Værd at vide om rejseforsikringer til England

Du er dækket af det blå sygesikring når du rejser til England. Det betyder at du kan få dækket behandling i forbindelse med tilskadekomst eller akut opstået sygdom. Denne guide forklarer om de specifikke betingelser for det blå sygesikring i England og Storbritannien. Du får samtidig nogle råd til hvornår en privat rejseforsikring kan være et godt supplement til ferien i England.

I og med at Storbritannien sandsynligvis forlader EU i den nærmeste fremtid, så vil betingelserne for sygeforsikring ligeledes ændre sig. Så snart de nye betingelser bliver bekræftet offentligt vil de blive opdateret her på RejseforsikringsGuiden.dk.

Sådan dækker det blå sygesikringskort i England

Det er gratis at gå til lægen i England. Du skal blot sikre dig at lægen er tilknyttet den offentlige sygesikring (general practitioners). Der findes også flere “walk-in” centre som du kan benytte til mindre skader. De er ligeledes gratis hvis du medbringer det blå sygesikring. Behandling på offentlige hospitaler koster dig heller ikke noget, men ligesom i Danmark skal man som regel have en lægehenvisning. Du skal være opmærksom på at din sygesikring ikke gælder hos private læger eller på privathospitaler.

Der er delvis egenbetaling på receptpligtig medicin i England, Wales og Skotland. Man betaler et fast beløb per præparat, cirka otte britiske pund. I Nordirland er receptpligtig medicin gratis. Husk altid at gemme alle kvitteringer for henvisning, recepter og lignende i forbindelse med refusion.

Kontaktoplysninger til læge og hospital i Storbritannien

Hvis du er bliver syg eller kommer til skade på ferien, så brug denne liste over nærmeste sundhedsydelser i Storbritannien, som er udarbejdet af de engelske sundhedsmyndigheder. Der finder du oplysninger på læger, hospitaler, tandlæger og andre ydelser. Er du på ferie i Nordirland kan du finde nærmeste læge på denne hjemmeside.

Du kan også ringe 111 for at komme igennem til den ikke-akutte lægehjælp. Det svarer til vores 1813 telefonnummer i Danmark. Bemærk at nummeret ikke er til nødopkald. Hvis du står i en nødsituation og har brug for hjælp skal du ringe enten 999 eller 112.

Fordelene ved en privat rejseforsikring til England

Der er flere fordele ved at købe en privat rejseforsikring til England som supplement til det blå sygesikring. For det første så dækker det blå sygesikringskort aldrig for hjemtransport i forbindelse med alvorlig sygdom eller tilskadekomst. Det gør en privat rejseforsikring. Der er både ambulancetransport til flyet, samt selve flyveturen hjem, inklusiv eventuel lægepersonal der assisterer hele vejen til Danmark.

24-timers dansk alarmcentral til rådighed

Alle danske forsikringsselskaber der sælger rejseforsikringer har en dansk alarmcentral tilknyttet. Alarmcentralen kan kontaktes 24 timer i døgnet. Der er som regel danske læger tilknyttet som er med til at vurdere din situation og dermed kan de give dig den bedst mulige rådgivning om hvad du skal gøre. De hjælper dig med at finde nærmeste læge eller hospital, og i rigtig mange tilfælde kan de ligeledes få sendt en læge ud til dig. Det er en god ekstra service at have med i bagagen, som man hurtigt kan blive glad for, når man ligger med mavekramper ude af stand til at bevæge sig.

Rejseforsikringen dækker din bagage

Hvis du skulle være så uheldig at få stjålet nogle af dine ejendele men du er på ferie i England, så er der ingen hjælp at hente fra det blå sygesikringskort. Det dækker kun for behandling af ulykke og sygdom som beskrevet ovenover. Hvis du vil have erstatning for stjålne ejendele så skal du købe en forsikring. En privat rejseforsikring dækker hvis du bliver udsat for tyveri eller røveri på din ferie. Det gælder alle former for tyveri og røveri.

Du kan ligeledes få din bagage forsikret mod beskadigelse, bortkomst og forsinkelse. Det kunne eksempelvis være hvis dine ting bliver beskadiget eller forsinket i forbindelse med flyveturen til England. Når man forsikrer sin bagage og ejendele er der begrænsning på hvor meget rejseforsikringen erstatter. Sørg for der er overensstemmelse med værdien af dine ejendele og den erstatning du kan modtage i forbindelse med bortkomst eller tyveri.

Privatansvar i udlandet er dækket med rejseforsikringen

Det er ikke kun dig selv du forsikrer når du tegner en rejseforsikring til ferien. Der er risiko for at du bliver dømt ansvarlig for at have pådraget skade på andre personer eller andre personers ting. Rejseforsikringen dækker dig i tilfældet af at det sker. Den dækker det beløb du bliver pålagt at erstatte, omkostninger i forbindelse med retssag med mere. Du skal være opmærksom på at rejseforsikringen ikke dækker kontraktforhold og heller ikke motoriserede transportmidler som eksempelvis bil, scooter og jetski.

Vælg mellem årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikring

Hvis du har besluttet dig for at supplere dit blå sygesikringskort med en privat rejseforsikring, så skal du vælge mellem en årsrejseforsikring eller en enkeltrejseforsikring. Enkeltrejseforsikringen gælder for en enkelt rejse og henvedner sig derfor til dig der kun rejser en enkelt eller to gange om året. Fordelen ved denne type rejseforsikring er at du kun betaler for de antal dage du er ude at rejse. Hvis det ikke meget du rejser kan du derfor få bedre dækning for de samme penge som hvis du køber en årsrejseforsikring.

Årsrejseforsikringen dækker derimod et ubegrænset antal rejser på et år. Det kan svare sig at købe en årsrejseforsikring hvis du rejser mange gange hvert år. Du skal blot være opmærksom på at du ikke er dækket i forbindelse med erhvervsrejser. Det gælder også selvom hvis du bare skal på en enkelt messe eller har et enkelt møde i udlandet. Sådanne rejser kræver specifikke erhvervsrejseforsikringer.

På nuværende tidspunkt skal man vælge den geografiske mulighed der hedder rejseforsikring med dækning i Europa, når man køber en rejseforsikring til England eller Storbritannien. Der kan ske ændringer i forbindelse med Storbritanniens udmeldelse af EU, men i tilfælde at dette vil oplysningerne på denne side bliver opdateret.

Nyheder fra bloggen

Hvad er en “engangs” rejseforsikring?

De mest almindelige typer rejseforsikringer er årsrejseforsikring og...

Derfor skal du aldrig rejse til USA uden en rejseforsikring

|Comments are Off
Bliver du syg og skal til lægen i USA, kan det hurtigt blive meget dyrt....

Rejseforsikring: Sådan er du dækket med et Mastercard

|Comments are Off
Rigtig mange danskere har et Mastercard. De færreste der er klar over, at kortet...

Hvilken rejseforsikring skal jeg vælge?

|Comments are Off
Markedet for rejseforsikringer er fyldt med forskellige valgmuligheder. Der er...

Hvad dækker en rejseforsikring?

|Comments are Off
En rejseforsikring dækker hvis du bliver syg, kommer til skade, eller kommer ud...