dækket med et Mastercard

|Comments are Off
Rigtig mange danskere har et Mastercard. De færreste der er klar over, at kortet...

Hvilken rejseforsikring skal jeg vælge?

|Comments are Off
Markedet for rejseforsikringer er fyldt med forskellige valgmuligheder. Der er...

Hvad dækker en rejseforsikring?

|Comments are Off
En rejseforsikring dækker hvis du bliver syg, kommer til skade, eller kommer ud...